Navigation Navigation

محتوا محتوا

این روزها هر «شایعه»، صبح نشده «واقعیت» می شود!

مردم از درب نانوایی سنکگ پا پس می کشند!/طعم داغ قیمت نان با چاشنی تلخ شیب ملایم


اما از حکایت تلخ بنزین و میوه هم بگذریم معیشت و رزق مردم که به حق نمی توان از بی سامانی در آن گذشت بحثی دیگر گونه است که مرثیه اش، مردم را چنان دچار شک کرده که دیگر حزن واشکی برای وا مصیبتا ندارند! در روزهای اخیر شایعات افزایش قیمت نان هم دهان به دهان بین مردم گشت و نقل محافل شد تا اینکه از اوایل ماه جاری (خرداد) قیمت نان سنگک رسماً آزاد شد.

به گزارش خبرنگار یزد امــــــروز، قطع سهمیه بنزین خرداد ماه خودروهای شخصی، شایعه  آزاد شدن قیمت بنزین، کمبود بنزین سوپر در جایگاه و در نهایت تایید خبر آزاد شدن قیمت بنزین معمولی و سوپر از سوی دولتمردان این روزها مردم نجیب کشور را بیشتر با شیب ملایم دولت تدبیر! آشنا کرده است.

در خصوص قیمت میوه هم باید گفت «آنچه عیان است، چه حاجت به بیان است!» و فقط کافی است سری به میوه فروشی های شهر بزنید تا با میوه هایی را که به بهانه نوبرانه بودن قیمت های کذایی وفضایی دارد.

اما از حکایت تلخ بنزین و میوه هم بگذریم معیشت و رزق مردم که به حق نمی توان از بی سامانی در آن گذشت بحثی دیگر گونه است که مرثیه اش، مردم را چنان دچار شک کرده که دیگر حزن واشکی برای وا مصیبتا ندارند!  در روزهای اخیر شایعات افزایش قیمت نان هم دهان به دهان بین مردم گشت و نقل محافل شد تا اینکه از اوایل ماه جاری (خرداد) قیمت نان سنگک رسماً آزاد شد.


برای بررسی بیشتر شرایط بازار و نگرانی مردم از وضعیت معیشت سری به نانوایی های سنگکی شهر یزد، زدیم.


مردم توانایی خرید نان سنگک ندارند


محمد رضا تذکری نانوا یکی از نانوایی های شهر یزد شرح اتفاقات اخیر در مورد نان سنگک را چنین تشریح کرد: قیمت نان از اول خرداد ماه 350 تومان افزایش پیدا کرده است یعنی از 650 تومان به 1000 تومان تغییر یافته است.

 

وی  گفت: وزن هرنان در گذشته 450 گرم  وتا 500 گرم متغییر بود، اما اکنون وزن 450گرم با نرخ 1000 تومان ثابت اعلام شده است.

 

تذکری در پاسخ به این سوال که آیا کیفیت آرد ها هم افزایش یافته یا نه، اظهار داشت: آرد همان آرد است و کیفیت آرد تغییری پیدا نکرده است.

 

وی در مورد تبعات این گرانی ها، مدعی شد: بسیاری از مشتریان  ما کم شده اند. مردم می آیند و قیمت می گیرند ولی چون توانایی خرید ندارند صرف نظر کرده و بر می گردند. چند نفری هم که مراجعه می کنند تعداد کمی نان می گیرند.

 

مردم از درب نانوایی سنکگ پا پس می کشند!

مهدی اکبری شاطر یکی دیگر از نانوایی های سنگک شهر یزد  گفت: قیمت نان سنگک از اول ماه خرداد از 650 تومان به 1000تومان افزایش یافته و همچنین وزن آن 450 گرم ثبت شده است.


اکبری با بیان اینکه سعی کردیم کیفیت نانمان را بالا ببریم گفت: با اینکه سعی کردیم نان را با کیفیت به دست مردم برسانیم اما  اتفاق اخیر قیمت نان باعث کساد شدن بازار نان سنگک شده است و مردم از درب نانوایی پا پس می کشند!

 

شاید این افزایش قیمت آزمونی باشد برای حساسیت سنجی مردم! ویا شاید دولتمردان منتظر هستند که واکنش مردم در قبال افزایش قیمت را مشاهده کنند تا اگر روی خوش به ماجرا نشان دادند بازهم قیمت ها با شیب ملایم بالا بروند!

موج جدید گرانی ها در راه است

با اعلام دولت، قیمت بنزین از ۷۰۰ تومان به ۱۰۰۰ تومان رسید و تک نرخی شد. اوایل امسال هم بود که اسحاق جهانگیری ، معاون اول رئیس‌جمهور در بخشنامه‌ای که رسما از سوی دولت ابلاغ شد، هرگونه افزایش قیمتی را منوط به هماهنگی با دولت دانست تا بازار سامانی یابد و از تورمی که هرساله، در هفته‌های آغازین سال، نصیب مردم و بازار می‌شود، جلوگیری شود. همین اشاره کافی بود تا تولیدکنندگان یکی پس از دیگری، برای افزایش قیمت محصولاتشان، به خط شوند.

این روزها از هر بخش تولیدی، خبر از ارایه درخواست افزایش قیمت به دولت می‌رسد؛ از خودروسازان گرفته تا تولیدکنندگان انواع و اقسام کالاها در بازار.

کالاهای اساسی

البته تولیدکنندگان کالاهای اساسی، پیشگام شده‌اند و یکی پس از دیگری، اعلام می‌کنند که تقاضای افزایش قیمت خود را به دولت ارسال کرده‌اند؛ دولت اما تاکنون به هیچ یک از این تقاضاهای افزایش قیمت، جواب مثبت نداده است.

در این میان تولیدکنندگان بسیاری از جمله نانوایان، خودروسازان، تولیدکنندگان روغن نباتی، تولیدکنندگان محصولات لبنی، تولیدکنندگان سیمان، تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی درخواست خود را به دولت ارایه کرده‌اند و البته منتظرند تا دولت در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

سیمان

دبیر انجمن تولید‌کنندگان سیمان اعلام کرده که با توجه به افزایش هزینه‌های تولید سیمان، درخواست افزایش قیمت ۱۷ درصدی سیمان را به دولت ارسال کرده ایم.

عبدالرضا شیخان می‌افزاید: تولید مازاد بر نیاز سیمان در سال قبل سبب شد تا تولیدکنندگان با کمبود بازار مواجه شوند و بنابراین ثبات بر بازار حاکم باشد اما اکنون درخواست افزایش ۱۷ درصدی سیمان را به دولت ارسال کرده ایم.

وی می افزاید: هنوز در این رابطه پاسخی دریافت نشده است اما سال گذشته با وجود توقف رشد نرخ تورم، با تورم ۱۵ درصدی و رکود دست و پنجه نرم کردیم ولی ادامه این مسیر امکان پذیر نیست و به همین دلیل، درخواست افزایش قیمت را به دولت ارسال کردیم.

به گفته شیخان، سال گذشته تولید سیمان به ۶۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن و کلینکر به ۷۰ میلیون تن رسید‌ که از این رقم، ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن سیمان و ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کلینکر صادر کردیم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۵.۵ تا ۶ میلیون تن مازاد کلینکر در کارخانه‌ها وجود دارد که این رقم در مدت مشابه سال قبل حدود ۴ تا ۵.۴ میلیون تن بوده است.

خودرو

گروه دیگری که تقاضای افزایش قیمت خود را به دولت ارسال کرده‌اند، خودروسازان هستند. ایران خودرو برای محصولات خود افزایش قیمت ۱۰ درصدی را تقاضا کرده و سایپا هم خواستار افزایش ۱۵ درصدی محصولاتش شده است. از سوی دیگر، برخی خودروسازانی هم که با چینی‌ها کار می‌کنند، درخواست افزایش قیمت خود را به دولت ارایه کرده‌اند.

البته در حالی که شورای رقابت، با درخواست ایران خودرو برای افزایش ۲ درصدی قیمت محصولاتش موافقت کرده و برای سایپا هم افزایش قیمت کمتر از ۵ درصدی محصولات را در نظر گرفته اما قرار است از این پس، شورای اقتصاد تعیین تکلیف نهایی قیمت خودرو را به عهده گیرد، البته این هم بستگی به نظر دولت دارد.

روغن

از سوی دیگر، محمد قبله، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان صنایع روغن نباتی در گفتگو با مهر از ارایه تقاضای افزایشقیمت روغن نباتی از سوی تولیدکنندگان به دولت خبرداد و گفت: آخرین افزایش قیمت روغن‌نباتی مربوط به اردیبهشت سال ۹۲ و بر پایه ارز ترکیبی ۷۰ درصد مرجع با نرخ ۱۲۲۶ تومان و ۳۰ درصد مبادله‌ای با نرخ ۲۴۵۰ تومان بود که در نهایت نرخ پایه ۱۶۰۰ تومان را تشکیل می داد.

وی با بیان اینکه قیمت روغن خام به عنوان ۸۰ درصد از قیمت تمام‌شده تولیدکنندگان داخلی طی دو سال اخیر در بازارهای جهانی حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است، افزود: این در حالی است که نرخ پایه ارز برای تولیدکنندگان روغن نباتی از شش ماهه دوم سال ۹۲ تاکنون با نرخ مبادله ای محاسبه شده است.

به گفته قبله، بر این اساس نرخ ارز برای این صنعت از شش ماهه دوم ۹۲ بالغ بر ۲۴۰۰ تومان، در سال ۹۳ با نرخ ۲۶۵۰ تومان و امسال نیز به ۲۸۵۰ تومان رسیده و به عبارتی، این افزایش نرخ ارز فرصت مهم کاهش قیمت جهانی روغن خام را به یک تهدید تبدیل کرده است.

قبله با اشاره به این روند مذکور نشان دهنده رشد ۸۰درصدی نرخ ارز برای تامین روغن خام وارداتی است، خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز سیاست های تعرفه ای دستخوش تغییراتی شده که برای رغن سویا و آفتابگردان ۳درصد و برای روغن پالم نیز ۶درصد افزایش تعرفه در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: از طرفی براساس مصوبه دولت پرداخت ۷۰ تومان مابه التفاوت هر کیلوگرم روغن نباتی به کشاورزان بر عهده تولیدکنندگان داخلی گذاشته شده است که در کنار افزایش نرخ ارز، افزایش تعرفه‌ها و همچنین افزایش نرخ حقوق و دستمزد از سال ۹۲ به ۹۳ و ۹۳ به ۹۴ بازنگری در قیمت‌ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب می شود.

به گفته قبله، برآوردها نشان می‌دهد افزایش قیمت‌ها در حدود ۱۲ درصد می تواند مشکلات به وجود آمده بر سر راه تولیدکنندگان این صنعت را کمرنگ ساخته و توان رقابتی آنان را افزایش دهد.

لبنیات

همچنین رضا باکری، دبیر انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی هم اعلام کرده که هزینه‌های تولید فرآورده های لبنی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ فقط ۵ درصد افزایش یافته است که بر همین اساس، انجمن فراورده‌های لبنی به استناد قیمت‌های تمام شده محصولات، درخواست افزایش ۵ درصدی قیمت لبنیات را به ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارسال کرده است.

وی با اعلام اینکه نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید در سال ۹۳ باعث شده بود تا کارخانجات لبنی مجوز افزایش ۱۵ درصدی قیمت‌ها را دریافت کنند، خاطرنشان کرد است: امسال خوشبختانه نرخ تورم کاهش یافته و در کنار آن هزینه های تولید واحدها هم کاهش پیدا کرده است.

به گفته باکری، تعدادی از کارخانجات لبنی در سال گذشته ۱۵ درصد افزایش قیمت را در محصولات خود لحاظ نکرده بودند که امسال با توجه به عرضه و تقاضا این افزایش قیمت ها را انجام می دهند.

کنسرو

همچنین سید محمد میررضوی دبیر انجمن صنایع کنسرو نیز چندی پیش اعلام کرده بود که با توجه به افزایش هزینه دستمزد، مالیات بر ارزش افزوده، حمل و نقل و قیمت آب و برق، تولیدکنندگان صنایع کنسرو خواستار افزایش ۵ تا ۸ درصدی قیمت تولیدات خود هستند که در این مورد به صورت شفاهی درخواستمان را به سازمان حمایت ارائه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: البته برای ارائه درخواست قطعی بررسی کردیم تا ببینیم چه عوامل دیگری بر تولید محصولات کنسروی تأثیرگذار خواهند بود و بر این اساس درخواست کتبی خود را به سازمان حمایت ارائه خواهیم کرد.

فرآورده‌های گوشتی

همچنین حسین شاه‌آبادی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی هم از ارایه درخواست افزایش ۱۲ درصدی قیمت فرآورده‌های گوشتی به دولت خبرداد و اعلام کرده که البته آلوده بودن گوشت گاومیش هندی، هزینه تولید کارخانه‌های تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی را افزایش داده و به همین دلیل درخواست افزایش ۱۲ درصدی قیمت محصولات‌مان را به دولت ارائه کردیم.






آخرین اخبار آخرین اخبار