شناسه : 23774540
حرکت لاک پشتی بانک ها و گلایه بخش خصوصی؛

تناقض آماری در اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی یزد!


اختلاف آمار فاحش بین وزارت صنعت و بانک مرکزی در خصوص میزان و آمار اعطای تسهیلات مطمئنا تحقق اهداف تعیین شده طرح احیای واحدهای تولیدی و صنعتی را دچار مشکل خواهد کرد.

به گزارش یزد آوا، تشدید رکود در سطح واحدهای تولیدی و تعطیلی پی در پی آن‌ها باعث شد تا دولت با طرح جدیدی تأمین مالی بنگاه های تولیدی کوچک، متوسط در راستای اقتصادی مقاومتی" را برای راه اندازی واحدهای نیمه تعطیل و ایجاد اشتغال را ارائه کند اما ظاهرا این طرح هم مانند طرح‌های خروج از رکود و خرید کالای ایرانی از بی برنامگی شدید رنج می برد و معلوم نیست اختلاف وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی در این باره به کجا خواهد کشید.

شواهد امر حاکی از آن است که این طرح که به عقیده‌ای بسیاری می‌توانست تا حدودی اوضاع صنایع کشور را بهبود دهد به دلیل بی‌میلی وعدم همکاری‌ بانک‌ها به نتیجه مطلوب نرسد. چرا که  تنها بخش اندکی از واحدهای تولیدی متقاضی تسهیلات موفق به دریافت وام شده اند وبخش عظیمی از متقاضیان به دلیل شرط و شروط غیرمعمولی که  بانک‌ها پیش پای تولیدکنندگان در این زمینه گذاشته‌اند موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند.

از جمله مواردی که این طرح را دچار مشکل کرده‌؛ اختلاف آماری در تعداد و مبلغ تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی است. وزارت صنعت از پرداخت 3 هزارو 500 میلیارد تومان تسهیلات به 3 هزارو 460 بنگاه کوچک و متوسط خبر می‌دهد اما بانک مرکزی رقم پرداخت این تسهیلات طی 6 ماه گذشته را 7 هزار میلیارد تومان و حدود 9 هزار و 900 بنگاه تولیدی می‌داند. اختلاف آمار فاحش بین وزارت صنعت و بانک مرکزی در خصوص میزان و امار اعطای تسهیلات مطمئنا تحقق اهداف تعیین شده این طرح را که احیای واحدهای تولیدی و صنعتی با پرداخت16هزار ميليارد تومان تسهیلات به بنگاه‌هاي كوچك و متوسط است را دچار مشکل خواهد کرد.

مشابه این اختلاف آماری در استان صنعتی یزد نیز وجود دارد به گونه‌ای که رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سوم مهر ماه، از پرداخت تسهیلات به 136 واحد تولیدی به مبلغ 144 میلیارد تومان خبر داد و دقیقا در همان تاریخ علی نمازی، عضو اصلی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان آمار پرداخت تسهیلات را در مجموع 111 بنگاه کوچک و متوسط  به مبلغ حدود یک‌هزار و 193 میلیارد ریال عنوان کرد و خبر از رتبه ششم استان یزد در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی داد.

جدا از اختلاف آماری در سطح مسئولین استانی متاسفانه در گزارشی کشوری تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی استان یزد را 477 مورد عنوان شده و رتبه پنجم را در میان همه استان های کشور به یزد داده است.

آمارها و ديدگاه‌هاي متناقض مسئولان از ميزان پرداخت تسهيلات و روند کند پرداخت تسهیلات علاوه بر آن که دلسردی و  نارضايتي بخش خصوصي را به دنبال داشته احتمال عدم موفقیت این طرح را به دلیل عدم همکاری لازم بانک‌ها تقویت می‌کند و بیش از پیش تبلیغاتی و شعاری بودن سخنان حمایت از تولید را در این دولت تقویت می‌کند.

 تنها 12 درصد از واحدهای معرفی شده به بانک‌ها موفق به دریاقت تسهیلات شده اند

رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد در گفتگو با خبرنگار آوای‌اقتصاد در خصوص آمار صحیح پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی استان یزد گفت: بر اساس آمارهای رسمی، در پایان مهلت مقرر 2 هزار و 100 واحد تولیدی در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده‌اند که پس از بررسی ، تعداد یکهزار و ۱۹۹مورد در کمیته پایش و کارگروه تخصصی مورد تصویب قرار گرفته و مبلغ تسهیلات مورد نیاز آن ها مشخص و تعیین شده است و تاکنون ۱۳۷ واحد تولیدی موفق به دریافت تسهیلات شده اند.

سید علی اکبر کلانتر با گلایه از روند پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها اظهار داشت: از نظر تعداد کمتر از 12 درصد از واحدهای معرفی شده به بانک های استان موفق به دریافت تسهیلات شده اند و از لحاظ مبلغ در حدود ۱۶ درصد از درخواست ها پرداخت شده است که این رقم بسیار ناچیز است و اهداف طراحان را که ایجاد رونق و راه اندازی و فعال کردن واحدهای راکد و نیمه فعال است را محقق نمی کند.

وی اظهار داشت: پس از مشاهده روند کند و ضعیف بانک ها در اعطای تسهیلات، خانه صنعت و معدن  از طرف استاندار و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ماموریت یافته تا دلایل عدم پرداخت وام از سوی بانک ها و همچنین عللی که واحدها را از دریافت تسهیلات منصرف کرده را شناسایی و مورد بررسی قرار دهد که در این زمینه مطالعه جامعی صورت گرفته است.

کلانتر در خصوص دلایل عدم توفیق واحدهای تولیدی در دریافت تسهیلات رونق تولید گفت: ۱۳ دلیل احصا شده که سود بالای تسهیلات، ابهام در مورد یارانه تسهیلات رونق تولید، الزام به ارائه گزارش حسابرسی، ارائه پیش فاکتور، عدم قبول سند محل اجرای طرح و اجبار در ارائه سند ملکی ، کوتاه بودن زمان بازپرداخت اقساط با عنایت به فروش اعتباری محصولات بدلیل رکود و ... از عمده دلایل مطرح شده از سوی واحدهای تولیدی است.

وی افزود: با توجه به زمان کم و شرایط اقتصادی کشور ، برای بررسی و شناخت متقاضیان واقعی دریافت تسهیلات دقت نسبتا خوبی صورت گرفته و زحمت و تلاش زیادی از سوی مسئولین در کارگروه های مختلف ستاد رفع موانع تولید انجام گرفته است  اما به هر دلیل خواسته یا ناخواسته بانک ها همکاری لازم را نداشته اند که این موضوع زحمات و جلسات فشرده مسئولین برای رفع مشکل صنایع استان و ایجاد رونق را بی نتیجه گذاشته است.

حرکت لاکپشتی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات

این صنعتگر با تاکید بر اهمیت تامین نقدینگی برای جلوگیری از تعطیلی و نجات بسیاری از بنگاه های تولیدی گفت: بانک های عامل موظف هستند دلیل عدم پرداخت وام را به ستاد رفع موانع تولید گزارش دهند. متاسفانه گزارش های ارائه شده از خود بانک ها نیز حاکی از این است که در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده اند. اما بعد از دستور استاندار و پیگیری خانه صنعت و معدن روند پرداخت تسهیلات سرعت بیشتری گرفته اما کافی نیست و مشکل کندی و حرکت لاک پشتی پرداخت تسهیلات همچنان پا برجاست.

آمارهای دروغ و اشتباه

کلانتر در خصوص اختلاف آمار پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی اذعان داشت: شاید یکی از دلایل اختلاف آمار این است که بانک‌ها تسهیلات پرداخت شده به مشتریان خود که بدون ثبت نام در سایت بهین یاب و تصویب کارگروه رفع موانع تولید پرداخت کرده اند را نیز لحاظ می کنند.

وی اظهار داشت: آمار ارائه شده در گزارش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان که مبتنی بر سایت بهین یاب می باشد صحیح است ولی آمارهایی که از پرداخت ۴۷۷مورد تسهیلات خبر می دهند کاملا اشتباه است. این آمارهای بانک ها اگر به عنوان تسهیلات پرداخت شده در قالب طرح رونق تولید اعلام شود به نوعی قلب واقعیت است.

منبع: آوای اقتصاد

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.