شناسه : 30011076

تبصره‌های قانونی در قبوض آب از کجا آمده‌اند؟


هزینه «تبصره‌های قانونی» که در قبوض آب درج شده بر اساس قانون «ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری» که در سال 77 تصویب شد، اخذ می‌شود.

همواره وجود عناوین و ردیف‌های مختلف در قبوض خدماتی مورد توجه و سؤال افکار عمومی بوده است. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد در مصاحبه با یزد آوا به توضیح چند ردیف درج شده در قبوض آب پرداخته است.

علی اسلامی با اشاره به وجود ردیف تبصره‌های قانونی در قبوض آب گفت: در سال 77 قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری تصویب شد.

وی افزود: تعرفه‌های آب و برق توسط شورای اقتصاد مصوب شده و از طریق وزارت نیرو به استان‌ها ابلاغ می‌شود، اما تعرفه‌هایی که شورای اقتصاد مصوب می‌کند کلی است، یعنی تقریباً در همه کشور یکنواخت است و تغییر چندانی ندارد. لذا در قانون اجازه داده‌اند که در هر استان حسب مشکلات یا روش‌هایی که برای تأمین آب وجود دارد مبلغی تحت عنوان قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری به عنوان تبصره دریافت شود.

وی با بیان این نکته که ردیف «تبصره‌های قانونی» در قبوض آب از دو تبصره 2 و 3 تشکیل شده بیان داشت: بر اساس تبصره 2 به شرکت‌های آب و فاضلاب استانی اجازه داده‌اند علاوه بر نرخ‌های مصوب حق انشعاب آب و آب‌بها به میزان متوسط 10 درصد از آب‌بها را از مشترکین دریافت کنند. این مختص مشترکینی است که انشعاب فاضلاب ندارند، اما مشترکینی که فاضلاب دارند، به جای تبصره 2 از آن‌ها فاضلاب بها و آبونمان فاضلاب دریافت می‌شود.

اسلامی گفت: میزان تبصره 2 را قانون‌گذار صراحتاً اعلام کرده اما مبلغ تبصره 3 در اختیار شوراهای شهر گذاشته شده است. گفتنی است تبصره 3 در حال حاضر تقریباً در سراسر کشور اخذ می‌شود اما خب مبالغ متفاوت است.

این مقام مسئول تأکید کرد: مبنای محاسبات آنچه در شورای شهر یزد به عنوان تبصره 3 در ارتباط با آب‌بها مصوب شد میزان مصرف بود. مثلاً تا 5 مترمکعب هیچ‌گونه افزایشی به عنوان تبصره 3 نداریم، اما با افزایش مصرف مبلغی تحت عنوان تبصره 3 دریافت می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد با اشاره به وجود ردیف«مالیات بر ارزش افزوده» در قبوض آب گفت: تبصره 2 و 3 متعلق به شرکت آب و فاضلاب است اما مالیات بر ارزش افزوده متعلق به دارایی است و ماهانه به حساب دارایی واریز می‌شود.

وی در مورد «قانون بودجه» نیز گفت: به ازای هر مترمکعب مصرف در شهر، مشترک شهری مکلف است 150 ریال به عنوان قانون بودجه کمک کند که این مبلغ  به خزانه دولت واریز می‌شود.

اسلامی با اشاره به ردیف « آبونمان » در قبوض آب گفت: به ازای هر واحد اشتراک آب 10 هزار ریال و اشتراک فاضلاب نیز10 هزار ریال برای آبونمان منظور می‌شود.

علت تصویب «تبصره 3» در شورای شهر یزد

 عضو شورای اسلامی شهر یزد، نیز در مصاحبه با یزد آوا با بیان اینکه تبصره 3 در زمینه حفظ، نگهداری و توسعه شبکه آب‌رسانی هر شهر استفاده می‌شود، گفت: طی رفت و آمد های زیاد و پیگیری‌های مکرر شرکت آب و فاضلاب یزد به شورای شهر اعلام شد شبکه آب‌رسانی شهر یزد بسیار فرسوده شده، هزینه‌ها بالا رفته و خدمات‌رسانی مطلوب مقدور نمی‌باشد، همچنین با توجه به فرسودگی نمی‌توان آب تحت فشار منتقل کرد و شرکت آب و فاضلاب مجبور است در بسیاری از مواقع فشار آب را کاهش دهد.

محمدرضا مدرسی افزود: نتیجتاً بعد از جلسات مکرر و بازدید از آب و فاضلاب مشهد به این نتیجه رسیدیم فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و نوع تکنولوژی قدیمی آن جوابگوی شهر رو به رشد و گسترش یزد نیست و لذا با درج تبصره 3 در قبوض آب موافقت شد.

وی تأکید کرد: هزینه تبصره 3 بر اساس میزان مصرف آب محاسبه شده و ارتباطی با منطقه‌های مختلف شهر ندارد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.