ID : 18059355
تاکتیک‌های جدید اصلاح طلبان یا خروج از حاکمیت!

منشوری که اصلاح‌طلبان را از منتقد به معاند نظام بدل می کند!


عواملی که گستردگی جبهه اصلاحات بر آن تاثیر بسزایی داشته است، نبود تعریف مشخصی از اهداف و منافع ملی در این جریان بوده که موجب شده است هر بخش از این جریان، با رویکردهای خود به دنبال اهداف متفاوت و متعارضی باشند.

به گزارش یزد آوا  به نقل از عصر سیاست، ۱۹ آبان ۱۳۹۴  بود که  یکی از نمایندگاه اصلاح طلب در یزد خبر از تدوین منشور اصلاح طلبان کشور داد؛ در همین اثنا بود که بسیاری از کارشناسان سیاسی، تدوین چنین منشوری را غیر ممکن دانسته و تاکید کردند: جبهه اصلاحات با طیف گسترده خود نمی تواند بر سر تدوین چنین منشوری کنار بیاید.

جبهه اصلاحات، جبهه ای است که با توجه به گستردگی آن، بسیاری از معاندان نظام نیز خود را در قالب آن تعریف می کنند؛ البته این موضوع به معنای آن نیست که کلیه افراد این جریان در این سمت و سو هستند، بلکه این نشان از گستردگی این جناح دارد؛ به صورتی که نمی توان تعریف مشخصی از آن ها ارائه داد.

از دیگر عواملی که گستردگی جبهه اصلاحات بر آن تاثیر بسزایی داشته است، نبود تعریف مشخصی از اهداف و منافع ملی در این جریان بوده که موجب شده است هر بخش از این جریان، با رویکردهای خود به دنبال اهداف متفاوت و متعارضی باشند.

گویا در این میان برخی که خود را ذی حق این جبهه می دانند و سعی دارند فارغ از اختلافات ساختاری در این جبهه منشوری را به عنوان منشور اصلاحات تدوین کرده تا همه را حول این محور گرد آورند.

اما آن طور که به نظر می رسد طیف معاند این جبهه در تدوین این منشور توفیق بیشتری داشته و از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار بوده است؛ به صورتی که برخی شنیده ها حاکی از آن است که برخی اصول لحاظ شده در این منشور در تعارض کامل با نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که ماهیت این منشور را به «منشور اپوزیسیون» تغییر می دهد.

به گزارش عصرسیاست، بر اساس شنیده ها، در این منشور 3 اصل گنجانده شده است که به طور کلی ماهیت ان را از منشور اصلاح طلبی به منشور عناد با نظام بدل کرده است!

یکی از اصولی که در این منشور خودنمایی می کند، تعریف اصلاح طلبی به واسطه امضای این منشور است به طوری که افراد برای قرار گرفتن در زمره اصلاح طلبان و لیست های انتخاباتی این جریان باید ابتدا این منشور را امضا کنند که با نگاهی به دیگر اصول می توان علت تاکید بر امضای این منشور را به خوبی مشاهده کرد.

یکی از دیگر اصول به کار رفته در این منشور، تاکید دارد که هر یک از اصلاح طلبان که در فرآیندهای انتخاباتی رأی آوری داشتند باید تمام تلاش خود را برای رفع حصر سران فتنه انجام دهند. این اصل در حالی مورد تاکید قرار گرفته است که اصلاح طلبان هنوز  نتوانسته اند از مرگ سیاسی خود بواسطه فتنه انگیزی سال 88 خلاصی یابند!

حال باید گفت اگر شنیده ها صحیح باشد به کار گرفته شدن این اصل در منشور اصلاح طلبی به این نکته اشاره دارد که اصلاح طلبان در حمایت از معاندین نظام هیچ کوتاهی نکرده و از تلاش های خود در آینده برای رفع حصر خبر می دهند که در صورت تایید چنین موضوعی جبهه اصلاحات با چالش مهمی رو به رو شده و توان مشارکت در نظام را نخواهد داشت.

در چارچوب همین اصل در بندی دیگر از اعضای این جریان خواسته شده است سعی خود را برای جایگزینی مفهوم «جنبش اجتماعی» به جای «فتنه» را به کار گیرند که این خواسته را نیز باید در راستای ننگ فتنه در پیشانی اصلاح طلبان دانست که به طور مشخص خود را در برابر اصل نظام قرار دادند.

یکی از اصول دیگر که طبق شنیده ها می توان خروج اصلاح طبان از حاکمیت دانست، تاکید بر تلاش های اصلاح طلبان برای تغییر قانون اساسی است به صورتی که هر یک از افراد انتخاب شده در این جریان پس از کسب کرسی باید تمام تلاش های خود را برای تغییر قانون اساسی انجام دهند که از عناد این جریان با اصول انقلاب اسلامی حکایت دارد.

نکته قابل تامل در این میان تعریفی است که از کلمه اصلاح و اصلاح طلب می توان انتظار داشت که با اندک فهمی می توان تفاوت معنای اصلاح را با خروج از حاکمیت و کودتا دریافت به صورتی که این جریان علنا با این منشور به حضور خود در چارچوب قانون اساسی و نظام پایان داده و خود را در مقام اپوزیسیون خارج نشین قرار داده است.

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.