محتوا
بیشترین علت کم خونی تداخل غذایی و عدم جذب آهن است
به گزارش یزدامروز، حسن مظفری متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف فرآوردهای لبنی به خصوص شیر که یکی از اقلام اساسی در سفرها به خصوص در وعده صبحانه است اظهار کرد: مصرف شیر به عنوان یک ماده غذایی بسیار ارزشمند به خصوص در بعضی از گروه های سنی بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: کم خونی که از کمبود آهن به وجود می آید ویکی از مشکلات شایع در کشور ایران و حتی در دنیا است به خصوص در بعضی از طبقات جمعیتی و گروه های آسیب پذیر مثل ماداران و زنان باردار و برخی از گروه های دیگر بیشترین علت کم خونی در ارتباط با عواملی است که در بهره برداری و جذب این عنصر دردستگاه گوارش تداخل ایجاد می کند.
مظفری بیان کرد: مواد غذایی که مصرف می شودکه از نظر محتوا آهن بسیار بالا باشد با استفاده از بعضی مواد غذایی در کنار این مواد غذایی آهن دار بخشی از آهن موجود در آن ماده غذایی از دستگاه گوارش جذب نشده و علیرغم اینکه فرد نیاز مند به آهن موجود در ماده غذایی می باشد نتواند از آهن موجود در غذا بهره مند شود و از این کمبود آهن به طبع کم خونی ناشی از آن دامن بزند کم خونی ناشی از کمبود آهن ظرفیت های روحی و جسمی فرد را به شدت خواهد زد.
وی اذعان کرد: شیر ماده غذایی بسیار ارزشمندی است. شیر یک منبع کلسیمدار است و کلسیم با آهن در دستگاه گوارش برای اینکه جذب بدن رقابت میکند و در این رقابت متأسفانه یا خوشبختانه کلسیم همیشه برتر است به همین دلیل توصیه میشود کسانی که در معرض خطر کمخونی هستند منابع کلسیمدار را همراه با غذاهای دیگر استفاده نکنند بهعنوانمثال این افراد شیر را باید همراه با مواد غذایی صبح استفاده کنند و توصیه میشود که شیر را بهصورت مجزا و در میان وعدهها استفاده کنند که تداخلی در جذب آهن و کلسیم به وجود نیاید.
انتهای پیام/