Navigation Navigation

محتوا محتوا

وقتی ایران از 180 کشور دنیا پیشی گرفت

رشد خیره‌کننده امید به زندگی ایرانیان در چهار دهه اخیر


بر اساس گزارش دفتر برنامه توسعه سازمان ملل، ایران طی چهار دهه اخیر به لحاظ رشد امید به زندگی جزو ۱۰ کشور اول دنیا بین ۱۹۰ کشور بوده، یعنی بیش از ۱۸۰ کشور از ایران عقب‌ترند.

به گزارش یزدامروز، یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه هر کشور که در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد اعلام می‌شود، شاخص امید به زندگی است که نشان می‌دهد، مردم هر کشور بر اساس میزان توسعه یافتگی آن کشور چند سال امید به زنده ماندن دارند.

امید به زندگی یک شاخص آماری است که نشان می‌دهد متوسط طول عمر در یک جامعه چقدر است یا به عبارت دیگر هر عضوی از آن جامعه چند سال می‌تواند توقع حیات داشته باشد.

طبق آمار بانک جهانی امید به زندگی در ایران در سال 1960(سال 1339) 45 سال بوده است. این عدد در سال 2016 (1395) به 76 رسیده است. یعنی رتبه هفتم رشد امید به زندگی تا سال 2016 متعلق به جمهوری اسلامی است.

این در حالی است که طی همین مدت، امید به زندگی در کشور آلمان از 69 به 80، در فرانسه از 69 به 82، در انگلیس از 71 به 80 و در آمریکا از 69 به 78 رسیده است.

بر اساس داده‌های ثبتی در سال 1395، امید به زندگی در استان یزد با 75 سال، بعد از البرز، تهران، مازندران و اصفهان در رتبه پنجم کشور قرار دارد.

بر اساس گزارش دفتر برنامه توسعه سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه اخیر به لحاظ رشد امید به زندگی جزو ۱۰ کشور اول دنیا (رتبه هفتم) بین حدود ۱۹۰ کشور بوده است، یعنی بیش از ۱۸۰ کشور از ایران عقب‌ترند.

رتبه جهانی ایران در شاخص امید به زندگی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۴۳ بوده که این رتبه در حال حاضر به ۶۱ ارتقا یافته، به عبارتی ایران در این ۴ دهه اخیر از ۸۲ کشور دنیا پیشی گرفته است.

انتهای پیام/






آخرین اخبار آخرین اخبار