نمایش نمایش

ID : 32611734

مطالبات اقتصادی مردم چگونه به اغتشاش تبدیل شد؟


منافقین و ضدانقلاب که فضای ایجاد شده را مناسب برای موج سواری دید، خیلی سریع در تجمعات مردم رخنه کردند و اعتراض‌هایی که با هدف اقتصادی شکل گرفته بود را به سمت اهداف سیاسی بردند.

به گزارش عصر فرهنگ؛ فضای سیاسی اجتماعی کشور در سه روز اخیر شاهد رخدادهای مهمی بود. تجمعات اعتراضی مردم که از شهر مشهد آغاز شد، در ابتدا رنگ و بوی اقتصادی داشت اما به تدریج فضای تجمعات تغییر کرد و شاهد تند شدن شعارها بودیم به‌طوری‌که آنچه شب گذشته در برخی شهرها از جمله تهران به وقوع پیوست حکایت‌گر حضور پررنگ نیروهای آموزش دیده ضدانقلاب بود و نه در نوع شعارها و نه در رفتارهایی که از سوی اغتشاشگران رقم خورد خبری از مطالبات اقتصادی نبود.

منافقین و ضدانقلاب که فضای ایجاد شده را مناسب برای موج سواری دید، خیلی سریع در تجمعات مردم رخنه کردند و اعتراض‌هایی که با هدف اقتصادی شکل گرفته بود را به سمت اهداف سیاسی بردند و تجمعات به تخریب اموال عمومی و شعارهای ساختارشکانه منجر شد. این اغتشاشات البته با حمایت‌های بیگانگان به ویژه مقامات آمریکایی همراه شد.

حمایت ترامپ از اغتشاشات

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی توییتری از اغتشاشات ایران حمایت کرد. وی در این پیام، بیانیه کاخ سفید را منتشر کرد و نوشت: «گزارشات زیادی از تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز شهروندان ایران که از فساد رژیم و هدر دادن ثروت این کشور برای تأمین منابع مالی تروریسم در خارج این کشور خسته شده‌اند، وجود دارد. دولت ایران باید به حقوق مردم خود از جمله حق ابراز عقایدشان احترام بگذارد. جهان نظاره‌گر است».

حمایت رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از اغتشاشات

پال رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز بامداد شنبه از اغتشاشات اخیر در برخی شهرهای ایران حمایت کرد و در توئیترش با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده علیه ایران نوشت: «مهم است که ما از معترضان غیرخشن در ایران حمایت کنیم. این، نتیجه اقدامات رژیمی است که تمرکزش بیشتر معطوف حمایت از سازمان‌های تروریستی بوده تا گرفتاری‌های شهروندان خودش.»

بیانیه وزارت خارجه آمریکا در حمایت از اغتشاشات

وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیه‌ای تند با تکرار مجدد ادعاهای گذشته دونالد ترامپ علیه ایران، مدعی شده صادرات اصلی ایران، «خشونت، خونریزی و هرج و مرج است.» واشنگتن همچنین از «تمامی ملت‌ها» خواسته «علناً» از مردم ایران حمایت کنند.

حمایت معاون رئیس‌جمهور آمریکا از اغتشاشات اخیر

معاون دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز در یک پیام توییتری از اغتشاشات در برخی شهرهای ایران حمایت کرد. وی اینگونه نوشت: «من و رئیس‌جمهور آمریکا در کنار معترضان آرام ایران هستیم که خواستار آزادی هستند و دستگیری افراد بی‌گناه را محکوم می‌کنیم. زمان آن رسیده است که رژیم تهران به فعالیت‌های تروریستی، فساد و بی‌احترامی به حقوق بشر خود پایان دهد».

حمایت سعودی‌ها از اغتشاشات اخیر

سعودی‌ها هم با هشتگ (#جنگ_را_به_ایران_منتقل_میکنیم) و انتشار ویدئویی که محمد بن سلمان در مورد انتقال جنگ به داخل ایران می‌گوید، از اعتراضات داخلی ایران هم‌راستا با صهیونیست‌ها و آمریکایی ها حمایت کردند.

حمایت سرکرده منافقین از اغتشاشات

مریم رجوی سرکرده گروهک منافقین نیز با انتشار توئیتی به حمایت از اغتشاش‌ها در شهرهای ایران پرداخت و از این مسئله ابراز خرسندی کرد.

چه کسانی جامعه را دعوت به اغتشاش کردند؟

آماری که توئیتر در اختیار همه کاربران قرار داده است، نشان می‌دهد که از مجموع توئیت‌ها با هشتگ تظاهرات سراسری (همان هشتگی که این روزها کاربران بسیاری، مردم ایران را توسط آن هشتگ به حضور در تجمعات تشویق می‌کند)، "فقط 26 درصد" از داخل ایران توئیت منتشر شده و "74 درصد" توئیت‌ها با این هشتگ، از خارج از ایران توئیت شده که در این بین 27 درصد این توئیت‌ها از کشور عربستان انجام شده است.

تفکیک بین مردم و آشوبگران

نکته کلیدی در ماجراهای اخیر این است که از اینجا به بعد باید تفکیک جدی بین آشوب‌طلبی و مطالبه‌گری اقتصادی لحاظ شود و حساب مردم عادی که به برخی روندها ایراد دارند با جمعیت سازماندهی‌شده حرفه‌ای جدا شود، گروه‌های مرجع سیاسی از طیف‌های مختلف صریحا نسبت به این اتفاق موضع بگیرند و اجازه هدر رفتن سرمایه‌های اجتماعی و سایش بیشتر نیروها نشوند.

کارهای بر زمین مانده بسیاری در کشور وجود دارد که فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی باید حل شود، مشکلاتی که عموم مردم امیدوار به حل آنها هستند و حل آن را هم در چارچوب‌های نظام طلب می‌کنند.

انتهای پیام/






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها