شناسه : 36289773
شهردار شاهدیه:

پارک بانوان در شاهدیه ساخته می‌شود/ مشکل‌ساز شدن اجرای قانون مالیات ارزش افزوده برای شاهدیه


شهرداری شاهدیه از ساخت پارک مخصوص بانوان در این شهر خبر داد و گفت: انعقاد قرارداد با پیمانکار برای ساخت این پارک تقریبا انجام گرفته است و امیدواریم طی 18 ماه آینده این پارک ساخته شود.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، سید علی میرنژاد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شهر شاهدیه تقریبا در شمال غربی شهرستان یزد واقع شده است، گفت: این شهر که از محلات ابرندآباد، نصرت‌آباد، گردفرامرز و چند شهرک تشکیل شده، بیش از 205 هکتار وسعت دارد و براساس سرشماری سال 95، 18هزار و 500 نفر جمعیت برخوردار است.

وی گفت: با بیان اینکه عمده وظایف شهرداری  اقدامات عمرانی است اما شهرداری شاهدیه نگاه همه جانبه به این شهر داشته است، و چهار کمیته فرهنگی، آموزشی، ورزشی و اجتماعی در سطح شهرداری تشکیل و اعضای آن مشخص شده است تا اقدامات در زمینه‌های مختلف برای توسعه پایدار این شهر صورت گیرد.

شهردار شاهدیه با اشاره به مشکلات و چالش‌های این شهر عنوان کرد: متاسفانه شهر شاهدیه فاقد حریم است یعنی محدوده خدماتی و قانونی بر هم منطبق هستند و جهات توسعه شهر دیده نشده است،و به دلیل  این انطباق انتقال کارخانجات و همچنین دامداری‌های مزاحم که با مشکل زیست محیطی همراه هستند امکان انتقال آن‌ها فراهم نشده است.

وی وجود مرز مشترک بین شاهدیه و یزد در تعدادی از مسیرها را از دیگر چالش‌ها نام برد و ادامه داد: از این رو دسترسی‌های خوبی که باید برای شاهدیه ایجاد شود، اقدامی برای آن صورت نگرفته است و علیرغم اینکه 25 سال از تاسیس شهرداری شاهدیه گذشته است اما به طور کامل دسترسی‌ها ایجاد نشده است.

میرنژاد با بیان اینکه تراکم شهر شاهدیه تقریبا 10 نفر در هکتار است، افزود: این تراکم خدمات رسانی به شهروندان را دچار مشکل کرده است چرا که شهرداری‌ها به شهرهایی می‌توانند خدمت رسانی انجام دهند که تراکم بالا در آن وجود داشته باشد و این پراکندگی در شاهدیه خدمت رسانی را سخت کرده است.

وی با اشاره به وجود باغات و زمین‌های زراعی در شهر شاهدیه گفت: توجه به اینکه شمال شهر شاهدیه تقریبا کریدور صنایع اردکان به یزد است و آلودگی‌هایی را به همراه دارند باید تلاش کرد این باغات که امروز ریه‌های شهر هستند حفظ شوند و تلاش شهرداری و شورای شهر نیز در جهت توسعه و حفظ این باغات بوده است.

میرنژاد گفت: تقریبا 130 هکتار از شاهدیه را بافت ناکارآمد و فرسوده تشکیل می‌دهند که بخشی از این وسعت شامل بافت‌های تاریخی بسیار ارزشمند هستند که چند صد ساله هستند، تک بناهایی بسیار ارزشمندی نیز مانند قلعه ابرندآباد نیز در شاهدیه به عنوان نماد این شهر است، قلعه گردفرامرز، آب انبارها و مسجد جامع گردفرامرز و ... از دیگر بناهای ارزشمند شاهدیه محسوب می‌شوند که شهرداری تلاش دارد که این‌ها را حفظ کند و برنامه‌های عمرانی خود را در این زمینه قرار دهد.

وی گفت: بیش از 230 هزار مترمربع عملیات بهسازی شامل خاک برداری، زیرسازی، نصب سنگ جدول، روکش آسفالت و ... با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال در تقریبا یک و سال نیم گذشته انجام شده است. همچنین بیش از 25 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت پارک و تجهیز پارک‌های شهر هزینه شده که سه پارک اکنون آماده افتتاح است 14.5 میلیارد برای آن هزینه شده است.

شهردار شاهدیه از ساخت پارک مخصوص بانوان در این شهر خبر داد و افزود: انعقاد قرارداد با پیمانکار برای ساخت این پارک تقریبا انجام گرفته است و امیدواریم طی 18 ماه آینده این پارک ساخته شود.

وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح جداسازی آب فضای سبز از آب شرب مخزن سه هزار مترمکعبی بتونی با اعتباری بالغ بر 13 میلیارد ریال ساخته شده که عملیات آن در حال اتمام است و آبگیری آن انجام شده و شبکه‌های آب به آن متصل شده و با انجام دیگر اقداماتی که لازم دارد وارد مدار خواهد شد.

میرنژاد با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون بیش از 30 هزار مترمربع عملیات بهسازی و پیاده سازی در شاهدیه انجام شده است، ادامه داد: بیش از 6 میلیارد ریال نیز برای روشنایی معابر هزینه شده و خرید و نصب تجهیزات ترافیکی در سطح شهر نیز در مدت 18 ماه گذشته انجام گرفته است.

وی با اشاره به پتانسیل بالای شهر شاهدیه در زمینه گردشگری گفت: پروژه طرح توسعه گردشگری شاهدیه در حال تدوین است که فاز اول این پروژه به تایید شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی رسیده است و فاز دوم این پروژه نیز در حال بررسی است که با تصویب این طرح بتوان آثار و ابنیه تاریخی و همچنین فرهنگ سخت کوشی مردم شاهدیه را به نمایش بگذاریم.

میرنژاد گفت: طرح محور واکف که مسیری بین باغات ابرندآباد قرار گرفته طرح گردشگری در شهرداری شاهدیه است که مصوب شده و بهسازی این مسیر درحال انجام است و فاز دوم آن نیز امیدواریم به تصویب برسد و مسیری برای گذران اوقات فراغت شهروندان باشد.

وی حضور اتباع خارجی را از چالش‌های شهردار شاهدیه عنوان کرد و افزود: وجود اتباع مشکلات فرهنگی و اجتماعی ایجاد کرده است که  تلاش ما این است که با تقویت هسته مرکزی شهر و ایجاد ارزش افزوده برای ملک‌ها در این بخش، از خالی شدن سکنه در هسته مرکزی جلوگیری و اتباع خارجی را به حاشیه شهر هدایت کنیم.

شهردار شاهدیه  گفت: در این شهر به ازای هر شهروند در سال جاری بیش از یک میلیون و 250 هزار تومان هزینه شده که  بیش از 70 درصد این هزینه در زمینه عمرانی و کمتر از 30 درصد آن جاری بوده است و نشاندهنده این هست که شهرداری شاهدیه به خوبی در زمینه‌های مختلف عمل کرده است.

میرنژاد افزود: در زمینه تهیه طرحی با مشاور قرارداد بسته شده که قلعه ابرندآباد و پنج هکتار پیرامونی آن به عنوان یک مجموعه فرهنگی از آن استفاده شود وامیدواریم این طرح در سال آینده تهیه و به تصویب برسد و شهرداری از این مجموعه بتواند استفاده کند.

وی با بیان اینکه 400 واحد تولیدی و کارگاهی در شهر شاهدیه وجود دارد، تصریح کرد: اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده برای شهر شاهدیه مشکل ساز شده است چرا که ارزش افزوده این واحدهای تولیدی، استانی شده و باز توزیع آن به نسبت جمعیت است که با توجه به جمعیت پایین شاهدیه میزان کمی از عوارضی که از سوی این واحدها پرداخت می‌شود  به شاهدیه می‌رسد در حالی که این واحدها توقع خدمات رسانی زیادی از شهرداری دارند.

انتهای پیام/

 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.