شناسه : 39663640
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه خبرداد:

کاهش 10درصدی برداشت انار از باغات شهرستان ابرکوه


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه گفت: امسال از ۶۵۰ هکتار باغ‌های انار شهرستان به دلیل افزایش دما در فصل تابستان ، وجود کرم گلوگاه ، پوسیدگی میوه و تداوم پدیده خشکسالی تولید این محصول نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است.

علی محمد هوشمند در گفت و گو با خبرنگار یزدآوا، با بیان اینکه 650هکتار از باغات این شهرستان به کاشت انار اختصاص دارد اظهار داشت: امسال به دلیل افزایش دما در فصل تابستان ، وجود کرم گلوگاه ، پوسیدگی میوه و تداوم پدیده خشکسالی تولید این محصول نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: امسال علیرغم کاهش برداشت، بیش از 10هزار تن انار به ارزش تقریبی هزار میلیارد ریال از سطح باغات این شهرستان برداشت و روانه بازار شده است.

وی با اشاره به اینکه بیش از هزار خانوار در این عرصه فعالیت دارند گفت: در هر هکتار به طور متوسط ۱۵ تن محصول برداشت می شود و در بعضی باغ ها این عدد به ۳۰ تن در واحد سطح نیز می رسد.

هوشمند علت افزایش تولید در باغات نمونه را استفاده از ارقام مناسب هرس درختان، مبارزه با کرم گلوگاه، آبدهی به موقع و تغذیه درختان با کود حیوانی دانست و در ادامه  ارقام  انار را هم شیرین، ترش، میخوش و ملس ذکر ویادآور شد: کشاورزان بخشی از محصول را علاوه بر تازه خوری و عرضه در استان های همجوار، در تولید رب سنتی مرغوب مصرف و به فروش  می رسانند.

هوشمند یکی ازمشکلات در زمینه انار را نبود صنایع فرآوری انار در ابرکوه دانسته وتصریح کرد: علاقه مندان می توانند برای سرمایه گذاری در بخش صنایع فرآوری و جنبی این محصول به مدیریت جهاد کشاورزی جهت اخذ مجوز های قانونی و  دریافت تسهیلات بانکی  مراجعه کنند.

 مدیر جهادکشاورزی شهرستان ابرکوه نیز به کشاورزان توصیه نمود، انارهای پوسیده را از باغ ها جمع آوری و معدوم کنند که این شیوه تاکنون بهترین مبارزه با آفت  کرم گلوگاه انار شناخته شده است.

این مسئول همچنین یادآور شد: باغداران نسبت به جمع آوری میوه انجیر که در مجاورت باغ های انار قرار دارد و میزان آفت آن بالاست نیز اقدام کنند.

وی افت سطح آب های زیرزمینی و تداوم خشکسالی را یکی از مشکلات اساسی کشاورزان منطقه دانست و افزود: بهترین روش آبیاری برای باغ ها با توجه به کمبود آب استفاده از شیوه های نوین آبیاری است.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه ، اضافه کرد: هم اکنون ۱۰ هزار هکتار از ۱۵ هزارو800 هکتار اراضی زراعی و باغی این شهرستان به محصول باغی اختصاص دارد که از این میزان سالانه حدود 50 هزار تن انواع محصولات باغی تولید می شود.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر باغ های این شهرستان به محصول پسته اختصاص دارد که تاکنون در مجموع بیش از پنج هزارو 500 هکتار اراضی وباغ های این شهرستان مجهز به سامانه آبیاری نوین قطره ای ، بابلر و زیرسطحی شده است.

 شایان ذکر است:  ۴۰ درصد اشتغال مردم شهرستان ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری بوده و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی  در این شهرستان تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

همچنین در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.

انتهای پیام/

خبرنگار: محمدجواد خاکپور




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.