شناسه : 35891709
علیرغم تعطیلی 90 ضایعاتی همچنان ادامه دارد

سلطنت 30 ساله اتباع بیگانه بر بازار ضایعات یزد/اتباع تنها اربابان «کدهای فولاد استان یزد» هستند


وجود مراکز خرید و فروش ضایعات از جمله مشکلاتی شهری است که علاوه بر اینکه تصویر زشتی را در چهر شهرایجاد می کنند مشکلات زیست محیطی و بهداشتی زیادی را برای شهروندان در محیط شهری به وجود می آورند.

به گزارش یزد آوا، وجود مراکز خرید و فروش ضایعات از جمله مشکلاتی شهری است که علاوه بر اینکه تصویر زشتی را در چهر شهرایجاد می کنند مشکلات زیست محیطی و بهداشتی زیادی را برای شهروندان در محیط شهری به وجود می آورند.

 متاسفانه این روزها بسیاری از گاراژها، خانه‌های بزرگ و قدیمی و مراکز خدماتی تعمیرگاهی به مراکز دپو، خرید و فروش و جداسازی ضایعات تبدیل شده‌اند که مدیریت آنها نیز عمدتا به دست اتباع بیگانه است و با وجود همه آلودگی‌های بصری، محیط‌زیستی که دارند در کوچه و پس کوچه های شهر جهانی یزد دیده می شوند و بعضاً محل فروش اموال مسروقه، خرید و فروش مواد مخدر، رفت و آمد اتباع بیگانه و ... هستند که از نظر امنیتی نیز دارای مشکل هستند و نارضایتی شهروندان را به دنبال داشته است.

فعالیت غیرقانونی اتباع بیگانه در 400 مرکز خرید و فروش ضایعات

در این خصوص چندی پیش مسئول سازمان بسیج اصناف استان یزد در دیدار اصناف و بازاریان یزدی با شهردار یزد ضمن هشدار در این خصوص، فعالیت غیرقانونی اتباع بیگانه در تقریبا 400 مرکز خرید و فروش ضایعات در یزد را یکی از مشکلات شهر عنوان کرده بود که آسیب‌های زیادی را به دنبال داشته است.

هر چند موضوع ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات و اختصاص زمین برای تجمیع آن ها در یک مکان توسط شهرداری مدتی است که مطرح می شود اما تا کنون این امر محقق نشده و خرید و فروش ضایعات در شهر یزد نه ساماندهی و نه کنترل شده است.

خرید و فروش ضایعات در منازل مسکونی

دبیر اجرایی اتحادیه آهن فروشان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در خصوص ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات گفت: در شهر یزد حدود 200 مرکز خرید و فروش ضایعات  شناسایی شده که از این تعداد 130 مورد از آنها دارای مجوز هستند؛ همچنین تعدادی از این مراکز نیز به دلیل برخوردهایی که با آن ها شده به منازل مسکونی منتقل شده اند و از این رو دیگر برخورد و نظارت بر آن ها در حوزه اختیارات اتحادیه نیست و مربوط به شهرداری است.

سید علی مدرسی. اظهار داشت: فعالیت مراکز ضایعاتی در منازل مسکونی مشکلات و حوادث ناگواری را به همراه داشته است به گونه ای که از ابتدای سال تاکنون چندین مورد آتش‌سوزی در این منازل اتفاق افتاده که منجر به فوت و سوختگی چندین نفر شده است.

وی اظهار داشت: حدود 90 درصد از مراکز خرید و فروش ضایعات در اختیار اتباع بیگانه است اما طبق قانون امکان صدور مجوز برای اتباع بیگانه وجود ندارد از این رو اغلب مجوز برای یک فرد ایرانی صادر می شود و با آن مجوز اتباع کار می کنند.

اتباع بیگانه مسلط بر بازار ضایعات یزد

مدرسی با اشاره به سود قابل توجهی که در این شغل وجود دارد گفت: اتباع بیگانه حدود 30 سال است که در کار خرید فروش ضایعات هستند و کسی هم با آن مشکلی نداشته است و تقریباً بازار این کار را در دست گرفته‌اند ولی تقریباً پنج سال است که ایرانی ها نیز متوجه سود خوب این شغل شده و به آن ورود کرده‌اند.

وی ادامه داد: کارخانه های فولاد صرفاً از افرادی که دارای کد هستند؛ ضایعات می‌خرند و با توجه به سابقه اتباع در این شغل، همه این کد ها در دست اتباع است و اگر یک ایرانی هم بخواهد ضایعات خود را بفروشد باید نهایتاً به اتباع بیگانه بفروشد.

تعطیلی 90 واحد و پلمپ 70 مرکز خرید و فروش ضایعات 

مدرسی با اشاره به عملکرد خوب اتحادیه آهن فروشان گفت: با توجه به این که در این اتحادیه هیچ واحد صنفی بدون مجوز وجود ندارد و عدم فعالیت اتباع بیگانه در این صنف و در مجموع به دلیل عملکرد خوبی که این اتحادیه داشته و نزدیک بودن رسته خرید و فروش ضایعات با این اتحادیه  از اواخر سال قبل ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات نیز به این اتحادیه سپرده شده است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده توسط اتحادیه آهن فروشان برای ساماندهی مراکز ضایعاتی گفت: از دی ماه سال قبل تا کنون اتحادیه اقدام به شناسایی مراکز خرید وفروش ضایعات در سطح شهر کرده و بیش از 300 اخطار برای آنها ارسال کرده و حدود 90 واحد را نیز به دلیل نداشتن حداقل شرایط لازم تعطیل و 70 واحد را نیز به کمک اماکن پلمپ کرده؛ علاوه بر این برای حدود 120 واحد نیز پروانه کسب صادر کرده است.

دبیر اتحادیه آهن فروشان با اشاره به اقدامات متعدد اتحادیه برای ساماندهی و نظارت بیشتر بر مراکز خرید و فروش ضایعات ادامه داد: برای نظارت بیشتر ، مراکز خرید و فروش ضایعات ملزم به نصب دوربین شده اند و هر جنسی را که می خرند و یا می فروشند باید با ثبت تمامی مشخصات از جمله کد ملی باشد.

مدرسی تاکید کرد: با توجه به تعداد زیاد این مراکز و تجربه ناموفق برخورد با این مراکز در سال قبل و درگیری های به وجود آمده؛ نمی توان یکدفعه و به یکباره با همه این مراکز برخورد کرد از این رو به مرورر و کم کم با آن ها برخورد خواهد شد.

مناسب نبودن زمین اختصاصی برای تجمیع مراکز خرید و فروش ضایعات

وی با اشاره به تخلفات و جرایمی که در این صنف رخ می‌دهد اذعان داشت: در این مدت اقدامات خوبی برای ساماندهی آن ها انجام شده اما ضروری است یک زمین مناسب و کارشناسی شده برای تجمیع آن ها اختصاص داده شود چرا که با تجمیع آن ها نظارت بر این مراکز، پروانه دار کردن آن ها راحتتر شده و سایر مشکلاتی که وجود دارد کاهش خواهد یافت.

مدرسی با بیان ضرورت ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات در شهر گفت: طبق توافقی که مسئولین فرمانداری، استانداری و شهرداری داشته اند؛ 200 هکتار زمین بعد از گود زباله را برای ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات در نظر گرفته‌ شده است اما به دلیل مخاطرات و مشکلاتی که وجود دارد کسی از آن استقبال نخواهد کرد.

وی افزود: این زمین بسیار از شهر دور است و جاده باریک و دو طرفه ای دارد که خطر وقوع تصادف در آن بسیار زیاد است. همچنین از نظر امنیتی نیز مشکل دارد به نحوی که نیروهای انتظامی نیز با اختصاص این زمین موافق نیستند؛ علاوه بر این، زمین مورد نظر در نزدیکی تبه اردشیر که در حال تبدیل شدن به سایت بین المللی پرواز است قرار دارد که نزدیکی مراکز ضایعات به آن چندان مناسب نخواهد بود.

تجمیع مراکز ضایعاتی در سه گوشه شهر

دبیر اتحادیه آهن فروشان یزد ادامه داد: طرح شهرک مشاغل مزاحم شهری که در نزدیکی زندان مرکزی اجرا شد با وجود آن که داخل شهر قرار داشت نیز موفق نبود چرا که مردم در محلات مختلف قرار نیست صرفاً به این محل مراجعه کنند. با توجه به این موضوع اتحادیه طرحی را برای ساماندهی مراکز ضایعات پیشنهاد داده به این صورت که در سه گوشه شهر زمینی را برای این کار اختصاص دهند تا دسترسی آن برای همه مردم در محلات مختلف راحت باشد.

مدرسی افزود: یکی از این زمین ها باید سمت پایانه بار باشد چرا که کارخانه های فولاد در آن سمت شهر قرار دارند. زمین دیگری نیز در روستای محمودی وجود دارد که حتی آماده سازی نیز شده و به محل تجمع تعداد زیادی از مراکز خرید و فروش ضایعات در میدان کشاورز نیز نزدیک است و زمینی نیز باید سمت بلوار شهید دشتی گوشه دیگر شهر در نظر گرفته شود.

با وجود اقداماتی که برای ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات انجام شده اما همچنان اقدام موثری برای جمع آوری این مراکز از سطح شهر نشده است و این گونه که پیدا است برای تجمیع آن ها در یک مکان خارج از شهر نیز اختلاف نظر وجود دارد از این رو ضروری است تا برای حل این معضل اجتماعی، مسئولین امر با بررسی همه جوانب و با مشورت با کارشناسان و اهل فن تصمیمی جدی اخذ کنند تا از بروز مشکلات بیشتری که این مراکز با خود دارند جلوگیری شود.

انتهای پیام/ق

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.