شناسه : 34885775
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس:

بودجه سال 98 وضعیت خط دوم انتقال آب به یزد را مشخص می‌کند


نمیانده مردم یزد در مجلس گفت: چنانچه در بودجه سال 98 برای خط دوم انتقال آب به یزد بودجه دیده شود به این معنی است که این خط انتقال انجام می‌شود وگرنه خط دوم در کار نیست.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در نشست با مدیران پایگاه‌های خبری و سرپرست خبرگزاری‌های استان به تشریح وضعیت خطوط انتقال آب به یزد پرداخت و در خصوص خط اول انتقال آب به یزد گفت: ظرفیت این خط در ابتدای تاسیس 98 میلیون مکعب در سال بود که 65 میلیون مترمکعب سالانه به یزد اختصاص داده شد که تا سال گذشته میانگین به هم میزان آب به یزد اختصاص یافت.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی افزود: از امسال با توجه به بحران آبی که به وجود آمد 20 درصد از میزان آب تخصیص یافته از خط اول انتقال آب کسر شد و به عدد تقریبا 52 میلیون مترمکعب در سال رسید، در شش ماه اول سال آبی بالای 25 میلیون مترمکعب در سال تخصیص یافت و شش ماهه دوم میانگین هرماه از سه میلیون تا سه میلیون و 700 هزار مترمکعب به یزد تخصیص می‌یابد و نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه میزان مصرف آب در یزد ماهانه بیشتر از هفت میلیون مترمکعب است، افزود: با توجه به روشن شدن بیش از 200 تا 400 هزار کولر در یزد تقریبا مصرف این کولرها به 30 میلیون مترمکعب درسال می‌رسد و با توجه به مصرف این کولرها مصرف آب یزد ماهانه به 8 میلیون مترمکعب نیز می‌رسد.

موسوی ادامه داد: در سه ماه ابتدایی سال با توجه به اینکه هوا خنک شد زمان روشن شن کولر به تاخیر افتاد و کمتر از ذخایر آبی استفاده شد؛ با توجه به مصرف ماهانه 8 میلیون مکعب آب در یزد و میزان سه میلیون و 700 هزار مترمکعب آب انتقالی، ماءالتفاوت این میزان از طریق چاه‌های یزد باید تامین ‌شود.

وی با اشاره به میزان شوری استاندارد آب شرب گفت: شبکه توزیع آب در شهر یزد به صورت یکنواخت آب را توزیع نمی‌کند و بنابراین برخی محلات آب مطلوبتری دارند  و آب مصرفی برخی مناطق دارای شوری بالاتر هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون ده بار به تاسیسات خط اول انتقال آب تعرض شده است، تصریح کرد: مردم ورزنه اصفهان کشاورز هستند که تنها شغلشان کشاروزی است و چون نتوانستند کشت داشته باشند اعتراضاتی که دارند می‌خواهند آب به آنها برسد یا اینکه مشکل حل شود اما باتوجه به اینکه هر جریانی که پیش می‌آید عامل نفوذی وارد می‌شود و می‌خواهند جریان را به سمت خود اهداف خود پیش برد نمی‌توان در این زمینه نیز منکر ورود جریان نفوذی شد.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به وضعیت خط دوم آب انتقال به یزد گفت: استان از سال 85 پیگیر انتقال آب از خط دو از منطقه بهشت آباد بود ولی از ابتدای سال 96 پرونده این خط انتقالی به دلایل مختلف منتفی شد و اکنون مبدا آن را می‌خواهیم عوض کنیم که مبدا تامین آب خط دوم، منطقه خرسان در چهار محال بختیاری در نظر گرفته شده است.

موسوی بیوکی با بیان اینکه طبق قانون اساسی تامین آب مردم وظیفه حاکمیت است، افزود: استان یزد بالای یک میلیون و 150 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 120 هزار نفر از این تعداد را اتباع، و 20 تا 40 هزار نفر را مهاجرین استان‌های همجوار تشکیل می‌دهند که نیاز آبی استان را بالاتر برده‌اند.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف آب به طور مطلوب و استاندارد روزانه 150 لیتر است، افزود: میزان سرانه مصرف در یزد روزانه بالای 250 لیتر و در بعضی شهرها 280 لیتر است که بیش از حد استاندارد مصرف است و با توجه به گرمسیری و همچنین خشکسالی‌های پی در پی میزان مصرف سالانه آب در یزد حداقل 65 میلیون مترمکعب و حداکثر 95 تا 100 میلیون مترمکعب است و حاکمیت باید این میزان آب را تامین کند.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس افزود: با توجه به اینکه به میزان 52 میلیون مترمکعب سالانه از خط اول انتقال آب به یزد تامین می‌شود به میزان تقریبا 50 میلیون مترمکعب آب برای استان نیاز داریم که باید از طریق دیگر مانند خط دوم آب انتقالی به یزد تامین شود؛ حداقل تخصیصی که از خط بهشت آباد داده بودند 100 میلیون مترمکعب در سال بود و نمایندگان استان، مدیران استان و مدیران وزارت نیرو باید تلاش کنیم که خط دوم انتقالی صورت گیرد.

موسوی تصریح کرد: با توجه به موارد علمی که وجود دارد خشکسالی مداومت پیدا خواهد کرد و شرایط از این وضعیت بدتر خواهد شد و با توجه به تحقیقی که انجام شده و اتاق تفکری که در یزد تشکیل شد مبنی بر بررسی این موضوع که پدیده اقلیم خشکسالی مختص جهان است و یا بر روی ایران متمرکز شده است متوجه شدند که این پدیده بیشتر روی ایران متمرکز شده است و اگر این موضوع درست باشد یعنی مغلوب جنگ هواشناسی شده‌ایم و وارد یک پدیده علمی می‌شویم که باید نسبت به آن حساس شد.

وی گفت: در سال‌های آینده میزان مصرف آب با توجه به رشد جمعیت و پدیده اقلیم خشکسالی کمتر نمی‌شود بنابراین باید واقعیت را قبول کنیم و به دنبال خط دوم انتقالی آب به یزد باشیم و با توجه به  اینکه اخیرا مقاومت‌هایی در خصوص انتقال بین حوزه‌ای صورت گرفته است انتقال خط دوم بسیار مشکل است و باید بسیار تلاش کنیم  و در خصوص امنیت این خط نیز با توجه اینکه امام جمعه یزد قبلا امام جمعه آن مناطق بودند و همچنین استاندار یزد که قبلا آنجا کار کرده تاکید دارند که از این نظر مشکلی به وجود نمی‌آید.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس تصریح کرد: برای تحقق خط دوم انتقال آب به یزد باید تا زمان مشخص شدن وضعیت بودجه سال آینده صبر کرد، چنانچه در بودجه سال 98 برای خط دوم انتقال به یزد بودجه دیده شود به این معنی است که این خط انتقال انجام می‌شود و اگر بودجه‌ای به آن اختصاص پیدا نکند خط دوم در کار نیست و نباید به آن امیدوار بود و باید تصمیمات دیگری گرفته شود یا آمایش استانی عوض شود و یا الگوی زیست در استان تغییر کند.

موسوی عنوان کرد: خط سوم، خط انتقال آب از خلیج فارس است که مصرف صنعتی دارد و مبدع آن صنایع مس سرچشمه کرمان، گلگهر سیرجان و چادرملو هستند و با توجه به شرکت سهامی که تشکیل دادند که سهم چادرملو 22 درصد است.

وی ادامه داد: ظرفیت این خط انتقال آب 350 میلیون مترمکعب است که 50 میلیون مترمکعب آن باید به استان هرمزگان داده شود، 20 میلیون مترمکعب آن به مراکز جمعیتی بین راهی اختصاص یافته می‌یابد و 22درصد از میزان آب باقی مانده به چادرملو می‌رسد. ظرفیت نهایی این خط 500 میلیون متر مکعب است که برای رسیدن به این میزان تمهیداتی زیادی لازم دارد  که انتقال این آب به یزد می‌‌تواند نقش مهمی دروضعیت آبی استان یزد داشته باشد.

موسوی افزود: اکنون تقریبا میزان پیشرفت فیزییکی این خط انتقالی باید به بالای 50 درصد رسیده باشد و زودترین زمانی که ممکن است این خط به بهره‌برداری برسد تا سه سال آینده خواهد بود و اگر تمام منابع مالی تایمن شود و حادثه غیر مترقبه‌ای رخ ندهد می‌تواند این زمان به دو سال کاهش یابد و قبلا بازدید این خط رفتم و اکنون تابش نماینده اردکان مسئول پیگیری این موضوع است.

وی با بیان اینکه با وضعیت موجود باید به دنبال انتقال آب از منابع آبی پایدار مانند دریای عمان برویم گفت: با سازمان مدیریت و برنامه ریزی که صحبت کردیم برای آب شرب، آب کشاروزی، صنعت واشتغال برای افق 1425 تا 1430 به میزان 900 میلیون مترمکعب آب در سال نیاز است و اگر ما بخواهیم 500 میلیون مترمکعب آب در یزد داشته باشیم باید 700 تا 800 میلیون مترمکعب از دریای عمان برداشت کنیم تا اگر بین راه به مراکز جمعیتی دادیم و یا حق عبور دادیم بالای 500 میلیون مترمکعب به یزد برسد.

نماینده مردم یزد ادامه داد: تخصیص آب دریای عمان با وزات نیرو است که این اجازه را به ما نمیدهند و دولت نمی‌تواند با بودجه‌ عمرانی که دارد این آب را منتقل کند بنابراین با صحبتی که با صنعتگران و سرمایه گذاران و نخبگان یزدی داشتیم تفکری ایجاد شده و شرکتی را تشکیل دادند و به یک الگوی تعاونی رسیدند که هیئت موسس آن این تیم صنعتگر باشد و با اعلام عمومی نفرات بعدی بیایند و بعد مردم خود استان بیایند و سهام آب بخرند یعنی مردم استان یزد آب را به یزد بیاورند.

موسوی اضافه کرد: بخش خصوص این موضوع را پذیرفت هر کدام 300 میلیون گذاشتند و تعاونی تشکیل دادند و ثبت شد و کاری بود که انجام شد و مذاکرات آن در وزات نیرو انجام دادم اما این انتقال را این شرکت می‌تواند این کار را انجام دهد یا شرکت دیگری انجام دهد؟ در تاریخ پنجم خردادماه امسال با استاندار صحبت کردیم که تکلیف این انتقال آب را مشخص کنیم و استاندار اعلام کرد که مسئولیت آن با موسسه کوثر است، مسئولین انتقال آب با کوثر و با مسئولیت استاندار است.

وی افزود: بنابراین موسسه کوثر مسئولیت این انتقال آب را پدذیرفته است و استاندار گفت که مجوز تخصیص و برداشت آب را از وزارت نیرو می‌گیرد و به موسسه کوثر بدهد. در دوسال ابتدایی در وظایف نمایندگی که توزیع می کردیم بنده عضو هیئت امنای موسسه کوثر بودم و الان تابش نماینده اردکان عضو شده است. هیئت امنای این موسسه استاندار، نماینده نماینده ولی فقیه، یکی از نمایندگان استان و دو مدیر اجرایی آب استان هستند.

موسوی عنوان کرد: با انتقال این آب کار بزرگی برای یزد انجام خواهد شد؛ نقدینگی پروژه انتقال آب از دریای عمان 20 هزار میلیارد تومان و زمانبندی آن پنج سال است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 1.0 stars out of 5.