بازگشت به صفحه کامل

شناسه : 38720424
رئیس شبکه بهداشت و درمان اردکان خبرداد

راه اندازی کلینیک طب سنتی بیماران کرونایی در اردکان


علایی گفت: خوشبختانه با دستورالعمل وزارت بهداشت در استفاده از طب سنتی در مقابله با کرونا و وجود دانشکده طب سنتی در اردکان کلینیک خاص بیماران کرونایی راه اندازی خواهد شد

به گزارش یزد آوا، محمدرضا علایی رئیس شبکه بهداشت اردکان شب گذشته به صورت مجازی به برخی از سوالات پیرامون ویروس کرونا پاسخ گفت. وی اظهار کرد: چالش کرونا می تواند درسی را برای ما به ارمغان بیاورد که برای مقابله با  ویروس های دیگر آمادگی داشته باشیم. دنیا همیشه با چالش‌ سلامت مواجه بوده که نمونه آن  بیماری هایی چون آبله، وبا و بیماری‌های نوظهوری چون سارس، مرس و اخیراً کرونا است.
رئیس دانشکده طب ایرانی اردکان گفت: علیرغم تحریم‌هایی که به ناحق به کشور ما تحمیل شده اما در موج های اول و دوم عملکرد خوبی را در ارتباط با این ویروس داشتیم.
 
 وی اعلام کرد: بیماری کرونا چهار طیف دارد. در مرحله اول یا مرحله صفر فرد علامت خاصی ندارد و تنها راه تشخیص آن تست CPR است. حساسیت این تست بالاست و اگر نتیجه آن مثبت باشد، قطعاً فرد به کرونا مبتلا است. اما عکس آن صادق نیست. یعنی ممکن است  CPR  منفی باشد اما فرد دچار کرونا باشد چرا که ممکن است بیمارکرونا داشته باشد ولی هنوز ویروس در ناحیه نمونه‌برداری مستقر نشده باشد.
 
رئیس مرکزبهداشت اردکان اضافه کرد: در مرحله بعد فرد دچار یک سری علائم است که عفونت اولیه گفته می‌شود. فرد در این حالت علائم اولیه سرماخوردگی را دارد. تشخیص به موقع در این مرحله باعث درمان و بهبودی سریعتر می‌شود همچنین زنجیره انتقال و تعداد بیماران کاهش پیدا می‌کند. پس فرد در این مرحله باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.
 
علایی افزود: مرحله بعد عفونت تنفسی است، که خود به دو نوع شدید و متوسط تقسیم می‌شود. در این مرحله فرد دچار کمبود اکسیژن خون می شود. در منزل نیز می توان با یک اقدام راحت این مساله را تست کرد. ما در دقیقه بین ۱2 تا ۱۵ دم و بازدم داریم وقتی اکسیژن خون کم بشود بدن ناخودآگاه تعداد دم و باردم را افزایش می دهد لذا اگر دم و بازدم فردی در  دقیقه از ۲۴ عدد بیشتر باشد ممکن است فرد دچار فاز تنفسی شده باشد. در این مرحله سرفه های خشک و علائمی نظیر تب و لرز نیز بروز و ظهور می کند.
 
 وی اظهارکرد: در طیف چهارم التهاب شدید تنفسی به وقوع می پیوندد و  سطح اکسیژن کمتر از ۸۸ درصد شده، ارگانها دچار نارسایی و فرد دچار شوک شده و با کمبود آب مواجه می شود. این فاز شدید به خصوص برای سالمندان و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند خطرناک است.
 
 وی با اشاره به  روش های انتقال کرونا تصریح کرد:  مهمترین روش انتقال از طریق قطرات ریز تنفسی است.  انتقال بیماری  از  مادر به جنین تاکنون ثابت نشده اما بانوان باردار باید قرنطینه را جدی‌تر بگیرند.
 
رئیس دانشکده طب ایرانی اردکان اضافه کرد: بعید به نظر می رسد که ویروس از طریق غذا خوردن منتقل شود چون اسید معده می تواند این ویروس را غیرفعال کند. لذا  غذاهای بیرون آلودگی اثبات شده ندارند ولی شرایط ثانویه ممکن است موجب بیماری شود.
 
 وی اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد از افراد جامعه فاقد علامت هستند. حدود ۵۰ درصد علائم خفیف دارند که مهمترین آنها از دست دادن حس بویایی و چشایی است و 20 درصد  نیز وارد فاز شدید بیماری می شوند. بنابراین افراد باید احتمال ناقل بودن بدهند و پروتکل ها را با دقت رعایت کنند.
 
رئیس شبکه بهداشت اردکان گفت: زنان شیرده ممکن است در فرآیند شیردهی بیماری را به نوزاد منتقل کنند چون تماس فیزیکی اتفاق می‌افتد اما به علت فواید شیردهی  نمی‌توان شیر مادر را از نوزاد دریغ کرد به همین دلیل این کار باید با رعایت دستورالعمل های بهداشتی انجام شود.
 
 علائی با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک عنوان کرد: تشخیص استاندارد بودن ماسک در آزمایشگاه ها امکان پذیر است اما شیوه هایی برای تست خانگی نیز وجود دارد. بهترین ماسک سه لایه جراحی است که لایه میانی آن نسوز است پس آتش نمیگیرد. همچنین راه دیگر آزمایش این است که داخل ماسک چند قطره آب بریزیم قاعدتاً آب نباید از ماسک خارج شود.
 
 وی همچنین اظهار کرد: در دسترس ترین ماده ضدعفونی کننده خانگی نیز ترکیب یک واحد وایتکس با ۴۹ واحد آب است. نکته این است که این ماده باید در ظرف غیر شفاف نگه داری شود. همچنین باید دانست این ترکیب کارایی خود را در بیش از ۲۴ ساعت از دست خواهد داد.
 
 وی همچنین اظهار کرد: خوشبختانه با دستورالعمل وزارت بهداشت در استفاده از طب سنتی در مقابله با کرونا و وجود دانشکده طب سنتی  در اردکان کلینیک خاص بیماران کرونایی راه اندازی خواهد شد و به مردم ارائه خدمت خواهد کرد.  اما مردم باید این خدمات را از طریق مراجع قانونی دریافت کنند.
 
 وی همچنین بیان داشت: در چین یکی از راههای مبارزه با کرونا استفاده از طب سنتی چینی بوده و بنابراین در طب سنتی ایران نیز می تواند موثر باشد.
 
انتهای پیام/



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.