ID : 8358120
تألیفات دانشگاه یزد ؛ از ادعا تا واقعیت!

وقتی تمام مراحل تألیف تا نشر کتاب ظرف 2 ماه طی می شود!/ گزارشی از ادعای تألیفات کتب از بازه زمانی ریاست اولیاء در دانشگاه یزد


مدتی پیش،معاون پژوهشي دانشگاه يزد در مصاحبه با برخی خبرگزاری ها مدعی تألیف 10 عنوان کتاب در بازه زمانی آغاز ریاست دکتر محمد صالح اولیاء تاکنون در دانشگاه یزد شد،این در حالی است که به استناد اسناد موجود، صرفاً چاپ برخی از این کتب در دولت راستگویان،اردیبهشت‌ماه و تیرماه سال جاری صورت گرفته است.

یزد آوا؛ خبری در تاریخ 10 شهریورماه سال جاری با عنوان «تألیف 10 کتاب در دانشگاه یزد» روی خبرگزاری مهر قرار گرفت که در آن سيد محمدتقي المدرسی معاون پژوهشي دانشگاه يزد درادعایی عجیب،در مصاحبه با خبرنگار این خبرگزاری مدعی تألیف 10 عنوان کتاب در بازه زمانی بهمن ماه 92 (آغاز ریاست محمد صالح اولیاء) تا شهریورماه 93 در دانشگاه یزد شد!!!

در حالی که یکی از انتقادهای برخی از مسئولان فعلی از دولتمردان قبلی را به ارائه آمار غیرواقعی متهم می کردند ، این روند در دولت  راستگویان شکل و شمایلی جالب و جدید به خود گرفته است .

 

­­

 

... و امّا واقعیت انتشار این 10 عنوان کتاب !

 

کتاب‌های «آب و هواشناسی همدیدی» تالیف کمال امیدوار، «هیدرولوژی شهری» تألیف غلامعلی مظفری و «وطن  دوستی از دیدگاه اسلام» تالیف علی‌محمد میرجلیلی سه عنوان کتاب از آن 10 کتابی است که المدرسی آن‌ها را از تألیفات دانشگاه یزد در بازه‌ی زمانی بهمن ماه 92 تا شهریورماه 93 نام برده است.

 

با اندک جستجو در سایت های مرجع اطلاعات کتاب های منتشر شده ، مشاهده می‌شود که کتاب «آب و هواشناسی همدیدی» از دکتر کمال امیدوار دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه یزد اولین بار در سال 1389 به چاپ رسیده است .

 

«آب و هواشناسی همدیدی» تألیف  کمال امیدوار(چاپ اول)

 

در اسفندماه سال گذشته تجدید چاپ گردیده است. تغییر برخی از فصول، افزودن مفاهیم سینوپتیکی و نحوه ترسیم نقشه های جوی در نرم افزار گردس و بالاخره محاسبه شاخص های ترمودینامیکی جو در چاپ جدید این کتاب به چشم می خورد.

 

«آب و هواشناسی همدیدی» تألیف  کمال امیدوار(چاپ دوم)

 

کتاب «هیدرولوژی شهری» تألیف دکتر غلامعلی مظفری نیز اولین بار در سال 1389 به چاپ رسیده است و

 

«هیدرولوژی شهری» تألیف دکتر غلامعلی مظفری (چاپ اول)

 

در سال 1392 با اضافه شدن چند صفحه به آن تجدید چاپ شده است.

 

«هیدرولوژی شهری» تألیف دکتر غلامعلی مظفری (چاپ دوم)

 

و در مورد  کتاب «وطن  دوستی از دیدگاه اسلام» تالیف علی‌محمد میرجلیلی نیز باید گفت در تابستان سال 1391 مقاله‌ای با عنوان فارسی «وطن دوستي از ديدگاه قرآن و روايات» و عنوان عربی «حب الوطن من وجهة نظر القرآن والروايات» با نویسندگی علي محمد ميرجليلي، كمال صحرايي اردكاني و حميده سادات موسويان در نشریه «کتاب قیم» به چاپ رسیده است.

 

 

و با پژوهش‌های انجام شده این مقاله در سال جاری به صورت کتابی تحت عنوان  «وطن  دوستی از دیدگاه اسلام» به چاپ رسیده است.

 

 
 

قبل از اینکه به دیگر کتاب‌ها بپردازیم، بهتر است مراحل چاپ و نشر یک کتاب در دانشگاه را که به طور خلاصه در عکس ذیل آمده است، با چشم مرور کنیم.

 

 

 

کتاب‌های « درآمدي بر مهم‌ترين مسائل و مفاهيم نظامي استراتژيك معاصر» با نویسندگی الهام رسولي ‌ثاني‌آبادي،  «فرهنگ آموزش و يادگيري: چشم‌اندازي بر محيط يادگيري الكترونيكي در دانشگاه» با نويسندگی مريم كيان و «Fundamental concepts in information theory and coding» با نویسندگی جمشيد ابويي سه عنوان کتاب از تألیفات دانشگاه یزد است که در اسفندماه سال گذشته به چاپ رسیده و ادعا می‌شود بعد از انتصاب اولیا به ریاست دانشگاه یزد (انتصاب محمد صالح اولیاء در تاریخ 24 دی ماه سال 1392 صورت گرفته است)  در کمتر از 2 ماه،  تمام مراحل از تألیف تا نشر که در تصویر بالا مشاهده شد را  یک جا طی کرده‌اند!!!

 

 

«درآمدي بر مهم‌ترين مسائل و مفاهيم نظامي استراتژيك معاصر» تألیف الهام رسولي ‌ثاني‌آبادي

 

 

«فرهنگ آموزش و يادگيري: چشم‌اندازي بر محيط يادگيري الكترونيكي در دانشگاه» تألیف مريم كيان

 

 

« Fundamental concepts in information theory and coding» تألیف جمشید ابویی

 

 

حال با این فرض که بتوان تمام مراحل نشر یک کتاب از تألیف تا چاپ را در4 تا 6 ماه طی کرد! که البته فرض محالی است؛ ولی به نقل از منابع آگاه دو عنوان کتاب دیگر  یعنی «درآمدي بر ساخت قدرت و حكومت در ايران (از آغاز تا انقلاب مشروطيت)» با نويسندگی منصور طرفداري و «توابع یک متغیره مختلط» با نویسندگی حمید مظاهری تهرانی نیز از جمله کتاب‌هایی هستند که مراحل اجرایی انها در دوره قبل از ریاست اولیا انجام شده است و چاپ آن‌ها در  اردیبهشت‌ماه و تیرماه سال جاری صورت گرفته است.

 

 

«درآمدي بر ساخت قدرت و حكومت در ايران (از آغاز تا انقلاب مشروطيت)» تألیف منصور طرفداری

 

 

 

 

«توابع یک متغیره مختلط» تألیف حمید مظاهری تهرانی

 

 

و در نهایت به همان دو عنوان کتاب تألیفی در دوره ریاست اولیاء خواهیم رسید که محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در نشست خبری خود به آنها اشاره داشت و گفت: یکی از این دو کتاب نیز به دلیل کیفیت پایین در چاپ باید خمیر شود؛ کتاب «زمين‌شناسي اقتصادي» تألیف اميرحسين كوهساري  و کتاب «انسان شناسي بازي» تاليف سيد محسن سعيدي.

 

 

«زمين‌شناسي اقتصادي» تألیف اميرحسين كوهساري




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.