شناسه : 30845728
استاندار یزد:

ایجاد رشته‌های آموزشی با نیازهای شغلی همخوانی داشته باشد


استاندار یزد تاکید کرد: باید همخوانی رشته‌های آموزشی با نیازهای شغلی مورد توجه قرار گیرد چرا که ایجاد رشته‌های آموزشی بدون توجه به بازار کار موجب بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، استاندار یزد امروز در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با اشاره به گزارش ارائه شده در خصوص وضعیت آموزش عالی  و کاهش رشد دانشجو نسبت به جمعیت در استان گفت: تا چند سال قبل سد بزرگی به نام کنکور و تعداد محدود دانشگاه وجود داشت و انباشتی از دیپلمه‌های پشت کنکور بودند که کم کم با ایجاد مراکز آموزش عالی متعدد، پیام نور و غیره فرصتی برای جذب آنها فراهم شد و با وجود افزایش این تعداد مراکز آموزش عالی، جمعیت اینگونه رشد نداشت.

سیدمحمد میرمحمدی با بیان اینکه باید رشته‌های آموزشی مورد نیاز برنامه‌ریزی شوند تا توازن و تعادل بین ورودی و خروجی مراکز وجود داشته باشند، گفت: اکنون در شرایط پنج سال قبل نیستیم و بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل شده‌اند و برای جمیعت زیادی نیز فرصت برای تحصیلات تکمیلی فراهم شده و بنابراین باید با در نظر گرفتن وضع موجود تجزیه و تحلیل صورت گیرد و مسائل پیش رو بررسی شود.

وی عنوان کرد: باید همخوانی رشته‌های آموزشی در مرازک آموزش عالی با نیازهای شغلی مورد توجه قرار گیرد چرا که ایجاد رشته‌های آموزشی بدون توجه به بازار کار موجب بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است.

میرمحمدی با بیان اینکه  امروزه متاسفانه تحصیلات در مدرک خلاصه می‌شود و کارآمدی و دانش در نظر گرفته نمی‌شود، افزود: فردی که از کارآمدی و دانش برخوردار نباشد سرباری بر واحد تولید و سرمایه‌گذاری است و از این جهت بر کیفیت دانشگاه‌ها و درنتیجه افزایش جذب دانشجو تاکید می‌شود که خوشبختانه مراکز آموزش عالی در استان از شاخص‌های خوب کیفیتی برخوردار است.

وی با اشاره به افزایش جذب دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: اساتید خوب و شایسته، اطلاع‌رسانی‌ها و تبلیغاتی که در خصوص یزد به عنوان قطب سلامت، بهداشت، پزشکان و ... انجام می‌گیرد، محیط امن استان و مردمان فعال و تلاشگر استان همه در این خصوص تاثیرگذار بوده است.

استاندار یزد با بیان اینکه باید در خصوص مسائل آموزش عالی نگاه ملی داشته باشیم، افزود: دانشگاه‌های پیام نور، آزاد اسلامی و دیگر مراکز آموزش عالی جز در کیفیت آموزش تفاوت دیگری با هم ندارند و کیفیت بالا در مراکز موجب افزایش جذب دانشجو خواهد شد و اگر با کاهش رشد دانشجو در مراکز آموزش عالی مواجه هستیم باید با افزایش امکانات و کیفیت تصمیمات جدی برای بهره‌برداری بیشتر از ظرفیت مازاد بگیریم.

میرمحمدی با اشاره به وجود ظرفیت‌های مازاد در مراکز عالی عنوان کرد: می‌توان از این ظرفیت برای توسعه مراکز فناوری و پژوهشی اقدام شود که علاوه بر پایین آمدن هزینه ، تسهیلاتی برای ایده‌پردازان و فناوران به وجود می‌آید و نتیجه کارهای پژوهشی نیز در تقویت کیفیت دانشگاه‌ها موثر است.

وی تصریح کرد: برای جذب دانشجویان خارجی باید امتیازاتی را به وجود آورد که مورد توجه آنها قرار گیرد و زمینه جذب آنها فراهم شود چرا که جذب دانشجویان خارجی علاوه بر پر شدن ظرفیت دانشگاه‌ها، موجب آشنایی آنها با فرهنگ ما و تاثیرگذاری برآنها می‌شود و به عنوان سفیر برای ما محسوب می‌شوند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.