نمایش نمایش

ID : 13636225
آوینی چه چیز را زودتر فهمیده بود؟

فلسفه غرب مرادش از انسان، حیوان است!


آرمانخواهی انسان مستلزم صبر بر رنجهاست پس برادر خوبم،برای جانبازی در راه آرمان‌ها یاد بگیر که در این سیاره رنج صبورترین انسان‌ها باشی، این سخن از اوست که به خوبی افعال صبوری را صرف کرد تا به دوستان هم‌رزمش برسد، روایت فتحش را مسئولین باید چند باری نگاه کنند که بدانند مرز آرمان‌خواهی و واقعیت کجاست؟

عصر فرهنگ، دغدغه اش در درجه اول به دست آوردن قرب و رضای پروردگار و روحش عاشورایی، از واقعه عاشورا به سادگی عبور نمی‌کرد و مفاهیم برایش خیلی معنا دار و عمیق بود، زیرا او از پنجره عاشورا به تمام هستی می‌نگریست و همه جهان را در صبح تا ظهر عاشورا خلاصه میکرد، در منظرش عاشورا همه زندگیست، زندگی که حرکت در راه عقیده و باور در آن است.


او کسی نبود جز آوینی، معتقد بود وظیفه ما به عنوان علمداران راه انبیا این است که در نور بی نهایت قرآن به هر آنچه غرب لباس حقیقت پوشانده است نگاهی دوباره بیندازیم و حجاب از حقایق برداریم. افکاری که امروز در کتاب‌های علوم انسانی به نام علم در سراسر جهان اشاعه می‌شود و راهی جز ناکجا آباد ندارد.


ما باید با فلسفه غرب آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم به خوبی راه مقابله با آن‌را بفهمیم. شهید ما در رابطه با آزادی چنین می‌گوید: "آزادی انسان در آزادی از تعلقات انسانی است و آن آزادی که در غرب گویند، قبول بندگی عادات و تعلقات است و عین اسارت است و نه عجب که یکی از خصوصیات اصلی دنیای امروز هم همین است که الفاظ را وارونه به کار می‌برد، می‌گویند:آزادی منظور اسارت است، میگویند عقل منظور وهم است، میگویند انسان مرادشان حیوان است، میگویند تکامل مرادشان هبوط است، میگویند علم مرادشان جهل است.


آوینی فردی چند وجهی است از سیاست، فلسفه و هنر گرفته تا عرفان از جمله مباحثی است که به آن تسلط داشت، هنر را ارج می‌نهاد و هنرمند را کسی می‌دانست که قلبش بسیط است و قابلیت نزول الهام از جانب ملائک را دارد و می‌گفت هنرمند از آسمانیان می‌گیرد و به زمینی‌ها می‌بخشد، پس سینه تنگ کوردلان کجا و آسمان بیکران کجا، سید مهدی شجاعی در غم فراغ او چنین مینویسد: گریه ما، نه برای رفتن تو که برای جا ماندن خویش است، احساس میکنم که در این قیل و قال,چه قال گذاشته شده ایم.چه از پا افتاده ایم و چه در خود فرو شکسته ایم.


راست میگفت، آوینی که بعد از اتمام جنگ افسوس می‌خورد که درهای شهادت دیگر بسته شده است، در زمان تدوین برنامه روایت فتح در فکه، پاهایش را روی مین جا گذاشت و روح آسمانیش به معراج رفت. او مال این خاک نبود، فردی که عطش وار از ابتدا در پی سیراب شدن بود، سیراب شد.


آوینی خیلی زودتر از امروز ما فهمیده بود که علوم انسانی غربی گره‌ای از زندگی ایرانیان باز نمی کند و باید در علوم انسانی بازنگری کرد، شاید باید این مسئله به مطالبه‌ای همیشگی بدل شود این مطالبه رهبری که از تمام دانشگاهیان داشته و دارند.






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها