شناسه : 28504878
رئیس مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد مطرح کرد

ژنتیک؛ بیشترین عامل دیابت در یزد/ بیماران دیابتی نیازمند کمک خیّران


رئیس مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد با اشاره به نقش رسانه‌ها در زمینه پیشگیری و کاهش ابتلا به دیابت گفت: مهم‌ترین عامل شیوع بیش از حد دیابت در یزد به ژنتیک مربوط می‌شود.

به گزارش یزد آوا به نقل از  یزدبانو، دکتر مسعود رحمانیان در نشست خبری که پیش از ظهر امروز با موضوع «غلبه بر دیابت در هفته سلامت» برگزار شد، خاطر نشان کرد: با وجود مشکلات مالی که در سال گذشته داشته‌ایم خوشبختانه توانستیم فعالیت‌های گسترده‌ای را برای پیشگیری و کنترل دیابت در یزد انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته در زمینه ابتلا به دیابت رتبه اول را در سطح کشور داشتیم، ادامه داد: با فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته در غلبه بر دیابت موفق شدیم به رتبه پنجم برسیم.

رحمانیان راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیصی و تحقیقاتی ژنتیک را از فعالیت‌های صورت گرفته در سال گذشته عنوان کرد و افزود: با کمک بخش خصوصی توانستیم آزمایشگاه را به گونه‌ای تجهیز کنیم که با آزمایشگاه‌های پیشرفته استان رقابت کند.

وی با ابراز خرسندی از مثمر ثمر بودن فعالیت‌های صورت گرفته در زمینه آگاهی بخشی به مردم در زمینه دیابت اذعان کرد: 50 درصد دیابتی‌ها در یزد از دیابت خود اطلاع ندارند؛ در حالی که این میزان در یزد 10درصد می‌باشد.

این مسئول ادامه داد: بنا به نیاز بیماران دیابتی لازم بود تا تجهیزات و دستگاه‌های پیشرفته چشم پزشکی را داشته باشیم که در این زمینه نیز اقداماتی انجام دادیم. راه‌اندازی بخش نورولوژی از دیگر اقدامات انجام شده بود که این بخش نیز بنا به نیاز بیماران دیابتی در هفته گذشته راه‌اندازی شد.

وی گسترش تجهیزات کلینیک زخم پای دیابتی و ارائه خدمات درمانی این کلینیک را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه چاقی زمینه را برای ابتلا به بیماری دیابت فراهم می‌کند، کلینیک چاقی نیز در این مرکز راه‌اندازی شد که ارائه مشاوره و توصیه‌های کاربردی برای جلوگیری از چاقی، آموزش ورزش‌های مناسب برای کاهش وزن تحت نظارت کارشناسان ورزشی در باشگاه دایر در مرکز از دیگر فعالیت‌های انجام شده است.

رحمانیان با بیان اینکه در زمینه فرهنگی نیز فعالیت‌هایی در زمینه آموزش، پیشگیری، تغذیه، تحرک، سبک زندگی و ... به منظور کنترل دیابت در استان صورت گرفته است، تصریح کرد: برگزاری ماراتن پژوهشی و آنالیز نتایج آن‌ها جهت استفاده در برنامه‌ریزی‌ها، راه‌اندازی مرکز دیابت در شهرستان‌ها در مقیاس کوچک‌تر به همراه آموزش متخصصان داخلی و اعزام متخصصان به شهرستان‌ها، افتتاح مدرسه خانوادگی دیابت، راه‌اندازی اتوبوس آبی به منظور انجام غربالگری، آموزش و فرهنگ‌سازی در زمینه دیابت، جذب خیرانی برای کمک به درمان افراد دیابتی بی‌بضاعت از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در سال 95 توسط مرکز تحقیقات دیابت استان یزد بود.

وی انجام محوطه‌سازی، آماده‌سازی ساختمان نگهبانان، تجهیز سالن ورزشی، تجهیز مرکز به آسانسور، توسعه تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیز سالن آمفی‌تئاتر با قابلیت برگزاری همایش‌های ملی و بین‌المللی را از جمله فعالیت‌های عمرانی انجام گرفته در سال 95 عنوان کرد.

رئیس مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد انجمن تسنیم دیابت را به عنوان سازمان مردم‌نهاد حامی مرکز تحقیقات دیابت استان یزد عنوان کرد و افزود این انجمن در زمینه شناسایی و ارائه خدمات به دیابتی‌ها مرکز را یاری کرده است.

در بخش دیگر از این نشست طی تماس تلفنی با دکتر قائمی فوق تخصص غدد و مسئول برنامه دیابت شهری معاونت درمان وزارت بهداشت که در آخرین روز سال 95 از مرکز تحقیقات دیابت استان یزد بازدید کردند، توضیحاتی در این زمینه ارائه کرد و گفت: مرکز تحقیقات دیابت استان یزد با توجه به امکاناتی که دارد، قابلیت تبدیل شدن به مدل کلینیک جامع کشور را دارد.

 وی با بیان اینکه تمامی خدماتی که در مرکز تحقیقات دیابت استان یزد ارائه می‌شود با تعرفه دولتی هست، کمک به بیماران دیابتی بی‌بضاعت توسط خیّران را خواستار شد.

 

انتهای پیام/ش




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.