محتوا
عبور از رکود؛ آرزویی که محقق نشد
به گزارش یزدامروز به نقل از یزدرسا، رکود عبارت است از کاهش چشم گیر تقاضا در مقابل تولید و به عبارت منطقی تر عدم چرخه مالی کشور یا منطقه به صورت مثبت به بیان دیگر عدم تمایل اعضای جامعه به خرید کالاهای بادوام و در برخی موارد خرید فقط کالاهای اساسی آن هم با نسبت کاهش به دیگر دوران مالی را رکود می گویند.
دولت روحانی در چهار سال گذشته با رکود، دست و پنجه نرم کرد. البته بسیاری از کارشناسان اقتصادی مانند جیب مردم معتقد بودند رکود در این نبرد پیروز بوده است. برای مثال محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد: رکود اقتصادی دولت روحانی در تاریخ ایران بیسابقه بود.
تعدادی از کارشناسان نیز معتقد بودند که علت حل نشدن مشکل رکود در واقع تدبیر دولت برای ثبت کارنامه ای درخشان در کنترل تورم است. زیرا تورم و رکود نسبت عکس دارند و هرچه رکود بیشتر باشد تورم کاهش می یابد. احمد توکلی(نماینده سابق مجلس) از جمله این افراد است که می گویند دولت «تورم» را به قیمت «تشدید رکود» کنترل میکند و اضافه می کند: گرچه این تقدم از جهاتی قابل دفاع است ولی در واقع دولت با رکود در بازار در نظر دارد، تورم را کنترل کند که این مسئله منجر به کاهش حجم کسب و کار و تولید شده است.
روحانی هم در ابتدا اصرار داشت که دولتش توانسته از رکود عبور کند. وی در 15 شهریورماه 1393 در مشهد مقدس تاکید کرد که از رکود عبور کردیم! یک سال بعد اما چهار تن از وزرایش این ادعا را به صراحت رد کردند.
روحانی:از رکود عبور کردیم/ وزرای دولت: عبور نکرده ایم!
اما نهایتاً با فشار افکار عمومی (از وزرای دولت تدبیر گرفته تا صادق زیباکلام که گفت در سال 95 رکود همچنان ادامه داشت) دو سال بعد یعنی 27 تیر 95 روحانی ناچار شد اعتراف کند: امروز مشکلی به نام رکود داریم.
اعتراف روحانی به عدم عبور از رکود
علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی 19 اردیبهشت 95 در جمع منتخبان مجلس دهم اعترافی کرد که نشان از وخامت اوضاع اقتصادی کشور داشت. طیب نیا گفت: «در حال حاضر سطح تولید کشور از بالاترین دوران یعنی سال ۹۰ پایینتر است که دلیل آن رکود است که تلاش ما این است که به تولید سال ۹۰ و ۹۱ برسیم.» یعنی همان رکودی که عده ای معتقدند خودساخته است و عده ای هم مژده عبور از آن را می دادند به حدی بحرانی شده که وزیر دولت یازدهم آرزو می کند کاش به دوران دولت سابق برسد!
Related Assets:
-
لزوم توجه ویژه مسئولان به رفع مشکلات معیشتی مردم در آستانه سال جدید/نباید به بهانه افزایش نشاط در جامعه مراسمهای پرهزینه و حرام برگزار شود
-
افزایش تعطیلی مغازههای لوازم خانگی در یزد/ دولت مسائل اقتصادی را کارشناسانه بررسی کند
-
تائید ورشکستگی داروگر با ۴۵۰ میلیارد تومان زیان مالی
-
نگاهی به دیدگاه هنرمندان درباره روحانی؛ مهدی کرمپور
-
وابستگی برخی از ثبت نام کنندگان در انتخابات به بیگانگان/تشر آمریکائیها نشان از عدم توانایی آنها برای رویارویی با ایران است
-
بگومگوهای دولتیها؛ زنگنه-نعمت زاده
-
چرا دولت از برگزاری مناظرهها به صورت زنده بیم دارد؟
-
مسئولان با مردم مدارا کنند/کاهش 35 درصدی فروش فرش ماشینی در یزد
-
فاتحه صنعت خوانده شده است!/کسی حاضر به سرمایهگذاری در بخش تولید نیست!