شناسه : 40841404
مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد:

ثبت جهانی زیورآلات یزد در حال پیگیری است


مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد گفت: تدوین پروانه ثبت جهانی زیورآلات یزد از جمله مصوبات سفر سال گذشته رییس جمهور به یزد بود که این پرونده برای ارسال به شورای جهانی گردشگری پیگیری می‌شود.

به گزارش  یزدآوا، احمد آخوندی در نشست خبری به مناسبت ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی با اشاره به اینکه حوزه صنایع دستی در چهار زمینه بازاریابی و تجاری‌سازی، آموزش و ترویج، حمایت از تولید و پرداخت تسهیلات فعالیت دارد، گفت: امسال نمایشگاه ملی صنایع دستی از پنجم تا نهم تیرماه به میزبانی یزد برگزار می‌شود.
 
وی ادامه داد: نوروز امسال ۴۰ بازارچه صنایع دستی در استان برپا شد، همچنین سال گذشته نمایشگاه صنایع دستی با حضور ۳۰۵ فعال حوزه صنایع دستی در قالب ۲۵۰ غرفه در استان برگزار شد که امسال این نمایشگاه با وسعت بیشتری برپا می‌شود.
 
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به حضور استان یزد در سی و ششمین نمایشگاه صنایع دستی کشور افزود: در یک سال گذشته ۷ هنرمند صنایع دستی به نمایشگاه‌های خارجی اعزام شدند، ۱۲۳ هنرمند استان در نمایشگاه‌های صنایع دستی در داخل کشور شرکت کردند و همچنین ۱۴ پروانه فروشگاهی صنایع دستی در استان صادر شده است. 
 
آخوندی صدور سه هزار و ۳۵۳ گواهی آموزشی در رشته‌های مختلف صنایع دستی در ۲۸۸ دوره کوتاه مدت، آموزش بیش از ۶۷۰ فعال صنایع دستی در سه ماهه سوم سال گذشته و افتتاح ۱۷ پروژه مراکز آموزشی تولیدی صنایع دستی در سال گذشته را از جمله اقدامات انجام گرفته در حوزه آموزش و ترویج صنایع دستی استان برشمرد.
 
وی با اشاره به ثبت ملی دو رشته «هزاره دوزی» ابرکوه و «دولو هشتی» بهاباد عنوان کرد: تدوین پروانه ثبت جهانی زیورآلات یزد از جمله مصوبات سفر رییس جمهور به یزد در سال گذشته بود که از دستاوردهای مهم این سفر محسوب می‌شد و هم اکنون این پرونده آماده و به تهران ارسال شده است و برای ارسال به شورای جهانی گردشگری پیگیری می‌شود.
 
مدیر کل میراث فرهنگی استان ادامه داد: سه هزار و‌۳۵۰‌ هنرمند در حوزه صنایع دستی استان فعالیت دارند و در طول یک سال گذشته ۶۰۷ مورد مجوز صنایع دستی صادر یا تمدید شده است، همچنین ۶۲۱ پروانه تولید انفرادی و ۲۱۸ کارت شناسایی صنایع دستی و ۵۶ مجوز تولید کارگاهی صنایع دستی صادر شده است.
 
آخوندی با اشاره به تسهیلات پرداختی در حوزه صنایع دستی استان عنوان کرد: در سال گذشته به ۱۶۳ طرح در حوزه صنایع دستی با اشتغالزایی ۱۸۴ نفر ۲۴.۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد و در زمینه تسهیلات مشاغل خانگی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱، به ۵۱ نفر تسهیلات به مبلغ سه میلیارد تومان پرداخت شد.
 
وی با بیان اینکه حوزه صنایع دستی کشور در مراحل قبل و بعد از تولید دچار مشکل است، گفت: نبود مواد اولیه کافی و همچنین نبود طراحی‌های بروز برای محصول از جمله دغدغه‌های حوزه صنایع دستی کشور ماست.
 
آخوندی اضافه کرد: بسته‌بندی، بازاریابی و برندسازی مناسب از دیگر مشکلات حوزه صنایع دستی کشور از جمله استان است که ضرورت دارد با راه‌اندازی تشکل‌های فعال در حوزه صنایع دستی این مشکلات را ساماندهی کرد.
 
وی‌ با بیان اینکه ایجاد کارگاه‌ها و شهرک‌های صنایع دستی به عنوان محلی برای تولید انبوه صنایع دستی هستیم، گفت: امسال بنا به قانون بودجه شرکت شهرک‌های صنعتی موظف است بخشی از شهرک‌های صنعتی کشور را با اعلام وزارت میراث به صنایع دستی اختصاص دهد که این اقدام در استان شروع شده و در همین راستا در شهر میبد مقرر شد ۹ کارگاه تولید سفال سرامیک در شهرک صنعتی مستقر شود، در واقع این ظرفیت خوبی است که گوشه‌ای از شهرک‌های صنعتی برای تولید کارگاهی صنایع دستی اختصاص یابد.
 
آخوندی ایجاد شهر فلزات و سنگ‌های قیمتی یزد را یکی دیگر از کارهای بزرگ برنامه‌های یزد نوین نام برد و افزود: در این شهر از مرحله مواد اولیه تا فروش و بازاریابی محصول انجام خواهد شد و با توافقی که بین سرمایه‌گذار و‌موسسه کوثر انجام گرفته در محل کاریزبوم ۲۰ هکتار زمین برای این منظور اختصاص یافت و مطالعات آن در حال انجام است، ضمن اینکه در کنار آن مطالعات طرح توسعه گوهر سنگ کشور هم نیز در حال انجام است. 
 
انتهای پیام/ع



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.