شناسه : 36440016
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد:

بارندگی بر منابع آبی دشت‌های استان یزد تاثیری نداشته است


معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: این بارندگی‌ها بر سطح سفره‌های آب زیرزمینی در دشت‌هایی چون دشت یزد-اردکان، بهادران، هرات و مروست، ابرکوه و ... که عمده و عمیق هستند تاثیر چندانی نداشته است.

سید محمد طباطبایی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به بارندگی‌های اخیر گفت: میزان بارندگی امسال در استان یزد نسبت به سال گذشته سه برابر و نسبت به دراز مدت 15 تا 20 درصد افزایش داشته است.

آبدار شدن قنات‌ها در ارتفاعات شیرکوه

وی در خصوص تاثیر بارندگی‌های اخیر بر سفره‌های آب زیرزمینی افزود: آخرین سیلاب در مناطق شیرکوه مربوط به سال 91 بوده است و اکنون پس از چند سال در مناطقی چون ده بالا، سانیچ و حتی رودخانه تفت سیل جاری شد که این جریانات باعث می‌شوند که در مسیر عبوری سفره‌های آب زیرزمینی تقویت شوند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد ادامه داد: بارندگی‌های اخیر تاثیر بسیار خوبی بر منابع آبی و قنوات در ارتفاعات استان و مناطقی چون شهرستان مهریز و تفت داشته است و عموم قنات‌ این ارتفاعات که خشک بودند آبدار شده‌اند اما این بارندگی‌ها بر سطح سفره‌های آب زیرزمینی در دشت‌هایی چون دشت یزد-اردکان، بهادران، هرات و مروست، ابرکوه و ... که عمده و عمیق هستند تاثیر چندانی نداشته است.

افت سالانه 60 سانتی‌متری سفره‌های آب زیرمینی استان یزد

طباطبایی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه افت سفره‌های آب زیرزمینی در استان یزد60 سانتی‌متر است، افزود: با وجود بارندگی‌های اخیر افت سطح آب زیرزمینی در دشت‌های استان همچنان ادامه دارد و شاید تنها سرعت این افت کمتر شود و با خاموش شدن چاه‌ها به تقویت این سفره‌ها کمک شده باشد، در واقع بارندگی‌ها زمانی بر سفره‌های اصلی آب زیرزمینی در دشت‌های استان تاثیر گذار است که به میزان سال‌های خشکسالی که پشت سر گذاشتیم ترسالی داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید همچنان مدیریتی که برای سفره‌های آب زیرزمینی وجود دارد از جمله طرح‌های تعادل بخشی سفره‌های آب زیرزمینی، سازگاری با کم آبی و تحمیل حجمی با نصب کنتورهای هوشمند را ادامه دهیم تا دشت‌ها حفظ شوند، مردمی که نیز در دشت‌ها ساکن هستند و چاه‌ برای مصارف خانگی، کشاورزی و یا صنعتی دارند باید صرفه جویی داشته باشند، در بخش کشاروزی از کشت‌ها و آبیاری مناسب استفاده شود، در صنعت بازچرخانی وجود داشته باشد و در خانگی نیز از مصرف بی رویه آب جلوگیری شود.

تاثیر بارندگی‌های اخیر بر افزایش کیفیت آب شرب

طباطبایی عنوان کرد: با آبدار شدن قنات‌ها مخصوصا در ارتفاعات شیرکوه باغاتی که دراین مناطق واقع هستند از آب کافی برخوردار می‌شوند و با توجه به اینکه چاه‌های آب شرب متعلق به آب و فاضلاب روستایی استان نیز با بارندگی‌های اخیر وضعیت خوبی پیدا کردند آب شرب در روستاها نیز بهتر تامین می‌شود و کمتر کمبود احساس می‌شود.

وی در خصوص وضعیت آب شرب مردم در یزد با توجه به بارندگی‌های اخیر گفت: همانطور که در استان یزد بارندگی وجود داشت در استان‌های دیگر از جمله منطقه‌ای که آب انتقالی استان از آنجا تامین می‌شود بارندگی‌ها بسیار خوب بوده است و در حالی که پارسال بارندگی در کوهرنگ 460 میلمیتر گزارش شده بود امسال میزان بارندگی در این منطقه به بیش از دو هزار میلیمتر رسید که این موضوع باعث می‌شود مشکلات آب انتقالی که سال گذشته با آن روبرو بودیم امسال نداشته باشیم و کمتر از چاه‌هایی که در اختیار داریم استفاده کنیم بنابراین کیفیت آب شرب مردم افزایش می‌یابد و از طرفی کیفیت آب چاه‌ها نیز به این دلیل که برای مدتی خاموش بوده‌اند افزایش یافته است.

از بهره‌برداران غیرمجاز آب‌های زیرزمینی خسارت دریافت می‌شود

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد با اشاره به برخورد جدی با افرادی که اقدام به حفر چاه‌های غیرمجاز می‌کنند، گفت: سال گذشته تقریبا 65 حلقه چاه که به صورت غیر مجاز برای مصارف کشاورزی و صنعتی در استان حفر شده بودند مسدود شدند و تعدادی چاه خانگی نیز که به صورت غیر مجاز حفر شده بودند بسته شدند و امسال نیز این برخوردها به صورت جدی ادامه پیدا می‌کند.

طباطبایی با اشاره به برخورد جدی با حفر غیرمجاز چاه تصریح کرد: دستورالعملی مبنی بر جبران خسارت سفره‌های آب زیرزمینی وجود دارد و براین اساس از افرادی که به دنبال بهره‌برداری غیرمجاز از این آ‌ب‌ها هستند در مراجع قضایی شکایت می‌شود و به ازای هر مترمکعبی که بدون مجوز از سفره‌های آب زیرزمینی برداشت کرده‌اند خسارت محاسبه و دریافت می‌شود تا از آن برای تعادل بخشی و مدیریت سفره‌های آب زیرزمینی هزینه شود.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.