محتوا
این مرد آمد!
صبح تفت؛ قاسم روانبخش کیست؟ قاسم روانبخش روحانی، استاد حوزه و دانشگاه، روزنامهنگار و وبلاگ نویس و فعال سیاسی اهل میبد یزد که بیشتر با عنوان دبیر سیاسی نشریه پرتو سخن با او آشنا شدهایم
او عضو هیئتعلمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ، دارای فوقلیسانس فلسفه و دکترای انقلاب اسلامی است که در مرحله دفاع از رساله با عنوان " جریان شناسی اسلام التقاطی در ساحت سیاسی و تطبیق آن بر گروههای پس از انقلاب اسلامی است.
روانبخش از شاگردان مشهور حضرات آیات عظام فاضل لنکرانی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، جوادی آملی و مصباح یزدی است.
وی تا زمانی که جریان انحرافی مشایی در دولت احمدینژاد وارد نشده از حامیان دکتر احمدینژاد بهحساب میآمد ولی در میانه راه به دلیل تشخیص بهموقع جریان انحرافی از او جدا شد و جزو اولین منتقدان وی درآمد. روانبخش نامی آشنا در بین سیاسیون ایران است که از او بهعنوان مدافع تمامعیار تفکر ولایی نامبرده میشود و همیشه سپر غیرقابل نفوذ در مقابل تهاجمهای طرف مقابل بوده است.
خیلیها تنها روانبخش را از یادداشتهای صریح، انتقادی و شجاعانهاش میشناسند و او را تنها سیاستمدار کهنهکاری تصور میکنند که با تمام توان در مناظرات علمی و سیاسی مقابل جریانهای اصلاحطلب میایستد ولی او سوابق اجرایی نیز در پروندهاش دارد ازجمله عضویت در شورای اسلامی کلانشهر قم برای دو دوره متوالی. روانبخش از یکسو برکنار پناهیان، طالبزاده و مهدی طائب عضو قرارگاه فرهنگی عمار است و از سوی دیگر در شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی در کنار آقا تهرانی، صادق محصولی،سلیمانی، خانم آلیا و نبویان قرار دارد.
روانبخش در دوره نهم در لیست جبهه پایداری در حوزه تهران قرار گرفت و در مرحله اول در پله 32 ایستاد و در مرحله دوم در رقابتی تنگاتنگ هرچند 16 تن از دوستانش به مجلس راه یافتند ولی او با اختلاف 6000 رأی از ورود به مجلس بازماند. در این دوره هرچند امکان حضورش در لیست تهران بود از حوزه تفت و میبد برای حضور در انتخابات مجلس دهم ثبتنام کرد و گروه مقابل را در شوک فروبرد بهطوریکه با ثبتنام سردمداران جبهه مشارکت تمام داشتههای اصلاحطلبان از این حوزه که سعی میکردند تا با صفآرایی قوی او را شکست داده و این شکست را نشانهای بر شکست تفکر جبهه پایداری قلمداد کنند ولی با عدم تائید کاندیداهای موردنظرشان تیرشان به سنگ خورد. آنها بازهم دست از تلاش خود برنداشتند و با حذف نیروهای مستقل همچون حاجیان و عندلیب فیروزآبادی، به دنبال حمایت از فردی افتادهاند که کارنامه کاری او نشاندهنده نزدیکی او با احمدینژاد است فرد موردنظر که همراه با احمدینژاد در شهرداری مشغول و پس از پیروزی احمدینژاد رئیس منطقه آزاد انزلی و در دور دوم ریاست جمهوری احمدینژاد معاون سیاسی امنیتی استان فارس بوده و همراهی او با تفکر اصولگرایان و احمدینژاد نیاز به اثبات ندارد قرار است رقیب اصلاحطلب مقابل قاسم روانبخش باشد تا بیشازپیش نشاندهنده سردرگمی اصلاحطلبان یزدی برای انتخاب افراد موردحمایت شورای مشورتی دهد .
اما برای اینکه بدانیم حجتالاسلام قاسم روانبخش علاوه بر تصورات فوق کیست و از حوزه تفت میبد چه میداند و در صورت انتخاب شدن میخواهد چه بکند میزبانش در یزد فردا بودیم .
چهارشنبه ساعت 4 بعدازظهر در دفتر شماره دو پایگاه خبری "یزد فردا" واقع در بازارچه آزادی یزد پذیرای حجتالاسلام قاسم روانبخش بود .
به همراه فرداییان که زودتر از دیگران آمده بودند به استقبال قاسم روانبخش رفتیم درب آسانسور طبقه دوم بازارچه آزادی که باز شد قاسم روانبخش که این روزها چپ و راست در تلاش برای نرفتن او به مجلس شورای اسلامی هستند را دیدیم بیتکبر و ساده و خودمانی به نظر میآمد انگار که قبلاً او را میشناختیم و غیرقابل قیاس با بعضی از نامزدهایی که بهمحض تائید صلاحیتشان خدا را بنده نیستند و انتظار دارند که رسانهها بروند التماسشان کنند که بیایید و افتخار دهید و از رسانه برای تبلیغ خود استفاده کنید و زمانی هم که میخواهند با رسانه تماس بگیرند چند نفر واسطه تماس شده و همه نقلقول پیغامهایشان میشوند .............!!!!
یکزمانی که در یزدآوا برای سوگ حجتالاسلام یحیی زاده مطلبی را آماده انتشار کرده بودیم به دنبال تیتر بودیم که تنها یک جمله به ذهنمان رسید ونهایت هم با تیتر "آن مرد رفت "مطلب را منتشر کردیم و حالا برای کسانی که میخواهند جانشین مرد سادهزیست و باتقوا یحیی زاده بشوند به دنبال مردی میگردیم که بتوانیم پس از انتخابات بگوییم" این مرد آمد!"
خلاصه کلام گفتگو بر سر میز نهچندان بزرگ یزد فردا آغاز شد.
پس از چند کلامی سر صحبت باز شد .
آقای روانبخش متولد چه سالی هستید ؟
در یک کلام متولد 37!
چه سالی ازدواج کردید"
!57
چند فرزند دارید؟
5 فرزند دارم چهار دختر که همه ازدواج کرده اند و دوازدهمین نوه امان همقرار است این روزها بدنیا بیاید و یک پسر 20 ساله که طلبه و حافظ کل قران است و چهار مرتبه مقام اولی حافظ کل قران کریم را را کسب کرده است .و البته برایم افتخار است که 2 حافظ قران در خانه ام پرورش پیدا کرده اند.
خطر حضور نفوذی ها در مجلس دهم
ابتدا شرایط مجلس و انتخابات آتی را در چند کلام بفرمایید؟
در یک شرایط حساس تاریخی انقلاب هستیم و دشمنان هم می دانند که در نظام جمهوری اسلامی انتخابات، یک انتخابات آزاد است ومردم برابر ااختیار خود دست به انتخاب می زنند وآنان مایلند از این برایند استفاده کرده و افرادی که منافع آن ها را تامین می کنند در مجلس خبر گان رهبری و مجلس نفوذ دهند
چیزی که مقام معظم رهبری در این چند ماهه هشدار دادند زمانی که نفوذ مطرح می شود منظور نفوذ مستقیم دشمن نیست بلکه نفوذ افرادی است که طوری فکر می کنند که مورد علاقه دشمن است ومنافع آنها را تامین می کند و اگر از آن فرد سئوال شود خود او هم قبول ندارند که نفوذی دشمن هستند گرچه فکر اومنافع دشمن را تامین می کند ،اگر کسی معتقد باشد مقابله با استکبار نباید انجام شود و یا ما نمی توانیم روی پای خود بایستیم!! و اعتقاد داشته باشد در موقعیت کنونی تنها راه پیشرفت تعامل با غرب است یا اینکه تنها راه پیشرفت در ارتباط با غرب است هرچند به حسب ظاهر اینها خائن نیستند ولی حضور چنین افرادی در مرکز تصمیم گیری نظام می تواند خطرساز باشدو انقلابی که روی خودباوری دینی بنا شده برگردد به سمت دگر باوری و تفکر سکولاریستی وجدایی دین از سیاست و این یک امری است که می تواند برای نظام خطر ساز و برای دشمن امیدوار کننده !
هیچ زمانی در تقابل با علما حرکت نکرده ایم
مطرح است که جنابعالی با حضرات آیات استادی و جوادی آملی مشکل داشته و به نوعی در تقابل با ایشان حرکتهای را انجام داده اید؟
آنچه که در این باره مطرح کرده اند مربوط به راهپیمایی 26 خرداد 88قم است که پس از یک روز از راهپیمایی غیر قانونی انجام شده در تهران توسط سران فتنه صورت گرفت و ما با مجوز رسمی استانداری قم راهیمایی انجام شد مردم و روحانیون قم از مدرسه فیضیه تا جامعه مدرسین بیش از 10 هزار نفر از روحانیون و طلاب و علما به دفاع از حریم ولایت و نظام راهپییمایی کردند و ظاهرا آیت الله استادی از مجوز بی اطلاع بودند و بعد از خطبه های نماز جمعه به ایشان اطلاع دادیم و ضمن احترامی که همیشه برای حضرت آیت الله استادی قائل بوده ایم مجوز را به ایشان ارائه دادیم و هیچ زمانی در تقابل با علما حرکت نکرده ایم.
در رابطه با تقابل با علامه جوادی آملی همیشه رابطه من با علامه جوادی آملی رابطه شاگردی و استادی بوده است و از محضر ایشان درس تفسیر وفلسفه وخمس را در درس خارج آموخته ام و در تحصن هم ایشان تشریف آوردندو سخنران جلسه بودند و نامه معروف ایشان نامه"الامام الخمینی (ره) مدینة السیاسة و علیّ الخامنه ای «حفظه الله» بابها" را حقیر پیگیری کرده و بیانیه و نامه از ایشان دریافتکردم.نامه جالبی بود. در مقدمه نامه آمده بود «الامام الخمینی مدینه السیاسه و علی الخامنهای بابها». این عین عبارت آیتالله جوادی است که امام خمینی شهر سیاست هستند و آیتالله خامنهای باب شهر سیاست هستند. ما چنین ارتباطی با حضرت آیتالله جوادی آملی داشتیم و همچنان هم خدمت ایشان ارادت داریم. منتهی در برخی رسانهها بنا دارند طور دیگری القا کنند. در حالی که هم رابطه آیتالله مصباح با ایشان بسیار خوب و جالب است و هم ما نسبت به ایشان ارادت کامل داریم.
اعتقاد مان این است که کسی اگر به سایه استاد هم جسارت کند قابل تحمل نیست وپرفسور مسیحی امتو که به قم آمده بود طی نامه ای به آیت الله مصباح نگاشته بود با شاگرانی تدریس داشتم که جتی حاضر نبودند پایشان را روی سایه استادشان بگذارند ما که شاگرد علامه جوادی آملی هستیم حتی به فکرمان هم خطور نکرده و نخواهد کرد که بخواهیم در تقابل با ایشان باشیم چه رسد در عمل .
اولین جمله آیت الله مصباح با من "صدبار لعن رضاشاه کن!
اولین آشنایی شما به آیت الله مصباح یزدی کی و کجا بود؟
حدود سال ۵۵ بود.من در یزد درس میخواندم. برای زیارت به قم آمده بودم و هنوز معمم نبودم. ۱۷ ساله بودم. جلوی دفتر تبلیغات ایستاده بودم که ماشین سوار شوم تا خودم را به سه راه بازار برسانم. آنوقت تریلیها و اتوبوسها از داخل شهر میرفتند. ماشین هم کم گیر میآمد. وقتی ایستادم که تاکسی سوار شوم، دیدم یک فولکس واگن نگه داشت و شیشه را پایین کشید و گفت کجا میخواهی بروی و من هم گفتم و گفتند سوار شو. ماشین هم برای یک طلبهای بود، یک نفر هم جلو نشسته بود و آیتالله مصباح هم عقب نشسته بود. طلبه جلویی پیاده شد. صندلی فولکس به گونهای است که باید صندلی آن خوابانده شود تا کسی پیاده شود، من هم رفتیم عقب و پهلوی آیتالله مصباح نشستم.
خب من ایشان را اصلاً نمیشناختم. ایشان پرسید کجا میروی؟ من هم با لهجه خالص یزدی گفتم میخواهم به یزد بروم. ایشان هم یزدی صحبت کردند. گفتم شما هم یزدی هستید؟ فرمودند بله، اهل خود یزد هستم. اسم ایشان را پرسیدم که فرمودند مصباح هستم. اسم ایشان را شنیده بودم، ولی خودشان را ندیده بودم. آنوقت ۴۰ ساله بودند. جوان بودند.
به من گفتند دوست داری زود ماشین گیر بیاوری و به یزد بروی؟ گفتم: بله، خیلی دوست دارم. چون شب هم شب سردی بود. ایشان گفتند تسبیح داری؟ گفتم بله. گفتند با تسبیح صدبار رضا شاه را لعن کن تا زود ماشین گیر بیاوری. من هم با خودم گفتم ایشان عجب وردی یاد میدهد!
به سه راه بازار رسیدم. تسبیح را گرفتم شروع به ذکر کردم. ایشان فرمودند این ذکر بسیار مقرب است، چون رضاشاه نسبت به دین خیلی ظلم کرده است. لعن را شروع کردم، تا حدود لعن ۷۰ گفته بودم که یک ماشین نو از همین بلیزرها جلوتر از من ایستاد، افراد دیگری هم کنار جاده بودند، ولی به من گفت کجا میروی؟ من هم گفتم یزد. گفت بیا برویم. سوار شدیم و بقیه لعنها را هم در ماشین گفتم.
منظور روحیه ایشان است که با طلبهای که هنوز آشنا نیست و برای اولین بار با او برخورد میکند میفرماید صدبار لعن رضاشاه کن! آنوقت میگویند که ایشان اهل مبارزه نبوده است.
مرحوم یحییزاده خط کش مجلس بود
مردم حق شناس تفت و میبد با انتخاب متوالی مرحوم یحیی زاده ذائقه خود برای انتخاب نماینده نشان داده و با تکرار آن بر انتخاب خود پای فشردند و سئوالی که مطرح است از مرحوم یحیی زاده چی می دانید و سوابق آشناییتان با ایشان را توضیح دهید؟
بنده از اول طلبگی با آقای یحییزاده همراه بودم . ایشان فردی بسیار باهوش و خوشاستعداد بود. به قم هم که آمد خیلی زود رشد کرد و درخشید و در عرصههای سیاسی- اجتماعی هم فعال بود. در عرصه انقلاب بسیار فعال بود. در عرصه دفاع مقدس یکی از برداران ایشان به شهادت رسید و خودش هم فعال ویکی از جانبازان جنگ تحمیلی بود.
ایشان در مجلس هفتم، هشتم و نهم هم سه بارمتوالی از حوزه تفت و میبد رأی اعتمادگرفت. با اینکه حوزه شهرستان تفت و میبد دو شهر با فرهنگ های متفاوت است ولی شخصیت آقای یحییزاده شخصیتی بود که به سرعت میان مردم تفت و میبد تعامل برقرار کرد. به طوریکه مردم تفت آقای یحییزاده را «تفتی» میدانستند. ایشان بحثهای محلی را کنار زد. به قدری شخصیت محبوبی بود که الان یک بلوار بزرگی در تفت به نام بلوار یحییزاده نامگذاری شده است. در میبد بلوار یحییزاده نداریم.
علت آن این بود که ایشان در طول دوران نمایندگی خود، نمایندگی باورش بود و اینکه حضرت آقا میفرمایند یک نماینده باید خودش را برای مردم وقف کند، ایشان این را عمل میکرد.
از زمانی که ایشان نماینده شد، همه کارهایش را رها کرد مثلا روحانیکاروان حج بود، آن را رها کرد و گفت حج من میان مردم میبد و تفت بودن است. در کمیسیونها فعال و در مجلس کمترین غیبت را داشت یا اصلاً نداشت، چون بنابر نظر آقایان مراجع تقلید عمل میکرد و غیبت نمیکرد و همیشه بود. گاهی اوقات میدیدم ساعت ۱۰ شب پروندهها زیر بغلش بود، میگفتم اینها را کجا میبری؟ میگفت باید اینها را در منزل مطالعه کنم، چون فردا باید بیایم و رأی بدهم، تا مطالعه نکنم که نمیدانم چه رأیی بدهم!
در مجلس خطکش بود. همه میدانستند ایشان اهل مطالعه است ومیخواند و رأی میدهد. مجلس هم که تعطیل میشد، بلافاصله با همین وسایل نقلیه عمومی، مثل اتوبوس و قطار خود را به تفت و میبد میرساند. در هر دوره حداقل چندین بار در یک روستا میرفت. حوزه تفت حدود ۶۰۰، ۷۰۰ روستا دارد. در نمازجمعههای اینها شرکت میکرد، به نامههای مردم رسیدگی میکرد.
همه از ایشان به نیکی یاد میکنند. در نظر مردم یک نماینده واقعی بود. وقتی میخواهم نمونه معرفی کنم میگویم آقای یحییزاده. سادهزیستی و وضعیت زندگیشان هم در بین مردم تبدیل به ضربالمثل شده بود. واقعاً مردم هم اگر علاقمند به کسی میشوند به خاطر تحقق همین ویژگیها است که هرکسی نماینده میشود باید سعی کند این شاخصها را در نمایندگی رعایت کند. ما هم تلاش خواهیم کرد مشی و منش ایشان را که مردم دوست دارند ادامه دهیم تا شیرینی آن دوران همچنان بماند.
با توجه به اینکه جنابعالی از حوزه تفت ومیبد نامزد شده اید و می خواهید جانشین مرحوم یحیی زاده شوید که همه شناخت کافی از او دارند و قطعا دفاع از تفکر یحیی زاده می تواند یکی از انگیزه ها ی حضور باشد فکر می کنید حضور نیروهای اصولگرا کسانی که در دولت اصولگرا سمت حساس داشتند در این انتخابات به نوعی باعث مشکل برای پیروزی این تفکر نمی شود ؟آیا قبلا نمی شد هماهنگی هایی صورت بگیرد تا رای اصولگرایان یکپارچه باشد؟
البته هماهنگی صورت گرفته !! وبه عنوان نامزد ائتلاف اصولگرایان معرفی شده ام ولی حساسیتی روی حضور نامزدهای متکثر نداریم و از حضور همه استقبال می کنیم و موافق رقابت سالم در حوزه انتخابیه هستیم و بنا نداشته کسی را حذف کنیم و قصد ان را هم نداریم!! بلکه به رقابت سالم فکر می کنیم و با توجه به شناختی که از حوزه داریم ، امیدواریم !
با انتقال دکتر میرمحمدی به منطقه میبد شایع شده است که قبل از ثبت نام در این حوزه جنابعالی با دکتر میرمحمدی برای آمدن ایشان قول قراری داشته اید و ایشان بر نیامدن خود در حوزه تفت ومیبد تاکید کردند ، و امروز با انتقالی از حوزه یزد و اشکذر به میبد وتفت وارد رقابت انتخاباتی شدند ؟صحت و سقم این مطالب را تایید می کنید؟
اجازه بفرمایید به این سوال پاسخ ندهم به هرحال ایشان از دوستان صمیمی بنده هستند و مانند سایر نامزدها برای من محترم و برای ایشان احترام ویژه قائلم امیدوارین آنچه که واقع میشود نتیجه مطلوب و مورد رضایتت امام زمان ونایب برحق ایشان آیت الله خامنه ای باشد.
در جهت تقویت ائتلاف تلاش کنیم
ائتلاف اصولگراها چیست؟نقشش را چگونه ارزیابی می کنید؟
حرکتی از یکسال و نیم قبل با محوریت جبهه پایداری، ایثارگران و مؤتلفه اسلامی زیر نظر فقهای ثلاث شکل گرفت و الحمدلله سایر اصولگرایان به این جمع پیوستند. ممکن است یکسری کمبودهایی داشته باشد که طبیعی است، ولی این حرکت، حرکت بسیار مثبت و خوبی بوده و انشاءالله منشأ همگرایی اصولگرایان هم در تهران و هم در شهرستانها میشود و کسانی که افراد را نمیشناسند و شناخت کافی نسبت به افراد ندارند، خیلی راحت میتوانند با شاخصی که حضرت آقا تعیین کردند که « پشت لیست نگاه کنید چه کسانی هستند» خیلی راحت میتوانند وظیفه خود را انجام دهند تا بتوانند آن مسئولیت شرعی خود را ادا کنند.
تعریف شاخصههای اصولگرایی چهارچوبها،خطمشیها و مرزبندی آن را ؟
در بحث شاخصههای اصولگرایی سه شعار اساسی داریم. هرکسی اصولگراست باید این سه شعار را با تمام وجود داشته باشد. این شعار را حضرت آیتالله مصباح در سال ۹۰ اعلام کردند که اگر هرکسی ملتزم به این سه شعار باشد، اصولگراست. اول اینکه باید نسبت خودشان را با خدا تعیین کنند. دوم باید نسبت خودشان را با رهبری تعیین کنند. سوم هم اینکه باید نسبت خود را با مردم تعیین کنند. شعار هم این است: «اخلاص در رابطه با خدا، اطاعت در برابر رهبری و صداقت با مردم.»
قرار است وکیل تمام مردم باشیم بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی
در صورت رای آوردن قرار است تنها نماینده اصولگرایان باشید و با خط کش اعتقادی مشکلات مردم را رسیدگی کنید؟
البته سوابق من در شورای شهر قم نشان دهنده عملکردم است و معتقدم که نماینده باید نماینده تمام مردم باشد. من در گرایش سیاسی مبنا دارم و در جهت اثبات آن هم حاضرم ساعت ها مناظره کرده و ارائه دلیل کنم ولی در انجام امور مردم، معتقد به ارتباط دادن عقاید افراد به حل مشکلات نیستم ولی متاسفانه خیلی از طرفداران جناح های سیاسی تنها بر اساس علاقه فردی به یکطرف گرایش پیدا کرده و حضورشان درعرصه سیاسی مبنایی ندارند؛ اگر از خیلی ها پرسیده شود مبنای اصلاح طلبی و اصولگرایی شما چیست قطعا پاسخی ندارند و بیشتر تمایل فرد به افراد باعث گرایش آنها شده است. در مورد الگوی کاری الگوی اقای دکتر لنکرانی در وزارت بهداشت را می پسندیم که از تمام وزرای پیشین درخواست همراهی کرد و قرار است وکیل تمام مردم باشیم بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی، خود را موظف به خدمت به آحاد مردم می دانیم.و از تمام نامزدین برای ارائه و تحقق ایده ایشان استفاده خواهم کرد .
شما در صورت رای آوردن قرار است نماینده حوزه تفت ومیبد باشید یا نماینده سیاسی کشوری و ملی ؟
هر دو ! چون ادم های سیاسی زود معروف می شوند و شخصیت های علمی واجرایی آنها تحت الشعاع قرار می گیرد مثلا اقای مصباح شخصیت علمی کشورند و زمانی شناخته شدند که در مسائل سیاسی اظهار نظر کردند ، زمانی که در سیاست وارد شدید تمام شخصیت فرد از لحاظ سیاسی سنجیده می شود و ما قبل از سیاسی بودن، علمی هستیم استاد دانشگاه وحوزه و دو دوره هم نماینده کلانشهر قم در شورای شهر بودم در کمیسیون برنامه بودجه و خدمات شهری حضور داشتم و رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا و درگیر با امور مردم بوده ام و معتقدیم کسی با این ویژگی ها می تواند مفید باشد در عین حال سیاسی بودن یکی از شرایط نماینده مجلس است ومجلس محل سیاست کشور است باید سیاسی بود واگر کسی سیاسی نباشد و بصیرت سیاسی نداشته باشد کلاه سرش می رود!
نماینده وظیفه قانون گذاری دارد ولی باید به مشکلات و معضلات منطقه اشراف داشته باشد
فکر می کنید در کدامیک از کمسیون های مجلس فعال باشید ؟
معتقدم که کسانی که در کارهای اجرایی و عملی کار کرده اند بهتر می توانند مشکلات اجرای قوانین را لمس کنند و اینجانب استاد دانشگاه و حوزه بوده و کار علمی انجام داده ام با توجه به تجربیات حضور در شورای شهر می توانم در کمیسیون آموزش ،فرهنگی ،برنامه و بودجه موثر باشم و وظیفه یک نماینده این است که بتواند به عنوان نماینده یک ملت عمل کند واگر بتواند نقش خود را به خوبی انجام دهد همه می توانند از حضور او بهره ببرند خصوصا حوزه انتخابیه
شما معتقد به کدام نظریه هستید که نماینده وظیفه قانون گذاری دارد حل مشکلات مردم جزو کارهای اجرایی است نه نماینده ؟
در عین حال درست است که نماینده وظیفه قانون گذاری دارد ولی باید به مشکلات و معضلات منطقه اشراف داشته باشد وزبان مردم و پل ارتباطی مردم و مسئولین باشد، بعضی مشکلات مرتبط به قوانین است مواردی که باید قانونگذاری شود نماینده باید به دنبال تصویب قوانین باشد و در عین حال مواردی وجود دارد که با رایزنی حل می شود البته خیلی از کارها در استان قابل حل است و بعضی موارد را باید با وزرا و دولت مطرح کرد و قطعا یک نماینده وقتی دغدغه ی کشور ی دارد نسبت به حوزه انتخابیه خود نمی تواند بی تفاوت باشد وقطعا نماینده باید وقتش را وقف مردم و مجلس کند و اون مقداری که در مجلس باید وقت بگذارد و ما بقی را در منطقه حوزه انتخابیه خود حضور داشته باشد و در استان نیز باید نظارت کامل در امور استان را داشته باشد و با وسواس هزینه های دولت در استان را رصد کرده و در پی عدالت در تقسیم بودجه در استان باشد .
مثالی در مورد مشکلات حوزه انتخابیه دارید که با قانون اصلاح شود؟
مثلا انتخابات میاندوره ای مجلس در حوزه تفت و میبد با مشکل قانونی روبرو شد باید پیگیری شود تا این قانون اصلاح شود چون به خاطر یک معضل قانونی سه سال یک حوزه بدون نماینده بود و دلیل آن هم قانون بودکه باید اصلاح می شد و وظیفه نمایندگان است .
مهمترین نقش نماینده را بخشی نگری یا کلان نگری می دانید ؟در نگاه ملی چگونه می توانید نظر مردم را لحاظ کنید؟
قطعا هر نماینده ،نماینده کل ملت ایران است و با هر رای خود باید جوابگوی کل ملت باشد و قطعا در پیشگاه خداوند هم جوابگوست و یک نماینده در بحث نظارتی می تواند در کل ایران نظارت کند .قانونگذار هرچند که نماینده کل ملت است نماینده حوزه انتخابیه خود هم هست و به عنوان وکیل مردم حوزه باید مشکلات مردم را رصد و در پی حل آن باشد .
قطعا ما اینقدرت را داریم کار اصلاح حوزه انتخابیه استان یزد را به سرانجام برسانیم
نظرتان پیرامون اصلاح حوزه اتخابیه استان و تقسیم نمایندگان چیست؟
در حوزه انتخابیه استان یک مشکل داریم که از 15 سال قبل تاکنون ادامه داشته است وآن هم این است که یک شهر یک نماینده دارد ودر مقابل مرکز استان با جمعیت بالا نصف نماینده دارد و نصف دیگر آن متعلق به شهرستان اشکذر است و تفت و میبد هرکدام یک دوم نماینده ومنطقه مهریز بافق بهاباد ابروه و خاتم هرکدام یک پنجم نماینده دارند و روشن است که این عدالت نیست .
حتما برای اصلاح حوزه انتخابیه باید تلاش شود این امر آثار و پیامدهای دیگری دارد قطعا زمانی که یک نماینده متعلق به یک شهرستان باشد آنهم با جمعیتی معادل یک پنجم جمعیت مرکز استان باشد یک نماینده خیلی راحت می تواند به حوزه نمایندگی خود برسد و یک نماینده دیگر که بخواهد برای جمعیتی که شش برابر جمعیت ان شهرستان است و علاوه بر آن یک شهرستان دیگر را هم داشته باشد، قطعا درگیر خیلی از مسائلی جمعیتی این استان می شود .
این موضوع نیاز به اصلاح دارد و لازم است در مجلس با رایزنی های که صورت می گیرد و ارائه منطق صحیح نسبت به این قضیه این مشکل حل شود البته معتقدم باید کار کارشناسی شود و اگر قرار است یک نماینده به استان داده شود و این دوره باید انجام می شد که نشد و با اضافه شدن یک نماینده بهتر می توان تنظیم کرد و اگر اضافه هم نشود باید طراحی شود منتهی کار کارشناسی شود ومسائل جمعیتی امنیتی وسیاسی و..لحاظ شود واز یک منطق درستی هم پیروی کند تا هم در استان و مجلس هم پذیرا باشند
قطعا ما اینقدرت را داریم با روابط عمومی بالا و رایزنی هایی که می تونیم انجام دهیم این کار را به سرانجام برسانیم .
درآینده منتظر تحریم های موشکی و حقوق بشری باشید
به نظر می رسد نگاه جنابعالی به سیاست خارجی با نگاه مقام معظم رهبری که در اقتصاد مقاومتی نگاه برون نگر و درون زا را تجویز می کنند در تقابل است؟
حضرت آقا الگوی ایرانی اسلامی را تجویز کردند و ما هم معتقد نیستیم که از دانش دیگران استفاده نکنیم ولی متاسفانه آنها دانش را به ما نمی دهند و در بحث هسته ای آنها دانش را به ما ندادند وزمانی که خود به آن دست یافتیم ممانعت کردند وقطعا اعتقاد مقام معظم رهبری هم این است که کلید حل مشکل ما در داخل است وهمانگونه که امام علی می فرماید برتری ملتها با دانش ها و عقل هاست نه با ثروتها و نسب ها و اگر دقت کنیم ژاپن با هیچ به همه چیز رسیده و کشورهای عربی و ما با تمام ثروتهای طبیعی خود مشکل داریم .
در آینده نزدیک بحث موشکی و حقوق بشری توسط غرب مطرح می شود و درآینده منتظر تحریم های موشکی و حقوق بشری باشید
با توجه به این نکته که دانش را با سیاست می دهند و نمی شود با دنیا رابطه نداشته باشیم ولی از دانش شان استفاده کنیم آیا با سیاست درهای بسته می شود از دانش دنیا استفاده کرد؟
نگاه امام و مقام معظم رهبری در ارتباط با کشورها نگاهی مثبت است و تنها با امریکا ( البته از لحاظ اقتصادی نه و ارتباط اقتصادی بود) و رژیم صهیونیستی مشکل داشته ایم و با بقیه کشورها ارتباط متقابل دوستانه داشته وباید دید چگونه این اتفاق افتاده است و ما درمورد انرژی هسته ای ضرورت داشتیم و آنها فن آوری را به ما ندادند و ما مجبور به رفع نیاز خود شدیم و این بحث را سیاسی کردند و حتی برای نیازها پزشکی هم همکاری نکردند و ما مجبور به حذف داشته هایمان کردند و مشکل سیاسی هم آنها بوده اند نه ما !!
باید دید در مقابل تعامل آنها چه می کنند و قطعا در آینده نزدیک بحث موشکی و حقوق بشر مطرح می کنند و با تحریم و فشار به ما تحمیل می کنندکه کوتاه بیاییم.
باید برای مردم "تفت"فکر اساسی کرد
نماینده تفت خواهید بود یا نماینده میبد ؟
قطعا هر دو
تفتی ها را چگونه می بینید ؟
تفتی ها نمونه بارز سختکوشی هستند و برند تفت حرکت ولایی آنهاست و هر سال همه می آیند یا منتظرند در تلویزیون مراسم های تفت را رویت کنند حرکت هیئت های مذهبی ونخل برداری های تفتی ها جهانی است
البته تفت با مشکلات جدی روبرو است خشکسالی تفت را فرا گرفته و با این مصوبه که این منطقه را گردشگری اعلام کرده اند گرچه برای تفت یک فرصت است اما مشکلاتی را ایجاد کرده است چون زیر ساخت های آن فراهم نشده است و در مقابل مانع از حضور صنعت در تفت شده است و در نهایت تفت متضرر شده است چون برای گردشگری زیر ساخت ندارد و صنعت قابل قبولی هم ندارد وبا خشکسالی هم کشاورزی این خطه نابود شده است و درنهایت با مهاجرت سنگین اهالی روستاهای تفت به یزد روبرو شده است وبا همه این مشکلات مردم تفت، مردم پایبند به ارزشها و اسلام هستند و باید برای این مردم فکر اساسی کرد .
درمانش ؟
هیچکس نمی تواند به تنهایی راه حل بدهد حتی اگرآن فرد در تمام زمینه ها متخصص باشد. دیگر دوران فردی اندیشیدن گذشته است، باید در هرزمینه ای کمیته ای از نخبگان تشکیل شود و برای این منطقه فکر کنند ونماینده نمی تواند خودش به تنهایی برای هر مساله ای راه حل بدهد نماینده باید بتواند از نظر کارشناسان استفاده کند .
شورای نگهبان تحت تاثیر افراد قرار نمی گیرد
شایع شده است که جنابعالی تلاش گسترده ای در جهت رد صلاحیت یکی از نامزدین رای آور حوزه میبد و تفت که احتمال رای آوری را داشته است انجام داده اید ؟
خنده ........................تنها جواب همین خنده است ......شورای نگهبان تحت تاثیر افراد قرار نمی گیرد و باتوجه به اسناد تصمیم می گیرد وشورای نگهبانی که ما می شناسیم افراد متقی وپرهیزکاری هستند که براساس اسناد تصمیم گیری می کنند.همان گونه که قبلا اشاره کردم شخصا انتخابات رقابتی را می پسندم و از حضور نامزدها استقبال می کنم.
Related Assets:
اخبار شهرستان
- احداث جایگاه ویژه بافت زیلوی بزرگ میبد با هزینه ۴ میلیاردی (Opens New Window)
- دوقطبی سازی جامعه هدف دشمن از تحریم سپاه است (Opens New Window)
- انجمن عکاسان شهرستان تفت فعالیت رسمی خود را آغاز کرد (Opens New Window)
- توزیع ۴۰۰ بسته کمک معیشتی در چهاردهمین رزمایش همدلی بسیج تفت (Opens New Window)
- تعاونی دامداران تفت در محدودیتهای دو هفتهای تعطیل نیست/عدم کمبودی در تخصیص نهاد به دامداران تفت (Opens New Window)
- اجراي طرح پاکسازي و دستگيري 36 نفر معتاد تابلو در يزد (Opens New Window)
- دام دامداران تفتی با ۶ روز تعطیلی گرسنه خواهند ماند؟! (Opens New Window)
- زنگ خطر محیط زیست تفت با انتصاب سرپرستی بی تجربه و نابلد! (Opens New Window)
- «اتوبوس های تفت» تعطیل نمی شوند/مناقصه اتوبوسرانی روی سایت شهرداری تفت (Opens New Window)
- بومی یا غیربومی ، مسئله این است!!! (Opens New Window)