شناسه : 26191235
گسترش صنایع آلاینده و پرآبخواه برخلاف شعارهای دولت

مدیریتی بر توسعه صنایع در استان نیست/ «فولاد یزد1» با کدام منطق توجیه پذیر است


نحوه استقرار صنایع در استان یزد نشان دهنده مدیریت غلط حاکم بر صنایع است که اگر چنین نبود امروز کسی از طرح فولاد یزد یک به عنوان یک دست آورد بزرگ اقتصادی صحبت نمی کرد.

به گزارش یزد آوا به نقل از نسیم صادق، گروه توليدي و صنعتي فولاد يزد در سال 1359 کارخانه ای در نزدیکی شهر یزد شروع به فعاليت كرد. تولید محصولات بالادستی به تدریج در دستور کار این شرکت قرار گرفت، محصولاتی که از لحاظ مصرف انرژی وآب جزو صنایع  پرمصرف به شمار می روند. از طرفی آلاینده بودن صنعت تولید فولاد امروزه بر همگان روشن است.

آب، یکی از اصلی‌ترین عوامل تولید در همه صنایع اعم از صنعت فولاد است. آب در صنعت فولاد به‌ عنوان خنک‌ کننده تجهیزات، کوره‌ها، تمیزکاری، حذف ذرات غبار، منابع بخار و فیلترهای کنترل آلودگی هوا استفاده می‌شود. به‌ طور متوسط به ازای هر تن فولاد، 313 مترمکعب آب نیاز است.

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد در حال حاضر بالغ‌ بر 95 میلیارد مترمکعب آب هر سال در کشور مصرف می‌شود که 1.27 میلیارد مترمکعب آن در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد و 160 میلیون مترمکعب آن به مصرف بنگاه‌های فولادساز می‌رسد و با فرض حفظ بهره‌وری فعلی، در سال 1404 و در ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد، نیاز آبی صنعت فولاد بالغ‌بر 298 میلیون مترمکعب (2.2 برابر مصرف فعلی) خواهد بود.

از دیگر سو، به گفته کارشناسان حوزه آب، وضعیت مصرف به منابع آب کشور وضعیتی بحرانی است و به‌ طور متوسط، 86 درصد از منابع آبی کشور مستقیماً در حال مصرف است و این نسبت به‌ طور عادی در دنیا 20 الی 30 درصد است.

مدیریتی بر توسعه صنایع در استان وجود ندارد

«دهقانی» دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت در گفت و گو با خبرنگار نسیم صادق، با بیان اینکه استان یزد یک استان صنعتی به شمار می رود اظهار داشت: استقرار صنایع گوناگون در این استان هرچند شرایط خوبی را برای اشتغال زایی و راه اندازی کسب و کار فراهم آورده است ولی تجمیع این صنایع در کنار هم در استان محیط زیست را به شدت تخریب کرده است.

وی مشکل کم آبی را مسئله اصلی استان یزد برشمرد و گفت: متاسفانه وجود صنایع پرآب خواه مشکل کم آبی استان یزد را دو چندان کرده است.

این دانشجوی دانشگاه یزد با بیان اینکه استراتژی صحیح در مواجهه با چنین شرایطی بهرهمندی از صنایع کم آبخواه و هایتک است، تصریح کرد: این درست برخلاف مدیریت حاکم بر استان یزد است چرا که وجود صنایعی نظیر فولاد به شدت برخلاف سیاسیت های مدیریت مصرف آب است و ما امروز نه تنها شاهد کاهش فعالیت این صنعت در استان و انتقال آن به مکان دیگری هستیم، بلکه با توسعه صنعتی پر آبخواه و به شدت آلاینده تری همچون یزد یک مواجه هستیم.


«فولاد یزد1» با کدام منطق توجیه پذیر است؟

دهقانی هوای یزد را بر خلاف آنچه در رسانه ها اعلام می کنند آلوده و ناسالم توصیف کرد و افزود: مدیریت حاکم بر استان یزد مدیریتی در جهت بهبود شرایط زیست محیطی نیست و تعریف صنعت در این استان از اساس اشتباه بوده است.

وی نحوه استقرار صنایع در این استان را نشان دهنده مدیریت غلط حاکم بر صنایع یزد برشمرد و خاطرنشان کرد: متاسفانه این مدیریت غلط ارثی است که از مدیران گذشته استان به مدیران حال آن سرایت کرده که اگر چنین نبود امروز کسی از طرح فولاد یزد یک به عنوان یک دست آورد بزرگ اقتصادی صحبت نمی کرد.

وی افزود: امروزه کشورهای پیشرفته دنیا چیزی به نام تولید فولاد برایشان تعریف نشده چون آن ها نمی خواهند مردمشان به مرض ام اس، نظیر مردم اصفهان دچار شوند.

کارخانه فولادسازی با ظرفیت تولید بیش از 700 هزار تن بیلت ترکیبی آلیاژی و کربنی در مساحتی به وسعت 300 هکتار در مجاورت کارخانه فولاد آلیاژی ایران به نام «طرح فولاد یزد یک» در حالی عملیات اجرایی آن آغاز شده است که 38 لیتر بر ثانیه از آب انتقالی سهم این طرح می شود، یعنی رقمی معادل با 3 میلیون و دویست و 83 هزار و دویست لیتر در روز.!

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.