ID : 29855588
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد مطرح کرد

شرایط نامساعد ساختمان‌های استان یزد در مقابله با زلزله/ یزدی‌ها برای آمادگی در مقابل مخاطرات آموزش می‌بینند


مدیرکل مدیریت بحران استان یزد گفت: ساختمان‌ها در استان یزد در مقابله با زلزله شرایط مساعدی ندارند و در برابر زلزله فراتر از 5 ریشتر مقاوم نیستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه مجموعه مدیریت بحران فعالیت ستادی دارد، گفت: 34 دستگاه و نهاد دولتی در استان در شورای هماهنگی مدیریت بحران عضو هستند و این مدیریت وظیفه هماهنگی بین آنها برای پیشگیری و مقابله با مخاطرات بر عهده دارد؛ در این مجموعه  14 کارگروه نیز وجود دارند که فعالیت‌هایی را برای آمادگی در مقابل بحران‌ها انجام می‌دهند.

هادی هادی نسب افزود: مدیریت بحران جهت آمادگی دستگاه‌ها در مقابله با مخاطرات مانورهایی را در حوزه‌های آب، برق، گاز، زلزله  و ... در نظر گرفته است و دستگاه‌های استان با توجه به امکانات و لوازمی که در اختیار دارند آمادگی نسبی در برابر حوادث دارند.

وی با بیان اینکه مردم در بحران‌ها بیشترین کمک‌ها را می‌توانند داشته باشند، افزود: استان یزد در سال گذشته برای آموزش مردم در مقابله با مخاطرات، به عنوان پایلوت کشوری انتخاب شد و بالغ بر 200 هز ار نفر در این زمینه آموزش دیدند، دستگاه‌های متولی امر در سال جاری نیز آموزش مردم را شروع کردند و مقرر شده در طی پنج سال تمام مردم استان با آموزش‌های لازم آمادگی لازم را کسب کنند.

هادی نسب شهرداری،  مسکن و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان را متولی نظارت بر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها عنوان کرد و ادامه داد: در کارگروه‌های مدیریت بحران بر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها تاکید می‌شود با این حال طبق آئین نامه استاندارد2800 سازمان نظام مهندسی مردم برای  کسب پروانه ساختمان ملزم به رعایت مقاوم‌سازی ساختمان می‌شوند که متأسفانه با توجه به وضعیت اقتصادی و یا دلایل دیگر، این امر محقق نمی‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت نظارت دستگاه‌های نظارتی بر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها افزود: مدیریت بحران بر استانداردسازی مصالح ساختمانی نظارت دارد و چندین کارگاه نیز به دلیل تخلفی که داشتند تعطیل شدند اما آنچه که اهیمت دارد فرهنگ سازی در بین مردم در زمینه مقاوم سازی ساختمان است و این مردم هستند که بیشترین نقش را ایفا می‌کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد با بیان اینکه بهاباد و ساغند در استان بیشتر در معرض زلزله قرار دارند، گفت: علیرغم اینکه در بهاباد دو روستا جا به جا شده مقرر شده است در هر خانه‌ای اتاق امن با سازه‌های فلزی ساخته شود تا مردم در مواقع ضروری و یا در زمان خواب در این اتاق مستقر شوند.

هادی نسب اذعان کرد: ساختمان‌ها در استان یزد در مقابله با زلزله شرایط مساعدی ندارند و در برابر زلزله فراتر از 5 ریشتر مقاوم نیستند و عمدتا شرایط آئین‌نامه 2800 نظام مهندسی در آنها رعایت نشده است.

وی با اشاره به میزان مقاومت خود ساختمان مدیریت بحران در مقابله زلزله عنوان کرد: سازه این ساختمان بسیار محکم و مناسب است و براساس آنچه که در طرح و نقشه آن آمده و مهندسی شده در مقابل زلزله 8 ریشتری مقاوم است.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در خصوص آمادگی دستگاه‌ها از نظر امکانات و تجهیزات در مقابله با مخاطرات تصریح کرد: عمدتا در سیستم‌های اداری تجهیزات مدت‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و به دلیل مستهلک شده ممکن است نتوان از آنها در مواقع اضطراری استفاده کرد و  از این جهت بانک اطلاعاتی از امکانات و تجهیزات بخش خصوصی و محل قرارگیری آنها تهیه شده است تا بتوان سریع و به راحتی در زمان بحران از دستگاه‌های آماده به کار بخش خصوصی استفاده کرد.

انتهای پیام/ف




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.