شناسه : 30891092

کاهش 32 درصدی تولید گردو در استان یزد


سال گذشته تولید گردوی استان 743 تن بود. این در حالی است که این میزان در سال 94 معادل 984 تن بوده است.

به گزارش یزد آوا، با وجود مشکلاتی همچون بروز آفت‎‎ها که عامل تشدیدکننده خشکسالی‌ها بوده، تولید گردو در استان 32 درصد کاهش یافته؛ به طوری که از 984 تن در سال 94 به 743 تن در سال گذشته رسیده است.

این در حالیست که سرمازدگی و کاهش بارندگی استان در سال جاری نیز حکایت از کاهش احتمالی عملکرد باغ‌های گردو در سال جاری دارد.

گردو با وجود مقادیر زیادی امگا 3 از میوه‎‎های سردرختی مغذی به‌ویژه در کارکرد بهتر مغز به شمار می‎آید. ۱۵ درصد چربی‌های مغز گردو از نوع غیراشباع است که برای سلامتی بدن بسیار مفید و سودمند هستند. یک چهارم فنجان مغز گردو حدود 8/9 درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری بدن را تامین می‌کند.

به گزارش همشهری تولید این محصول مغذی می‎‎تواند سود اقتصادی زیادی نصیب کشاورزان کند؛ البته به شرطی که این قشر بتوانند بر مشکلات موجود بر تولید آن غلبه کنند.

کاهش تولید و سطح زیر کشت گردو

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان می‌‌گوید: سال گذشته، شاهد کاهش 32 درصدی تولید گردو بودیم. پیش‌‌بینی می‎‎شود همین روند برای سال جاری نیز ادامه داشته باشد.

«یدالله جوادپور» ادامه می‎‎دهد: سال گذشته تولید گردوی استان 743 تن بود. این در حالی است که این میزان در سال 94 معادل 984 تن بوده است.

وی یادآور می‎‎شود: این محصول در بیشتر مناطق سردسیر استان به‌ویژه ییلاقات تفت و مهریز کشت می‌شود. در این بین بیشترین سهم تولید استان به‌ترتیب مربوط به شهرستان تفت به میزان 480 تن در سطح زیر کشت 712 هکتار و سپس شهرستان مهریز با تولید 110 تن از سطح زیر کشت 163 هکتار است.

وی با بیان این‌که حدود 64 درصد تولید گردوی سال گذشته استان متعلق به تفت بوده است، اظهار می‎‎کند: در حال حاضر 1082 هکتار از باغ‎‎های استان زیر کشت این محصول است. 32 هزار و 588 هکتار از آن را باغ‌های مثمر و بارور و بقیه را غیربارور و در حد نهال تشکیل می‎‎دهند.

مهم‌ترین مشکلات باغداران گردوکار

جوادپور میانگین برداشت از هر هکتار باغات گردوی استان را حدود 1166 کیلوگرم ذکر می کند و با اشاره به این‌که مهم‌ترین آفت این محصول در استان خشکسالی و شیوع آفات است، تصریح می‎‎کند: این مشکلات هر سال موجب از دست رفتن حجم زیادی از محصولات کشاورزی استان می‎‎شود.

وی درباره دیگر مشکلات این بخش از کشاورزی استان می‎‎گوید: بیمه محصولات و پایین بودن حداکثر تعهد بیمه‎‎گر مشکلاتی برای باغداران ایجاد کرده است؛ چراکه خسارات آنها به هیچ عنوان جبران نمی‎‎شود.

جوادپور ادامه می‎‎دهد: بالا بودن هزینه‎‎های تولید و همخوانی نداشتن این هزینه‎‎ها با درآمد آنها از دیگر مشکلات کشاورزان گردوکار یزدی است.

وی می‎‎افزاید: همچنین سرمازدگی و بالا بودن هزینه‎‎های مبارزه با آفات از دیگر مشکلات این قشر است.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی استان کمبود کود و بالا بودن هزینه‎‎های کشاورزی را از مشکلات گردو‎‎کاران استان یزد می‎‎داند و اعلام می‎‎کند: خشکسالی، شیوع آفات و کمبود نهاده  های کشاورزی میزان برداشت گردو را کاهش داده و خسارات جبران    ناپذیری به کشاورزان استان وارد کرده است.

وی درمورد اقدامات ترویجی برای توسعه کشت گردو نیز می‎‎گوید: جهادکشاورزی برای توسعه این کشت، برگزاری کلاس های آموزشی، تهیه و توزیع بروشورهای آموزشی، بازدید کارشناسان از باغ‌ها و آموزش استفاده صحیح از سموم را همواره در دستور کار داشته است.

جوادپور درباره جایگاه استان در تولید گردو اظهار می‎‎کند: با توجه به شرایط آب‌و‌هوایی استان، امکان پرورش گردو در بسیاری از نقاط کشور فراهم نیست و با توجه به خشکسالی های متوالی در مقایسه با سال‎‎های قبل، از تولید آن کاسته شده است.

وی همچنین در مورد واحدهای فرآوری گردو می گوید: با توجه به تولید کم گردو در استان، ‌واحدهای فراوری کمی در شهرستان وجود دارد و عمدتا تولیدات استان به مصرف شهروندان یزدی می رسد.

انتهای پیام/

همشهری




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.