40 سقط قانونی جنین در یزد رقم خورد/پرداخت 4میلیارد کمک هزینه آزمایشات ژنتیک به خانواده های نیازمند
سعیده مظفری با اشاره به اهمیت و ضرورت انجام آزمایشات ژنتیک گفت: به دلیل اقدامات و آگاه سازی هایی که در چند سال گذشته انجام شده مردم نسبت به انجام آزمایشات ژنتیک حساس شده و تقریبا اکثر خانم های باردار در استان یزد این آزمایشات را انجام می دهند.
وی ادامه داد: تا قبل از هفته 16 بارداری اجازه سقط قانونی داده می شود و اگر بعد از انجام آزمایشات ژنتیک مشخص شود جنین دارای معلولیت است به پزشک قانونی ارجاع و بعد از آن اجازه سقط جنین صادر می شود.
عدم پوشش آزمایشات ژنتیک توسط بیمه ها
مظفری در خصوص هزینه های انجام آزمایشات ژنتیک گفت: علی رغم اهمیت انجام این آزمایشات متاسفانه هزینه های آن تحت پوشش بیمه نیست اما سازمان بهزیستی کمک هزینه هایی بابت انجام این آزمایشات پرداخت می کند.
کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیتهای اداره کل بهزیستی استان گفت: در سال گذشته سازمان بهزیستی حدود 400 میلیون تومان کمک هزینه انجام آزمایشات ژنتیک به مددجویان این سازمان، خانواده هایی که حداقل یک فرزند معلول ژنتیکی دارند و سایر افراد پرداخت کرده است.
وجود دو آزمایشگاه ژنتیک دولتی در یزد
مظفری در خصوص کمبود آزمایشگاه های ژنتیک دولتی در استان گفت: در استان یزد دو مرکز آزمایشگاه ژنتیک دولتی وجود دارد که یکی در مرکز استان و دیگری در شهرستان میبد است و به مردم خدمات رسانی می کنند و از این حیث نیز استان یزد وضع مطلوب تری نسبت به سایر استان ها دارد چرا که سازمان های بهزیستی در سایر استان ها آزمایشگاه ژنتیک دولتی ندارند.
وی افزود: علاوه بر پرداخت کمک هزینه سازمان بهزیستی در این دو آزمایشگاه مجهز ژنتیک نیز هزینه انجام آزمایشات به مراتب ارزان تر از سایر آزمایشگاه ها است و این خود اقدامی دیگر از سازمان بهزیستی برای کاهش هزینه های آزمایش ژنتیک محسوب می شود.
اجرای طرح پیشگیری از معلولیت در مدارس استان یزد
مظفری اذعان داشت: در جهت آگاه سازی هرچه بیشتر جامعه در خصوص ضرورت انجام آزمایشات ژنتیک طرح پیشگیری از معلولیتها و اختلالات ژنتیکی در دو سال گذشته با همکاری سازمان بهزیستی و اداره کل آموزش و پرورش استان در مدارس دخترانه و پسرانه در پایه دهم و یازدهم با هدف پیشگیری از معلولیت و اختلالات ژنتیکی اجرا شده است .
وی افزود: در سال گذشته 90 درصد از دانش آموزان پایه دهم و دوازدهم آموزش های لازم را دریافت کرده اند و امیدواریم در سال تحصیلی آینده تمامی دانش آموزان پایه دهم و یازدهم استان تحت پوشش این آموزش های قرار گیرند.
مظفری اظهار داشت: علاوه بر دانش آموزان، والدین آن ها نیز در خصوص انجام آزمایشات زنتیک و ضرورت انجام آن آموزش می بینند و آگاه سازی می شوند همچنین این آموزش ها در مدارس دانش آموزان استثنایی با حساسیت بیشتری انجام می شود.
وی با اشاره به اجرای طرح رایگان مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج گفت: در این طرح، مرحله غربالگری و مشاوره تخصصی پزشکی به صورت کاملا رایگان انجام میشود و چنانچه در موارد مشکوک نیاز به آزمایش ژنتیک برای زوجین بود، این آزمایش با کمک هزینه دولتی انجام میشود.
انتهای پیام/ق
Related Assets:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|