شناسه : 39532713
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد:

۸۵ درصد صنایع کاشی و سرامیک استان یزد به سیستم بازچرخانی آب مجهز هستند


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد بر ضرورت بازچرخانی آب در دو بخش صنعت و کشاورزی این استان جهت مدیریت مصرف آب تاکید کرد و گفت: همه تلاش خود را برای نیل به این هدف مهم به کار خواهیم گرفت.

محمدمهدی جوادیان زاده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، یکی از مشخصه‌های مهم توسعه پایدار درهر کشوری را حفاظت از منابع آن دانست و گفت: حفاظت از منابع  یعنی مدیریت مصرف  و استفاده بهینه و درست از آن ها نه اینکه اصلا استفاده نشود.

وی با اظهار تاسف از تغییر اقلیم و الگوی بارش ها به سمت بارشهای غیرموثر گفت: در بخش بزرگی از کشور بجای اینکه بارش ها در کوهستان و به صورت برف باشد در دشت‌ها و بیشتر به صورت باران رخ می دهد که همین امر باعث بالا رفتن میزان تبخیر و کاهش منابع آب زیرزمینی می شود.

جوادیان زاده با بیان اینکه با توسعه کشور در بخش کشاورزی، صنعتی و اجتماعی و بالارفتن مصارف، منابع زیرزمینی نیز به همان نسبت کاهش پیدا کرده است گفت: اگر این عدم تعادلی  که در کشور بوجود آمده  همچنان ادامه پیدا  کند قطعا ما را از توسعه پایدار دور و با موانع جدی روبرو می کند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم در مسیرتوسعه پایدار گام برداریم  و کمیت  و کیفیت منابع آب در دسترسمان را حفظ کنیم باید بحث بازچرخانی را که در ملل پیشرفته دنیا  به شکل جدی دنبال می شود در دستور کار قرار دهیم.

این مقام مسئول  با اشاره به طبیعت سخت و خشن استان کویری یزد و کمبود منابع آب گفت: این مقوله ها باعث شده یزدی ها همواره به مسئله آب در همه زمینه ها اهمیت ویژه ای قائل باشند؛ بطوریکه  برخی از واحدهای صنعتی استان بطور خودجوش به سمت موضوع بازچرخانی رفته و در حال حاضر ۸۵ درصد صنایع کاشی و سرامیک استان یزد به سیستم بازچرخانی مجهز هستند.

مدیرعامل آب منطقه ای اضافه کرد و این در حالی است که دیگر واحدهای صنعتی استان بدلیل تعرفه های پایین آب، آن طور که انتظار بوده بر بکارگیری سیستم بازچرخانی و هزینه کرد آن رغبتی  نشان ندادند.

وی با تاکید بر اهمیت بازچرخانی در مصرف بهینه  آب و حفظ کیفیت و کمیت  منابع آبی  افزود: بحث بازچرخانی در صنعت یکی از موضوعات مهمی است که به طور جدی در طرح سازگاری با کم آبی استان یزد نیز دیده شده و جزو محورهای اصلی این برنامه می باشد که  طی ۵ سال آینده حتما باید در دستور کار قرار بگیرد و به طور جدی این موضوع به نتیجه برسد.

جوادیان زاده با بیان اینکه مطالعات نشان می دهد در بازچرخانی در برخی از صنایع تا ۵ مرتبه یا بیشتر نیز می توان آب را مورد استفاده قرار داد گفت: با تجربه هایی که در کشور از جمله استان یزد داشتیم خوشبختانه با اتکا به توانمندی های داخلی و علم و دانشی که بعضی از شرکت های دانش بنیان داشتند توانستند در بعضی صنایع در سطح بالایی بازچرخانی انجام دهند و مهم است که این موضوع متداول بشود به دلیل اینکه هزینه های اولیه آن بالاست.

به گفته وی مهمترین امر در این بخش، فرهنگ سازی است که این شرکت در حال انجام آن است ضمن اینکه اصلاح تعرفه ها را هم سال هاست درخواست دادیم و نیاز است که این موضوع نیز در بحث فرهنگ سازی دیده شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.