نمایش نمایش

ID : 30759101
اجاره بهای افسارگسیخته و مشقت اجاره نشینان ابرکوهی؛

مهاجر پذیری و رکود بازار مسکن اجاره بها در ابرکوه را بالا برده است


مردم شهر ابرکوه، حضور افراد غیر بومی و اتباع بیگانه که فرصت کارکردن را از جوانان شهر گرفته است و همچنین تورم و گرانی مصالح ساختمانی را علت بالارفتن قیمت اجاره بهای اماکن مسکونی و تجاری شهرستان، می دانند.

به گزارش عصرفرهنگ؛ همیشه در شهریورماه و مهرماه، با توجه به نزدیک شدن به فصل آغاز مدارس، تقاضا برای اجاره کردن خانه در شهرستان ابرکوه، بیشتر از دیگر مواقع سال است.

بحث قیمت اجاره بهای منازل مسکونی در شهرستان، یکی از معضلاتی است که افراد کم درآمد و قشر متوسط بیشتر با آن دست و پنجه نرم می کنند.

مهاجر پذیری و کاهش ساخت و ساز در ابرکوه علت افزایش اجاره بها
سید مهدی مهاجری مسئول اتحادیه بنگاه داران املاک ابرکوه، در خصوص وضعیت اجاره بهای مسکن در شهرستان، اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش اجاره بهای خانه ها، کم شدن ساخت و سازها در شهرستان است که باعث ناهمخوانی عرضه و تقاضا شده است. 

مهاجری افزود: در گذشته مردم مسکن را به عنوان کالای سرمایه ای می پذیرفتند چون ارزش افزوده داشت، ولی در حال حاضر صاحب خانه هایی که هزینه های بالا صرف ساختن خانه هایشان می کنند، حاضر به دریافت اجاره بهای کم و پایین نیستند و در نتیجه ساخت و ساز هم کمتر شده است.

وی با اشاره به اینکه در شهریور و مهر ماه به خاطر نزدیک شدن به فصل آغاز مدارس، مردم بیشتر دنبال خانه هستند، تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل افزایش اجاره بهای اماکن مسکونی و تجاری در ابرکوه، مهاجر پذیربودن آن است.

مهاجری بیان کرد: یکی از علت های این امر، ایجاد صنایع، توسعه کارخانجات و اشتغال افراد غیربومی و اتباع بیگانه در شهرستان است، که به نوعی باعث افزایش قیمت ها می شود.

وی گفت: این افراد شامل کارگران هستند که چون به امکانات ناچیز رضایت می دهند، باعث افزایش قیمت در بافت قدیمی شهر می شوند و دسته دیگر نیروهای متخصص هستند که حقوق نسبتاً مناسب دارند و توانایی پرداخت اجاره های بالا را دارند.

مسئول اتحادیه بنگاه داران املاک ابرکوه تأکید کرد: یکی از آسیب های وجود اتباع بیگانه در ابرکوه این است که، باعث تغییر فرهنگ شهر می شوند و به خودی خود در آداب و رسوم و سنت ها تأثیرگذار هستند و اطرافیان را نیز تحت تأثیر قرار می دهند.

قیمت اجاره بهای خانه ها افسار گسیخته است
مهاجری ضمن بیان این مطلب که دولت اصلا نظارتی در این زمینه ندارد، عنوان کرد: اگر دولت حتی نظارت جزئی بر بحث اجاره بهای اماکن مسکونی و تجاری داشت و ساز و کارهایی برای آن تعریف می کرد، بسیاری از مشکلات حل می شد.

وی گفت: دفاتر املاک در تعیین قیمت، کاهش یا افزایش اجاره بهای منازل و اماکن تجاری دخالتی ندارند و نمی توانند تأثیرگذار باشند، زیرا صاحب خانه ها خودشان مقدار اجاره را معین می کنند. فقط در مواقعی که صاحب خانه از مسئول دفتر املاک تقاضای تعیین نرخ کند، آنها با بررسی مکان و شرایط منزل ارزش آن را بیان می کنند.

مهاجری در پایان خاطر نشان کرد: مستأجرها نیز حق دارند زیرا شغل و درآمد مناسب ندارند و قیمت ها افسارگسیخته و روز به روز بیشتر می شود.

زمان اجرای طرح مسکن مهر، مردم بیکار نبودند
خسرو زارع شهروند ابرکوهی با اشاره به اینکه وضعیت شغل و درآمدزایی کساد است و مردم دستشان خالی است، گفت: چون اوضاع کار در ابرکوه نامساعد و درآمد مردم پایین است، افرادی که خانه دارند، چون مصالح گران استفاده کرده اند، اجاره را بالا می برند و در نتیجه مردم اذیت می شوند.

جوان ابرکوهی اضافه کرد: وقتی راه های سرمایه گذاری و تولید هموار نباشد، سرمایه داران، سرمایه هایشان را در ساخت خانه هزینه می کنند، تا در قبال اجاره دادن، آن را جبران کنند.

زارع خاطر نشان کرد: زمان اجرای طرح های مسکن مهر، خیلی از مردم مشغول کار بودند و کمتر کسی بیکار بود، ولی پس از آن ساخت و ساز به طور چشمگیری کم شد و مردم بیکار شدند.

وی ضمن تأکید بر اینکه افراد غیربومی با اجاره کردن خانه های قدیمی، در روند افزایش اجاره ها در ابرکوه بی تأثیر نیستند، عنوان کرد: قطعاً نظارت دولت در این زمینه خیلی مفید خواهد بود و اگر دولت دخیل نباشد هر کس هر نرخی بخواهد تعیین می کند و مستأجر نیز چاره ای جز تحمل کردن و پرداختن آن ندارد.

تورم بالا در افزایش قیمت اجاره بها تأثیر دارد/ سود بالای سپرده های بانکی مانع ساخت و ساز است
علی جعفرزاده مسئول یکی از دفاتر املاک و مسکن ابرکوه، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش اجاره بهای مسکن در شهر، افزایش مهاجر در نتیجه احداث صنایع و همچنین کاهش ساخت و ساز و بالارفتن تورم است.

مسئول دفتر املاک و مسکن ابرکوه ادامه داد: وقتی تقاضا زیاد می شود، وقتی قیمت اجناس و مصالح گران می شود، تورم هم بالا می رود و نهایتاً اجاره ها نیز افزایش می یابد.

جعفرزاده با اشاره به اینکه اکثراً قشر جوان در جستجوی مسکن با اجاره بهای پایین هستند، گفت: بعضاً پایین ترین اجاره در ابرکوه مربوط به خانه های قدیمی و حدوداً 150 هزار تومان و بالاترین آن 700 هزار تومان با چهار یا پنج میلیون تومان پول رهن است.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال صاحبان مغازه ها و منازلی با ارزش 200 الی 300 میلیون تومان، در مقایسه با سود بالای سپرده های بانکی، به اجاره بهای ماهیانه 200 الی 300 هزار تومان رضایت نمی دهند.

جعفرزاده خاطر نشان کرد: مسئولان دفاتر املاکی در موارد نادر با توجه به تقاضای مالکین و موقعیت ملک، اجاره بها را تعیین می کنند و در غیر اینصورت افراد خودشان نرخ ها را معین می کنند و املاکی ها صرفاً نقش واسطه دارند.

افراد غیربومی فرصت کارکردن را از مردم گرفته اند
محمد رضا فلاح زاده کارگر ابرکوهی بیان کرد: حدود 20 سال است کارگری می کنم ولی از آنجا که حقوق کارگری کفاف زندگی را نمی دهد و نتوانستم اقساط خانه مسکن مهر را پرداخت کنم، همراه با خانواده در خانه قدیمی که پدرم خرید زندگی می کنم.

فلاح زاده با اشاره به اینکه مردم شغل و کار مناسب ندارند، گفت: یکی از علل بیکاری مردم ابرکوه، حضور افراد غیربومی و اتباع بیگانه است که در همه جا و هر کاری مشغول می شوند و در نتیجه فرصت کارکردن را از جوانان شهر می گیرند.

وی تصریح کرد: گرانی و تورم بیداد می کند. مصالح ساختمانی بیش از حد گران شده است و موجب افزایش اجاره بهای خانه ها شده است. صبح تا عصر باید کار کنیم برای 40 الی 50 هزار تومان، که شاید بتوانیم یک کیلو گوشت بخریم.

کارگر ابرکوهی ادامه داد: واقعاً تأمین هزینه های مایحتاج زندگی خانواده و فرزندان برای کارگران سنگین است. زیرا کارگری شغلی نیست که هر روز و دائمی باشد، مثلاً 10 روز کار می کنیم 20 روز بیکار هستیم.

فلاح زاده تأکید کرد: مطمئناً اگر دولت در بحث گرانی و قیمت اجاره بهای اماکن مسکونی و تجاری بیشتر نظارت می کرد، شرایط هم بهتر می شد.

افراد غیربومی به راحتی در ابرکوه شاغل و خانه دار می شوند
مجتبی فلاح زاده یکی دیگر از جوانان ابرکوهی در خصوص نرخ اجاره بهای منازل و مغازه ها، گفت: در صورتی که شهرهای استان های همجوار برای دادن پروانه کسب و کار به افراد غیربومی شهرشان، خیلی سختگیری و مانع تراشی می کنند، ولی این افراد در ابرکوه به راحتی شاغل می شوند و مغازه برای خود راه اندازی می کنند.

فلاح زاده با اشاره به اجاره بهای 600 الی 700 برای مغازه صدمتری افزود: بنابراین افراد غیربومی که با قیمت اجاره ها آشنا نیستند، با هر قیمتی که صاحبان املاک پیشنهاد کنند، موافقت می کنند و می پذیرند. لذا این موضوع باعث زمین خوردن کاسبان ابرکوهی می شود.

وی گفت: اگر دولت برنامه ریزی می کرد و در بحث اجاره بهای اماکن مسکونی و تجاری وارد می شد، تا موجر و مستأجر بر اساس قانون نرخ بندی، پیش بروند خیلی از مشکلات و موانع زندگی رفع می شد و جوانان کمتر دغدغه مسائل حاشیه ای را داشتند.

با حقوق 800 هزار تومانی غیرثابت ماهی 350 تومان اجاره می دهیم/ کارگری حقوق معین ندارد
فاطمه اکرمی یکی از شهروندان ابرکوهی عنوان کرد: همسرم کارگر است و با سه فرزند در خانه اجاره ای با زیربنای صدمتر زندگی می کنیم.

همسر دلسوز ابرکوهی گفت: با حقوق ماهی 800 هزار تومان به شرط هر روز بودن کار و درآمد، 350 هزارتومان اجاره می دهیم و مابقی آن باید صرف هزینه های امرار معاش، پوشاک، تحصیل بچه ها، پرداخت قبوض آب، برق، گاز، تلفن و... شود.

وی افزود: اگر شغل کارگری ثابت بود و حقوق معین داشت، لاأقل مردم نسبت به آن برنامه ریزی می کردند و اموراتشان را می گذراندند ولی افسوس که بخاطر گرانی و کم شدن ساخت و ساز و در کل کم شدن شغل های مربوط به کارهای خدماتی و تولیدی، روز به روز اوضاع زندگی خراب تر می شود.

اکرمی بیان کرد: اگر دولت در بحث اجاره ها هم نظارت می کرد و قوانینی مصوب می کرد، حتماً شرایط بهتر از الان بود. زیرا هیچ وقت افراد ثروتمند، نمی توانند افراد ضعیف و کم درآمد را درک کنند و موقعیت زندگی شان را بفهمند.

انتهای پیام/ ف






فرهنگی فرهنگی

جدیدترین ها جدیدترین ها