شناسه : 36354045
نائب رئیس اتاق بازرگانی یزد:

اوج رونق تولید در گرو صادرات محور بودن تولیدات/ موانع داخلی تولید از تحریم‌های خارجی نفس‌گیرتر است


نائب رئیس اتاق بازرگانی یزد گفت: اوج رونق تولید زمانی است که تولیدات صادرات محور باشد که خوشبختانه تولیدات کشور و استان در بازارهای هدف خصوصاً کشورهای همسایه جایگاه مناسبی دارد.

غضنفر میرجلیلی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به شعار سال با عنوان رونق تولید با بیان اینکه بدون شک تولید و رونق آن کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است، گفت: فرآیند تولید به زیرساخت‌های اساسی نیاز دارد که نیروی انسانی کارآمد و فناوری دو عامل اساسی آن است، که خوشبختانه این دو عامل در بخش تولید در کشور و در استان دارای شرایط قابل قبولی است.

وی افزود: وجود بیش از سه هزار واحد تولیدی در استان یزد و در کنار آن نیروی کار باتجربه شرایط تولید مناسب را فراهم کرده است که البته بخش زیادی از واحدهای تولید به دلیل موانعی که به آن اشاره می‌شود دچار رکود یا توقف هستند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی یزد با بیان اینکه آنچه تولید را پایدار می‌سازد رونق آن است، ادامه داد: اگر تولید با پایداری رونق همراه نباشد دچار رکود و مشکل می‌شود، دو عامل یکی خارجی و دیگری داخلی بر رونق تولید تأثیر جدی دارد که متأسفانه در حال حاضر هردو عامل فعال است و به‌صورت موانع جدی سدّ راه تولید و رونق آن است.

اوج رونق تولید با صادرات محور بودن تولیدات

میرجلیلی تصریح کرد: اوج رونق تولید زمانی است که تولیدات صادرات محور باشد که خوشبختانه تولیدات کشور و استان در بازارهای هدف خصوصاً کشورهای همسایه جایگاه مناسبی دارد و صنعتگران و تولیدکنندگان از سال‌های دور تاکنون سعی داشته‌اند جایگاه محصولات خود را در کشورهای خارجی خصوصاً همسایگان با چنگ و دندان حفظ کنند.

عدم انتقال ارز صادراتی چراغ تولید را به خاموشی می‌برد

وی بزرگترین مانع خارجی رونق تولید در امر صادرات را عدم انتقال و جابه‌جائی پول در شبکه جهانی که به واسطه تحریم‌های سنگینی بر دوش تولیدکنندگان گذاشته شده است، دانست و افزود: عدم انتقال ارز کالاهای صادراتی به داخل و عدم توانائی تولیدکنندگان در خرید نیازها و ماشین‌آلات و برخی مواد اولیه خارجی به واسطه تحریم‌های بانکی چراغ تولید را به خاموشی می‌برد.

میرجلیلی افزود: متأسفانه دولت تاکنون نتوانسته است راه حل شفافی را در این خصوص ارائه دهد و چنانچه این روند ادامه یابد بیم آن می‌رود که جایگاه تولیدات داخلی در بازارهای جهانی که با خون دل تولیدکنندگان کشور به دست آمده است از دست برود.

ضعف دیپلماسی اقتصادی کشور، از دیگر موانع تولیدات صادرات محور

وی ضعف دیپلماسی اقتصادی کشور را از دیگر موانع تولیدات صادرات محور و رونق آفرین نام برد و عنوان کرد: در اغلب کشورها مثل کشور همسایه ترکیه، دیپلماسی اقتصادی و رایزنی اقتصادی در کنار تولیدکنندگان آن کشور ایستاده است و با حرکت‌های جمعی و هوشمند در سطح مسئولان رده‌بالای کشورها بازوی توانمند فروش محصولات آن کشور محسوب می‌شود ولی در کشور ما صادرکننده باید به تنهایی بدون پشتوانه برای محصولات خود بازار فروش ایجاد کنند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی یزد گفت: موانع بزرگتر و غیر قبول‌تر در زمینه رونق تولید موانع داخلی هستند که اگر فردی به عنوان یک سرمایه‌گذار یا تولیدکننده وارد بوروکراسی اداری کشور و یا استان شود به‌خوبی تألمات روحی و نحوه اتلاف وقت تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران را درک خواهد کرد.

موانع داخلی رونق تولید، نفس گیرتر از تحریم‌های خارجی است

وی موانع تولید و رونق آن در تحریم‌های داخلی را متنوع‌تر و نفس‌گیرتر از تحریم‌های خارجی خواند و گرفتن امضاهای متعدد از مسئولینی که حتی یک خط از نامه را نمی‌خوانند، عدم اعتماد به بخش تولید و سرمایه‌گذار در برخی ادارات، کاغذبازی‌های بیهوده  بخشنامه‌های ناگهانی و غیراصولی، عدم آشنایی مسئولین تصمیم گیر به امر تولید، عدم توجه به تجربیات صنعتگران و تولیدکنندگان را بخش‌هایی از این موانع برشمرد.

میر جلیلی با بیان اینکه هم اکنون جنگ جدی اقتصادی بین ایران و خصوصاً امریکا در جریان است، تصریح کرد: بخش تولید سربازان این جنگ هستند که تبعات آن کمتر از جنگ کلاسیک نخواهد بود، اگر قربانی جنگ کلاسیک جوانان برومند کشور بودند قربانی این جنگ اقتصادی محیط‌های کار، مراکز تولید و کارآفرینان خواهند بود و در پایان اقتصاد کشور قربانی نهائی خواهد بود.

ضرورت اعلام شرایط اضطراری در راستای حمایت از تولید

وی خاطرنشان کرد: در شرایط جنگی در کشورها وضعیت فوق‌العاده یا اضطراری اعلام می‌شود و حال که ما در جنگ اقتصادی هستیم نیز باید شرایط اضطراری در راستای حمایت از تولید و رونق آن اعلام شود و ادارات مختلف مرتبط با تولید و صادرات باید از سخت‌گیری‌های غیرمعقول بگذرند و تولید و رونق آن که شعار معنی‌دار سال است و خیلی از مشکلات کشور را مرتفع می‌نماید را به صورت جدی حمایت کنند در غیر اینصورت در پایان سال نه تنها تولید رونق نیافته است بلکه خدایی نکرده تولید به رکود خواهد رفت.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم:فاطمه عبدلی




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.