نمایش نمایش

ID : 13710656

افطار از جیب بیت المال ممنوع


افطاری‌های سنگین و پرهزینه در جامعه‌ای که به وضوح مضیقه بودجه ی آن هویداست، بازتاب مناسبی در میان قشرهای مختلف مردم نخواهد داشت و با توجه به اینکه بار تورم روی دوش قشر ضعیف و متوسط سنگینی می کند، افطاری های دولتی با تشریفات و تجملاتی که به دور از سادگیست نه تنها ثواب ندارد بلکه بار مسئولیتی هم دارد.

به گزارش عصر فرهنگ، افطاری دادن همواره یکی از سنت‌های حسنه دین اسلام بوده است که با آمدن ماه میهمانی خدا سفره آن پهن می‌شود.

 

البته این سنت حسنه در میان قشرهای مختلف وجود دارد و سالهاست که افطاری‌های دولتی و میتینگ‌های سیاسی نیز در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود و پهن کردن سفرهای رنگین افطاری از سوی برخی وزارتخانه ها، مراکز و نهادهای دولتی با دعوت از مسئولین و مقامات به رسمی تجملاتی مبدل شده است.

 

هزینه برگزاری این نوع مراسم افطاری از آنجایی که به نام دستگاه های حکومتی عجین است، از جیب فرد نیست بلکه پول بیت المال است که توجیه اسلامی نداشته و از طرف دیگر نتیجه آن صرفا شخصی بوده که جنبه معنوی و خیرخواهی آن را نیز از بین می‌برد.

 

ريخت و پاش‌های آن چنانی و گستردن سفره‌های چرب و شيرين از پول بيت المال به بهانه برخورداری از ثواب افطار در شرایط فعلی که دستگاه‌های دولتی با مضیقه بودجه ای در سال جاری مواجه هستند، نه تنها اسراف بلکه هزینه مازادی است که لازم بوده مسئولین این مهم را در نظر بگیرند.

 

امسال نیز با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و ترس و هراس نمایندگان از پر شدن هتل‌های مجلل با منوهای تشریفاتی، به بهانه افطاری نهادهای دولتی، ۲۹ نماینده مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی ممنوعیت تامین هزینه افطاری از محل اعتبارات غیرشخصی را تهیه و تدوین کردند که بر اساس آن تامین هزینه افطاری کلیه دستگاه‌های اجرایی مندرج در ماده ۵ قانون خدمات کشوری از هر محل از جمله بودجه کل کشور، اعتبارات عمومی و اختصاصی، منابع داخلی، اعتبارات خارج شمول و منابع حاصل از صرفه‌جویی به هر میزان و به هر نحو مطلقا ممنوع شد.

 

نمایندگان با تصویب این طرح در صدد هستند تا از هرگونه هدر رفت بیت‌المال جلوگیری کنند تا بیت المال به بهانه دادن افطاری هدر نرود.

 

همچنین سال گذشته هزینه افطار بهارستانی ها صرف کمک به مردم غزه شد و امسال نیز مجلس اعلام کرده است که مراسم افطاری نخواهد داشت.

 

شاید بهتر آن باشد با در نظر گرفتن ضرورت رعایت سنت حسنه افطاری، شئونات شایسته در افطاری دادن نیز رعایت شود چراکه افطاری‌های سنگین و پرهزینه در جامعه‌ای که به وضوح مضیقه بودجه ی آن هویداست، بازتاب مناسبی در میان قشرهای مختلف مردم نخواهد داشت و با توجه به اینکه بار تورم روی دوش قشر ضعیف و متوسط سنگینی می کند، افطاری های دولتی با تشریفات و تجملاتی که به دور از سادگیست نه تنها ثواب ندارد بلکه بار مسئولیتی هم دارد.
منبع: اتاق خبر






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها