شناسه : 40200322
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد تصریح کرد؛

ابلاغ برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در بیش از 100 روستا


دهقانی زاده، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: تا سه ماهه اول سال جاری، 134 روستای استان دارای برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی شدند.

به گزارش یزدآوا، مجید دهقانی‌زاده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به عملکرد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در زمینه تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال روستایی، روستا را به عنوان یك سیستم، متشکل از اجزایی همچون محیط طبیعی، انسانی، اقتصادی، فرهنگی و ... با تمامی روابطی دانست که در یك مجموعه مرتبط و تعاملی، یك سیستم کامل را تشکیل می‌دهد. 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تصریح کرد: در این سیستم اگر یکی از اجزا دچار مشکل شود و نتواند در راستای اهداف سیستم که همانا تداوم حیات روستا است حرکت کند، کل ساختار سیستم به خطر افتاده و چه بسا منجر به نابودی کل سیستم خواهد شد. 

دهقانی‌زاده، افزود: خالی از سکنه شدن بسیاری از روستاها در استان یزد نمونه‌ای از کار اضمحلال روستا یا همان سیستم مورد نظر است که بخش زیادی از این چالش عمدتا به خاطر از کار افتادن اقتصاد این روستاهاست. 

وی 14.5 درصد از جمعیت استان یزد را ساکن مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: با بررسی وضعیت جمعیت استان یزد در سال 1395، این استان یکی از استان‌های با درصد پایین جمعیت روستایی در کل کشور است. 

دهقانی‌زاده با بیان اینکه مجموع آبادی‌های دارای سکنه این استان نیز در همان سال بالغ بر 1هزار و 127 آبادی بوده است که حدود 33 درصد کل آبادی‌های استان را به خود اختصاص می‌دهد، اظهار داشت: این امر بحران شدید پایداری و بی‌ثباتی روستاهای استان را نشان می‌دهد. 

وی با اشاره به اینکه از مجموع آبادی‌های استان در سال 1395 ،حدود 80 درصد کمتر از 10 نفر جمعیت داشته، به محدودیت‌های شدید همچون خشکسالی‌ها و از بین رفتن منابع آب، پیشروی بیابان، ضعف بنیان‌های اقتصادی روستاها و ... اشاره کرد و تصریح کرد: با گذشت زمان بسیاری از این روستاهای استان خالی از سکنه شده و به خیل روستاهای خالی از سکنه خواهند پیوست. 

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، نرخ رشد منفی جمعیت روستایی استان یزد در سال‌های گذشته را متذکر شد و گفت: بر این اساس، برنامه‌ریزی برای نگهداشت جمعیت روستایی استان و یا حتی بازگشت مهاجران نیازمند برنامه‌ریزی و اتخاذ تمهیدات مناسب در این زمینه است. 

دهقانی‌زاده ادامه داد: آنچه در این زمینه حائز اهمیت است برنامه‌ریزی اقتصادی و به ویژه ایجاد اشتغال و متنوع سازی درآمد متناسب با ظرفیت‌های مختلف روستاهای استان یزد است. 

وی با بیان اینکه در استان یزد تعداد 45 روستا در سال 1396، 44 روستا در سال 1397، 45 روستا در سال 1398، 44 روستا در سال 1399 و 37 روستا در سال 1400 مورد مطالعه قرار گرفته است، بیان کرد: تا سه ماهه اول سال 1401 برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی134 روستا تصویب و ابلاغ شده که نسبت آن به کل سهمیه استان برابر با 33.63 % است. 

دبیرکارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با اشاره به اینکه در این برنامه‌ تاکنون، 1هزار و 417 پروژه مصوب شده است، افزود: این پروژه‌ها زمینه‌ساز ایجاد 5هزار و 558 فرصت شغلی در استان شده است.

دهقانی‌زاده محصولات محوری زنجیره اصلی استان در این برنامه را زعفران و گیاهان دارویی، زیلو، پرورش گوسفند و بز، پسته، بومگردی و شتر نام برد و گفت: برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 81 روستای باقی مانده نیز در حال تدوین است که با وجود توجه ویژه دولت به این امر اقداماتی خوبی در این راستا رقم خواهد خورد. 

گفتنی است بر اساس حکم مندرج در جزء 1 بند الف ماده 27 قاون برنامه ششم ، دولت مکلف است در خصوص برنامه‌ریزی منطقه‌ای و تقویت اقتصاد روستایی و توسعه اقتصاد صادرات محور در طول اجرای قانون برنامه، هر سال در پنج هزار روستا با توجه به استعدادها و ظرفیت‌های بومی و محیطی و قابلیت محلی- اقتصادی آن منطقه، با مشارکت نیروهای محلی و با بهره‌گیری از تسهیلات بانکی، حمایت‌های دولتی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی آن روستاها را از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان‌ها تهیه کردهه و به تصویب شورای توسعه و برنامه ریزی استان مربوط برساند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.