شناسه : 31018330
روضه خوان پیشکسوت هیئت علی اصغر (ع) مهردشت:

اولین هیئت مهردشت حدود 120 سال پیش راه اندازی شد/ ملا باقر قدیمی ترین سخنران مهردشت بود


پیشکسوت روضه خوان های مهردشت گفت: هیئت حضرت علی اصغر (ع) اولین هیئت شهر مهردشت بود، که حدوداً 120 سال پیش در زمان سردار مفخم پایه گذاری شد.

به گزارش یزد آوا؛ عباد الله (عزت الله) فصیحی سخنران پیشکسوت هیئت حضرت علی اصغر (ع) مهردشت در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه اظهار کرد: اولین هیئت مهرآباد حدود 120 سال پیش با همکاری ملاغلامعلی فصیحی و سردار مفخم پایه گذاری شد و مردم محلات مختلف در این هیئت حاضر می شدند.

هیئت علی اصغر (ع) اولین هیئت شهر مهردشت بود
فصیحی افزود: هیئت حضرت علی اصغر(ع)، شامل دسته جات طبال ها، زنجیرزنی، سینه زنی و تعزیه بود که جمعیت اولیه آن به 20 نفر می رسید و از حسینیه حرکت می کرد، کرد تا به ساحت مقدس امامزادگان سید احمد و سید محمود (ع)، ادای احترام و عرض تسلیت داشته باشد.

وی بیان کرد: تنها حسینیه مهرآباد در گذشته، همین حسینیه حضرت علی اصغر (ع) فعلی بود که قدمتی 200 ساله دارد و تجهیزات نخلی که در این حسینیه قرار دارد، کربلایی محمد آماده کرد و سردار مفخم نیروهای انسانی از شهرستان عقدا و یزد دعوت کرد تا نخل را آماده کنند. عمر این نخل 140 و یا 150 سال است.

سخنران پیشکسوت مهردشت خاطر نشان کرد: هیئت های عزاداری مهردشت در مسیر حرکت بیشتر به منزل برخی خان ها و مردم عادی مثل شمس الملوک، اسماعیل خان و حاج حسینعلی مفخم که خانه های بزرگ داشتند، دعوت می شدند.

ملا باقر قدیمی ترین سخنران مهردشت بود
فصیحی عنوان کرد: یکی از سخنرانان قدیم مهردشت که در ابتدای مراسم عزاداری ها منبر می رفت و کراماتش زبانزد خاص و عام بود، ملاباقر فصیحی است، که حدود بیش از 170 سال پیش در منزلش مراسم عزای اباعبدالله (ع) برپا می کرد.

وی با اشاره به اینکه مراسم عزاداری در دهه اول محرم و دهه آخر ماه صفر در مهردشت برگزار می شد، گفت: از دیگر سخنرانان سیف الله تولایی و شیخ میرزا ابوالقاسم موحدی را می توان نام برد، که در مساجد، حسینیه ها و منزل افراد روضه خوانی می کردند. برنامه سخنرانی به این نحو بود، که هر سخنران هر سب در یکی از محلات شهر سخنرانی کند.

مداحان پیشکسوت هیئت های عزاداری مهردشت
ذاکر اهل بیت علیهم السلام اذعان کرد: رضاقلی پوررضایی، مرحوم علیرضا فصیحی و تولایی؛ از پیشکسوتان سردسته هیات های زنجیر زنی و سینه زنی بودند. همچنین از قدیمی ترین طبالان، محمد غزالی و از تعزیه خوان ها کربلایی نجف قلی خانی، محمدباقر فصیحی و سیدآقا احمدی فرزند سید هاشم، را به یاد دارم.

فصیحی تصریح کرد: از قدیمی ترین نوحه خوان ها در بخش بهمن باید به مرحوم حاج سید مصطفی مرتضوی و کربلایی زین العابدین مرادی، اشاره کنم، که با نوای حزن انگیز خود، صحنه های مصیبت زندگی ائمه علیهم السلام را برای مردم زنده می کردند.

برای اولین بار در سن 25 سالگی منبر رفتم
وی ضمن بیان مختصری از زندگی خود، خاطر نشان کرد: حدود 25 ساله بودم که برای اولین بار در مراسم عزاداری امام حسین (ع) سخنرانی کرده و حدیث شریف کسا را خواندم.

فصیحی گفت: با تشویق های پدرم، مرحوم ملاغلامعلی فصیحی و عمویم رفته رفته روضه خوانیم بهتر شد، تا جایی که هر مطلب و دعایی مثل خطبه امام سجاد (ع) را از حفظ می خواندم. چندین بار نیز به همراه کاروان زیارتی در صحن حضرت اباعبدالله الحسین(ع) منبر رفتم.

وی بیان کرد: در تعزیه ها نیز شرکت می کردم و افتخار روضه خوانی در محضر فرزند مرجع عالیقدر مرحوم گلپایگانی در اوایل انقلاب را دارم.

شعری که بیشتر در مجالس روضه می خواندم
فصیحی ادامه داد: یکی از شعرهایی که در مجالس روضه خوانی می خواندم و به یاد دارم این است:

سه چیز خواست خدا از حسین (ع) در عالم زر 
اول گواه و دوم حجت و سوم محضر
حسین برای خدا از سه چیز دست کشید
اول ز جان و دوم اکبر و سوم اصغر
سه چیز داد خدا در عوض به آن سرور
اول بهشت، دوم امت و سوم کوثر
سه چیز کار حسین ساخت روز عاشورا
اول سنان و دوم نیزه و سوم خنجر
سه چیز از تن سلطان دین برون کردند
اول لباس و دوم جوشن و سوم مقعر
سه چیز از سر زینب به کربلا بردند
اول لباس و دوم چادر و سوم معجر
سه کس ز تاب عطش سوخت روز عاشورا
اول سکینه و دوم اکبر و سوم اصغر
در این عزا سه کس صاحب عزا گشتند
اول خدا و دوم مصطفی و سوم حیدر

وی گفت: در حال حاضر دو هیئت بزرگ مهردشت به نام های هیئت حضرت علی اصغر(ع) و امام حسین(ع) است، که با هدف ایجاد اتحاد و انسجام در مراسم عزاداری، از تجمیع هیئت های محلات مختلف به وجود آمده اند و در زیر پرچم هیئت جانثاران سیدالشهدا(ع) مهردشت عزاداری می کنند.

انتهای پیام/ ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.