شناسه : 35062013
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد:

تنها نیمی از تعاونی‌ها در استان یزد فعال هستند


مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد گفت: در استان یزد بیش از 5 هزار و 900 تعاونی داریم که از این تعداد 3 هزار و 300 تعاونی فعال هستند.

به گزارش یزد آوا، محمدحسین ریاحی پیش از ظهر امروز در همایش اتاق‌های تعاون منطقه پنج کشور که به میزبانی اتاق تعاون استان یزد برگزار شد، در رابطه با وضعیت تعاون در استان یزد گفت: افراد فعال در حوزه تعاون نگاهشان به سمت خرد جمعی بوده و تلاش می‌کنند باوجود مشکلات، محدودیت‌ها و چالش‌ها تعاون را به‌عنوان یکی از ارکان اقتصادی در کشور ادامه دهند.

وی تصریح کرد: تعاون در دنیا در 2 قشر بسیار خوب جواب داده است؛ یکی در کشورهای بسیار توسعه‌یافته که توانسته‌اند فرهنگ تعاون را به نحو مطلوبی ترویج دهند و دیگری در کشورهای جهان سوم که یک یا چند نفر را به‌عنوان لیدر انتخاب کرده و تبعیت محض انجام می‌دهند.

ریاحی افزود: متأسفانه در کشورهای درحال‌توسعه به دلیل اینکه همگان خود را مدیر می‌پندارند و می‌خواهند در تصمیم‌گیری‌ها سهیم باشند در تعاون مشکل‌داریم؛ باید با برنامه‌ریزی «تعاون»، این فرهنگ دینی و ملی خود را به نحو احسن و بدون کوچک‌ترین آسیب اجرا کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در استان یزد بیش از 5 هزار و 900 تعاونی داریم، اظهار کرد: از این تعداد 3 هزار و 300 تعاونی فعال هستند که با جمعیت اشتغال بالای 33 هزار و 350 هزار نفر حدود 12 درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.

وی با تأکید بر اینکه می‌توان ظرفیت تعاون در حوزه اشتغال را تقویت کرد، گفت: سهم شاغلان استان در حوزه اقتصادی کشاورزی 8.4 درصد، در حوزه صنعت 46.6 درصد و در حوزه خدمات 44.9 درصد هست.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد افزود: سهم شاغلان در حوزه اقتصادی تعاون در بخش کشاورزی 11.3 درصد، در بخش صنعت 46 درصد و در بخش خدمات 42.7 درصد است؛

وی اذعان کرد: استان یزد به دلیل ظرفیت‌های پزشکی، فناوری اطلاعات، گردشگری و میراث فرهنگی می‌تواند در حوزه خدمات افزایش سهم داشته باشد.

ریاحی خاطرنشان کرد: در استان یزد با توجه به اعتقاد خاصی که به اتاق تعاون داریم تمامی مسئولیت‌های اجرایی حوزه تعاون اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی را به اتاق تعاون واگذار کرده‌ایم و صرفاً وظیفه نظارت را داریم.

این مقام مسئول با اشاره بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ اصیل تعاون در جامعه تصریح کرد: باید مدل تعاون را تغییر دهیم؛ باید با رویکرد حفظ دهک‌ها تعاون را علاوه بر دهک‌های پایین جامعه در دهک بالای جامعه هم به وجود بیاوریم؛ استفاده از توان و ظرفیت فکری که در حوزه متخصصین و دهک‌های بالا وجود دارد، می‌تواند الگوی موفقی باشد برای توسعه تعاون باشد.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.