باید برای پدیده کچلی در شهر یزد فکر اساسی کنیم
سخنگوی شورای شهر یزد در گفت وگو با خبرنگار یزد آوا در رابطه با پدیده کچلی شهرها گفت: اساسا پدیده کچلی شهرها یا سندرم کچلی مربوط به شهرهایی است که زمینهای خالی افتاده و بلا استفاده زیادی در لابلای ساخت و سازهای خود دارند.
محسن عباسی هرفته به پدیده کچلی در شهر یزد اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال شما وقتی در یزد قدم میزنید میبینید که هر چند تعداد خانهای که ساخته شده، یک زمین بین آنها خالی افتاده است. این برای شهرها خوب نیست چون سطح شهرها را وسیع و خدماتدهی به شهروندان را پرهزینه میکند و مسائل دیگری نیز مثلا از حیث زیبایی شناسی یا تمیزی شهر نیز دارد.
وی اضافه کرد: متأسفانه یزد مانند خیلی از شهرهای کشور با توجه به توسعه بدون برنامهای که در سالهای گذشته داشته به صورت افقی رشد نامناسبی کرده و زمینهای خالی داخل شهر بدون برنامه مشخصی رها شدهاند و توسعه در پیرامون شهر اتفاق افتاده است.
عضو شورای شهر یزد ادامه داد: این پدیده هماکنون به یک معضل تبدیل شده است چراکه نسبت جمعیت به وسعت شهر خیلی پایین آمده و تراکم جمعیتی پایین است و وقتی تراکم جمعیتی پایین باشد هزینه خدماتدهی بالا میرود، انسجام اجتماعی کم میشود، هویت شهری مخدوش می شود و... .
عباسی خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه یافته از زمینهای خالی داخل شهر مالیات و عوارض گرفته میشود و به همین دلیل کسی نمیتواند زمین را به عنوان یک کالای سرمایهای وسط شهر نگه دارد. متأسفانه در کشور ما چنین قانونی وجود ندارد و به خاطر همین برخی خیلی راحت زمینهای خالی را به عنوان سرمایه نگاه میدارند و این باعث میشود که مدیریت شهر با مشکل مواجه شود.
وی تأکید کرد: پدیده کچلی شهر مسئلهای است که ما در یزد باید برای آن فکر اساسی کنیم و برنامهای برای آن داشته باشیم.
سخنگوی شورای شهر یزد در رابطه با راهکارهای مواجهه با این پدیده هم گفت: فعلا و با توجه با قوانین مالکیتی موجود در کشور که اجازه نمیدهد مدیریت شهری خیلی به مقوله زمینهای خالی ورود کند مهمترین کاری که شهرداریها میتوانند انجام دهند تعریف بستههای تشویقی و تنبیهی است. که ما طرحی را در شورا نوشتهایم و مصوب کردیم که بر اساس آن از شهرداری خواسته ایم که بستههای تشویقی و تنبیهی را آماده کند و به شورا ارائه کند که این کار در حال انجام هست.
عباسی گفت: در واقع بر اساس این بستهها کسانی که زمینهای داخل شهر را میسازند در صدور پروانه و مجوزهای لازم و در خدماتی که میخواهند بگیرند مورد حمایت و تشویق قرار بگیرند و کسانی هم که زمینهایشان را رها می کنند تا جایی که قانون اجازه میدهد مورد تنبیهات شهری قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام/
Related Assets:
- یکی از مشکلات جدی شهر یزد عدم وجود طراحی شهری است/ افزایش 50 درصدی پارکینگهای شهر یزد
- تانکهای حمل فاضلاب خانگی ساماندهی میشوند/ دولت هزینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را نپرداخته است
- سفید:جداسازی آب شرب از فضای سبز در یزد30 میلیارد تومان هزینه میخواهد/ابوترابی: از نمایندگان استان در مجلس گله داریم
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|