شناسه : 6254465
ریاست اداره اوقاف بافق:

امامزاده عبدالله بافق به هیچ وجه در جایگاه اصلی خود نمی باشد


امامزاده عبدالله بافق با موقوفات و مغازه هایی که متعلق به آن است چرا این چنین مهجور مانده است. چرا تاکنون روی معماری فرسوده آن هیچ اقدامی صورت نگرفته است. چرا طرح جامع امامزاده مدتی است که فعالیتی نمی کند.

حجت الاسلام فلاح رییس اداره اوقاف بافق در گفتگو با خبرنگار بافق نیوز گفت: در ابتدای ورود من به بافق تمام وسایل اداره اوقاف متعلق به آستان امامزاده عبدالله بوده است و در گذشته این لوازم با پول آستان مقدس امامزاده خریداری شده است در صورتی که این اداره باید توسط بودجه دولت آنها را تهیه می کرده که مسولین آن پیگیری لازم را نمی کردند. اداره ای که مانند مخروبه ای شده بود و اصلا در شان یک اداره ای که زیر نظر رهبری است نبود. اسناد وقف شهر که تمام هویت معنوی یک شهرستان به حساب می آید بدون توجه در مکان نامناسب نگه داری می شد که توسط موریانه قسمتی از آنها از بین رفته بود و به طور نامرتب قرار داشت که هم اکنون با مطالعه تمامی این پرونده ها و اسکن کردن آنها که بدون کمک دیگران این کار انجام شد، از نابودی آنها جلوگیری به عمل آمد. در این زمان ما به اسنادی موقوفه ای برخورد کردیم که اصلا به آنها عمل نشده است.و برای بنده سوال است که چرا به اسم کمک به مستمندان افرادی کار های دیگری را انجام داده اند.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه هوشمند در اداره اوقاف گفت: با استفاده از این سامانه دیگر نمی توان با نیت های افراد کار دیگری انجام داد و تمام هزینه ها و دریافت ها به طور کامل و دقیق ثبت و نگه داری می شود. دیگر نمی توان یک قبر را به دو نفر و یا با قیمت های متفاوت فروخت و پول آن را در کارهای دیگری به غیر از عمران آستان خرج کرد که این کار من باعث شده افرادی بر علیه من کار کنند.

فلاح در ادامه بیان کرد: امامزاده عبدالله بافق به هیچ وجه در جایگاه اصلی خود نمی باشد و با موقوفات و مغازه هایی که متعلق به آن است چرا این چنین مهجور مانده است. چرا تاکنون روی معماری فرسوده آن هیچ اقدامی صورت نگرفته است. چرا طرح جامع امامزاده مدتی است که فعالیتی نمی کند.

رئیس اوقاف بافق گفت: درآمد امامزاده از ۳ طریق تأمین میشود. اول فروش قبر که من با آن به این صورت کنونی مخالف هستم و روند درآمدی مناسبی نیست. دوم ضریح مطهر است که نسبت به جمعیت و مسافرین شهرستان نمی توان روی آن حساب زیادی کرد و سوم مغازه ها و مستقلات امامزاده است که هم اکنون با قیمت بسیار پایین به افراد داده شده است. کجای شهر اجاره یک مغازه سی هزار تومان است. بعضی از افراد با سوء استفاده از جایگاه خود و اینکه در امامزاده سمتی داشته اند مغازه ای را برای خود برداشته اند و یا اجاره مغازه را نمی دهند و حالا به دلیل گرفتن اجاره ها بر علیه من جو ایجاد می کنند. نکته بعد اینکه چرا افرادی که در این مغازه ها هستند افراد سالخورده هستند و بازار رونق ندارد و حضور جوانان در این بازارچه کم رنگ است.

با این اوصاف چگونه باید امامزاده رشد کند؟ امامزاده ای که بودجه دولتی ندارد، تخفیف هزینه آب و برق ندارد که این مسئله همچنین باعث مشکلاتی در بقعه قاضی میر جعفر و پیر مراد شده است.

وی اضافه کرد: در این سالها ضربات حقوقی و اوقافی بزرگی به امامزاده زده اند که اگر مردم از تمام آنها باخبر شوند اعتمادشان به این آستان کم می شود. از جمله این تخلفات به کارگیری غیر قانونی نیرو و یا سهل انگاری در کارهای انجام شده که بدون قرارداد و ایمنی لازم و یا نبودن بیمه مسئولیت امامزاده است که با پیگیری های انجام شده حدود ۳ ماه است که قرارداد بیمه بسته شده است.

حجت الاسلام فلاح در پایان با اشاره به ترمیم و نوسازی صحن امامزاده بیان کرد: گروهی از اصفهان برای این کار دعوت شدند و کار کچکاری رواق ها را انجام داده اند و آماده آینه کاری می باشد و برای این کار نیز گروهی از آینه کاران با تجربه با طرح های منحصر به فرد شروع به کار کرده اند.همچنین طرح نوسازی ضریح مطهر را شروع کردیم که یک گروه عراقی و چند نفر بافقی  این کار را روی ضریح برنجی و مسی امامزاده عبدالله با به کارگیری ورقه های طلا روی آن کار می کنند و نیز طرح تعویض سنگ داخل ضریح در دستور کار می باشد. البته اصلی ترین بحث رواق شهدا می باشد که با همکاری بنیاد شهید شروع به کار شده است و قرار است با تشکیل کار گروهی از خانواده شهدا یک تغیر اساسی در طراحی رواق صورت می گیرد. در آخر نیز طراحی خاص زیر گنبد حسینیه بزرگ انجام خواهد گرفت.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.