محتوا
عقبه جشنواره عمار، نخبگان جمهوری اسلامی هستند
به گزارش یزد امـــــــــروز؛ پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور جمعی از خانواده شهدا، مسئولان فرهنگی، مستندسازان، هنرمندان در سینما فلسیطن در حال برگزاری است.
نادر طالب زاده، به عنوان دبیر این دوره جشنواره مردمی فیلم عمار در ابتدای این مراسم پشت تریبون رفت و گفت: عمار یک ظرفیت انقلاب اسلامی است که هرچه به سمت آینده میرویم منظور و هدف آن بهتر شناخته میشود.
عمار از بدو انقلاب اسلامی وجود داشته اما 5 سال پیش کشف شد و مردم و صدا و سیما از ظرفیت آن استقبال کردند.
وی در تبیین ظرفیت های این جشنواره خطاب به حضار خاطرنشان کرد: اگر می خواهید بدانید عمار چیست، عماریون چه کسانی هستند و چه کار قرار است بکنند، شب ها ساعت 23 برنامه سینما مردم را در شبکه چهارم سینما تماشا کنید. من خودم دیشب این برنامه را دیدم و این گام موثری است برای شناساندن راه و هدف عمار. باید بگویم، برای شناخت عمار و ظرفیت آن بهترین کار دیدن سازندگان کارهاست، با بررسی این فیلم سازها معلوم می شود که جشنواره چه خلاءهایی را دارد پر می کند. شناخت آنها بهترین کار است. پیش از جشنواره عمار در زمینه تبیین آرمانهای انقلاب اسلامی خلایی وجود داشت که با حضور جشنواره عمار تا حدی پر شد.
دبیر پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: با آمدن گروهک داعش و عاجز بودن جهان در برخورد با آن و دعوا بین کنگره و رئیس جمهور آمریکا بر سر تحریمهای ایران شاهد هرج و مرج در جهان هستیم. GPS جهان به هم ریخته است الا آنجا که خط مستقیم اسلام دنبال میشود.
طالبزاده تاکید کرد: باید از این ظرفیتهای مردمی جشنواره عمار بیشتر استفاده شود و نیروها از روستاها گرفته شود. عقبه جشنواره عمار نخبگان جمهوری اسلامی هستند. تجمع این افراد مهم است و در ادامه راه بیشتر دیده میشود. باید از ظرفیتهای شبکههای استانی استفاده کنیم. این جایی است که نیروهای انقلاب میتوانند ورود کنند.
دبیر پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار ادامه داد: اکثر فیلمسازانی که درخشیدهاند از شهرستانها بوده به همین دلیل باید به شبکههای استانی بیشتر توجه کرد. در حال حاضر کلاسهای زیادی در زمینه فیلمسازی برگزار میشود اما در شبکههای استانی صدا و سیما ظرفیتهای خالی بسیاری وجود دارد.
طالبزاده از اینکه صدا و سیما برنامههایی را درباره جشنواره عمار به صورت مستمر پخش میکند، ابراز خوشحالی کرد و گفت: رهبر انقلاب در صحبتهای خود عنوان «عمار» که امروز نام این جشنوراه است را کلید زدند و اینکه هر روز دیده میشود که این جشنواره رو به رشد است نشان از درستی راه آن دارد.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم انقلاب اسلامی را به جهان معرفی کنیم، گفت: امروز باید به مردم جهان بگوییم چه اتفاقاتی افتاده است. امروز مردم جهان مشتاق تر از مردم ایران میخواهند به حقایق پی ببرند.
طالبزاده در پایان گفت: خوشحالم که این جشنواره هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ آثار پیشرفت داشته است. فیلمهای داستانی در این دوره بیشتر شده است و آینده خوبی در انتظار جشنواره عمار است.
برندگان بخش پوستر
هیات داوران در بخش پوستر ضمن تقدیر از طراح پوستر فیلم های گاو خشمگین، روسری های رنگین و نورالدین پسر ایران، فانوس جشنواره را به مهدی بادیه پیما برای طراحی پوستر فیلم های آن مرد خواب بود و چریکه بی دنگ و پویا رئیسی برای پوستر فیلم باباخون داد اهدا کرد.
تقدیر از برگزیدگان بخش فیلمنامه پنجمین جشنواره فیلم عمار با حضور محمدحسین نیرومند، محمدرضا میری و نادر طالب زاده و خانواده شهدا انجام شد.
برترین های فیلمنامه
هیات داوران در بخش فیلمنامه، لوح تقدیر بخش فیلم نامه بلند را به سروش بهاری برای اثر تجارت خانه شهر اهدا کرد همچنین فانوس جشنواره را به امیرعباس ربیعی برای فیلم نامه امشب برای همه بهتر از هزار شب است تقدیم کرد.
در بخش طرح فیلمنامه لوح تقدیر جشنواره به سه اثر چشم بند نوشته سید سجاد قافله باشی، هاجر نوشته زهیر محمدی کوله پشتی گمشده نوشته محمدرضا پستک اهدا شد.
در بخش فیلمنامه کوتاه لوح تقدیر جشنواره به فیلمنامه های مادر نوشته محسن جهانی و چراغ خاموش نوشته راضیه بهرامی راد و فانوس جشنواره به اضغر روح برای اثر آمیتاباچان اهدا شد.
بهترین نماهنگ ها
تقدیر از برگزیدگان بخش نماهنگ پنجمین جشنواره فیلم عمار در حضور احمدعلی راغب و محسن صفایی فر انجام شد.
اهدای فانوس جشنواره بخش نگاه ویژه به سه نماهنگ پیر فرزانه اثر ابوالفضل حاجیان با موضوع اقتصاد مقاومتی، نماهنگ جرم پرواز اثر پویا بابایی با موضوع ترور هواپیمای ایرباس و شهدای مظلوم آن، نماهنگ حماسه نادر اثر عبدالحسن رفیعی نژاد با موضوع تنها جنگ دریایی رویاروی با ناو متجاوز آمریکا در خلیج فارس.
هیأت داوران با بررسی 43 اثر بخش مسابقه نماهنگ، ضمن تقدیر از آثار نجات، خیلی دور اما نزدیک، هم آواز طوفان، نفرین به جنگ، جنگ رسانه ای داعش، تسلیم هرگز، بغض 8 ساله، مادران گمنام و مجموعه تیزرهای کالای کشتار این آثار را شایسته دریافت فانوس جشنواره معرفی کرد :
نماهنگ «تسلیم هرگز» اثر علی سلطانی به دلیل خلاقیت در فرم فوتوکلیپ
نماهنگ «خیلی دور اما نزدیک» اثر علی حمزه، به دلیل ارائه اثری جذاب و امیدبخش از تلاش و سازندگی جهادی
نماهنگ «مادران گمنام» اثر سیدسجاد قافله باشی به دلیل فیلمنامه و دستاوردهای فنی متناسب با موسیقی و موضوع.
سید سجاد قافله باشی کارگردان نماهنگ مادران گمنام در سخنانی در خواستی را با مادران شهدا مطرح کرد: فرزندان شما روح حاکم بر کارهای ما هستند از آنها بخواهید ما را دعا کنند و یاری کنند و اجازه بدهند که ما در فضای انقلاب کار کنیم و تنفس کنیم و اجازه ندهند که از این فضا خارج شویم.
در پایان، هیأت داوران ضمن تشکر از کلیه هنرمندان راه یافته به این بخش، بهمن باقری را به عنوان جوانترین و کمسنترین کارگردان این بخش و سازنده نماهنگ «بغض 8 ساله» با فرم موشن گرافیک، به عنوان استعداد درخشان این بخش معرفی میکند و وی را شایسته تقدیر ویژه دانست.
سکینه جمشیدی معروف به «ننه سکینه» زنی که برای رزمندگان دفاع مقدس نان می پخت تا مدیون شهدا نباشد، برای تقدیر از مسعود شجاعی طباطبایی روی سن آمد.
سکینه جمشیدی در سخنانی گفت: اگر امام حسین آن موقع که شهیدش کردند 70 نفر یار داشت اما الآن که به هر گوشه نگاه می کنی 70 میلیون پشت رهبر ایستاده اند. همه ما باید بدانیم و آمریکا هم باید بداند که اگر پایش را از خط قرمز ما فراتر بگذارد همه ما کوچک و بزرگ و زن و مرد مقابل او می ایستیم.
وی افزود: من 5 فرزند داشتم که همه را راهی جنگ کردم. همانطور که حضرت زینب در سوگ فرزندان شهیدش ناراحتی کشید من هم از جانبازی فرزندم ناراحتی کشیدم ولی برای اینکه به اسلام خدمت کرده ام افتخار می کنم.
سپس پدر و مادر مسعود شجاعی طباطبایی کاریکاتوریست مطرح کشورمان روی سن حاضر شدند تا با حضور وی از فرزندشان تجلیل شود. تقدیرنامه مسعود شجاعی طباطبایی توسط علی صدری نیا قرائت شد.
مسعود شجاعی طباطبایی پس از دریافت لوح تقدیر گفت: حوزه کاری من تصویری است و نمی توانم خوب صحبت کنم. حضور این بزرگوار یعنی ننه سکینه که یادگار دوران دفاع مقدس هستند و خاطره ای که ایشان رقم زدند در دفاع مقدس ماندگار است. از پدر و مادرم تشکر می کنم که زحمت کشیدند و از همینجا این جایزه را به آنها تقدیم می کنم.
اجرای همخوانی سرود مردمی جشنواره عمار از ساخته های حمید شاهنگیان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی که توسط محمدمهدی سیار بازسازی شده از دیگر بخش های مراسم است.
برندگان نقد و مقاله سینمایی
طبق نظر هیات داوران، در بخش نقد سینمایی آرین طاهری برای اثر «ساختار روایی در سینمای مقاومت: زبان، زیباشناسی و بلاغت»، علی عبدی برای اثر «پذیرایی ساده؛ روایت انفجار خشم روشنفکر ایرانی» و میلاد فلاح برای اثر «نقد هرمنوتیک نوین بر فیلم نوح» شایسته دریافت لوح تقدیر جشنواره شدند.
هیات داوران در بخش مقاله فانوس جشنواره را به علی عبدی برای اثر «جشنواره عمار و خاكريزهاي فتح نشده انقلاب» و علی جعفری برای اثر «آسیب شناسی بازنمایی دفاع مقدس در سریال های تلویزیونی» اهدا کرد.
همچنین هیات داوران در بخش پژوهش فانوس جشنواره را به محمد جواد کربلایی برای اثر «بررسی دیدگاههای رهبر معظم انقلاب درباره سینما؛ مطالعه موردی جشنواره مردمی فیلم عمار» اهدا کرد.
تقدیر از برگزیدگان بخش تیزر با حضور امیرمهدی پوروزیری، امیر ابیلی و مادر شهیدان ملکی
هیأت داوران ضمن تقدیر از سازندگان تیزر فیلم های «زندگی شاید همین باشد» و «چی بپوشم»، لوح تقدیر این بخش را به امیر حمیدی برای ساخت تیزر فیلم های «فرشتگان قصاب» و «گام های شیدایی» تقدیم کرد.
هیأت داوران فانوس جشنواره را در این بخش به سیدمهدی کرباسی برای ساخت تیزر فیلم «فاکتور صوری» به دلیل معرفی درست فیلم در زمانی کوتاه و ایجاد جذابیت برای مخاطب اهدا کرد.
تسنیم و مهر
انتهای پیام/