شناسه : 21294147
نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر یزد خبر داد

فعالیت 14 هزار کارگر در کارگاه‌های طلاسازی یزد/ بیمه و مالیات بر ارزش افزوده؛ عمده مشکل صنف طلای استان


نائب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر یزد با بیان اینکه تعطیلی کارگاه‌های طلاسازی موجب بیکاری کارگران زیادی در استان شد، گفت: چنانچه به طور میانگین 7 کارگر در هر کارگاه در استان مشغول به فعالیت باشند تقریبا 14 هزار کارگر در کارگاه‌های طلاسازی استان مشغول به کار هستند.

محمد حسین منتظری نایب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر یزد که سابقه 38 سال فعالیت در زمینه ساخت طلا  و جواهر را دارد، در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، گفت: طلای یزد به دلیل مرغوبیت و استاندارد بودن زبانزد عام و خاص است و یزدی‌ها اولین سازندگان النگو در کشور هستند و اکنون نیز 12 برند النگوی برتر کشور در استان یزد وجود دارد.

وی با بیان اینکه 90 درصد طلای استان یزد به سراسر کشور ارسال می‌شود، ادامه داد: با وجود اینکه صنعتگران زیورآلات سنتی یزد نیز از نظر سرمایه‌ای و تجهیزات با مشکل مواجه هستند زیورآلات سنتی استان در سطح کشور حرف اول را می‌زند.

منتظری با بیان اینکه 2 هزار کارگاه طلاسازی در استان یزد مشغول به فعالیت هستند گفت: یک هزار و 100 واحد از این کارگاه‌ها کارت صنایع دستی و تقریبا 700 واحد کد استاندارد دارند و بقیه آنها بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به مشکلات طلاسازان و کارگرانی که در کارگاه‌های طلاسازی مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: با وجود قانون مصوب مجلس که کارگاه‌های طلاسازی می‌توانند از بیمه‌های حمایتی استفاده کنند اما تأمین اجتماعی بدون در نظر گرفتن این قانون، بیمه آنها را قطع کرده است.

منتظری مالیات بر ارزش افزوده را از دیگر مشکلات عمده صنف طلا و جواهر استان اعلام کرد و افزود: این مشکل دامن گیر نه تنها استان یزد بلکه کل کشور شده است و متأسفانه اداره مالیات، ارزش افزوده را برخلاف قانون از کل طلا دریافت می‌کند که موجب تعطیلی بسیاری از زرگری‌ها و در نتیجه کارگاه‌های طلاسازی وابسته به آنها شد.

وی با اشاه به اینکه چندی پیش تعداد واحدهای طلاسازی زیادی در استان تعطیل شد، ادامه داد: با قولی که استاندار یزد در برطرف شدن مشکل دریافت مالیات بر ارزش افزوده به صنف طلا در استان داد تعداد زیادی از مغازه‌ها و به همان نسبت کارگاه‌های طلاسازی  به کار برگشتند و انتظار دارند که قول مسئولان در برطرف شدن موانع قانونی و روشن شدن قانون مالیات ارزش افزوده عملی شود.

نائب رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر یزد با بیان اینکه تعطیلی کارگاه‌های طلاسازی موجب بیکاری کارگران زیادی در استان شد، تصریح کرد: کارگاه‌های طلاسازی حتی تا 60 کارگر نیز در آن مشغول بودند و چنانچه به طور میانگین 7 کارگر در هر کارگاه در استان مشغول به فعالیت باشند تقریبا 14 هزار کارگر در کارگاه‌های طلاسازی استان مشغول به کار هستند.

منتظری تأکید کرد: با وجود تعطیلی‌های گسترده کارگاه‌های طلاسازی در کشور، یزدی‌ها با امید به عملی شدن وعده مسئولان به کار خود برگشتند و اکنون نیز با وجود مشکلاتی که وجود دارد تعداد زیادی از کارگران دنبال مشغول به کار شدند و با تولید کم به فعالیت خود ادامه می‌دهند و انتظار دارند مسئولان به وعده‌های خود عمل کنند.

وی با تأکید بر وجود مشکل اشتغال و تولید در استان و سراسر کشور خاطرنشان کرد: مسئولان باید با درک مشکلات صنف طلا و جواهر در استان و کارگرانی که در این حرفه مشغول هستند برای روشن نمودن قوانین مرتبط با مالیات و ارزش افزوده اقدام کنند تا موجب بازگشایی بسیاری از واحدهای تعطیلی و برگشت سرمایه‌های کلان سرمایه‌گذاران ایرانی که در کشورهای امارات و ترکیه در این صنعت سرمایه‌گذاری کردند، شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.