محتوا محتوا

یادداشت اختصاصی صبح تفت؛

جناب شهردار کدام اولویت دارد؟!


از اصول هر کاری به خصوص کار فرهنگی این است که در فضا و بستر مناسبی بیاید که جهت اثرگذاری می‌بایست...

صبح تفت؛ خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد.1 این اصلی طبیعی است که هر کسی زیبایی را دوست داشته باشد و به عبارتی دیگر زیبایی سرشتی برگرفته از خلقت آدمی است که مبتنی بر آن عمل می‌کند، بنابراین تلاش در جهت زیباسازی امری مذموم و غیر پسندیده نیست.

از اصول هر کاری به خصوص کار فرهنگی این است که در فضا و بستر مناسبی بیاید که جهت اثرگذاری می‌بایست والاترین مفاهیم فرهنگی را در قالب هنر و زیبایی بیان کرد بنابراین فضاسازی زیبا و متناسب با هر کاری خوب و مفید است گرچه در جامعه کنونی تحت تأثیر فرهنگ مصرف‌گرایی غربی این کار بیشتر به سمت تجمل‌گرایی سوق پیدا کرده است!

در راستای زیباسازی و فضاسازی مناسب شهر تفت چند وقتی است که تلاش‌هایی از سوی شهرداری محترم شهر تفت مشاهده می‌شود؛ نصب چراغ‌هایی به رنگ پرچم جمهوری اسلامی ایران بر روی میله های چراغ برق، طرح المان‌های شهری و نورپردازی میدان قدس از جمله این کارهاست و گفته می‌شود نورپردازی خیابان ساحلی هم از کارهای بعدی این نهاد در شهر است.

گرچه باید از شهرداری محترم شهر و به خصوص شهردار بومی، خدوم، انقلابی و پرتلاش به دلیل فعالیت‌های گسترده تقدیر کرد اما آنچه بیان می‌گردد به معنای نادیده گرفتن تلاش‌ها و زحمات این بزرگواران نیست و بنا به توصیه‌ی امام حسین(علیه السّلام)  و سخنان گهربار مولای متقیان حضرت علی3 و امام صادق4 (علیهماالسّلام) مبنی بر فرهنگ نقد و انتقادپذیری است.

به نظر می رسد با توجه به بحران اقتصادی حاکم بر جهان و تحریم‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد کشور با مشکلات متعدد اقتصادی و بودجه‌ای مواجه است که لازم است نسبت به هزینه‌های مختلف تدابیر بهتری اندیشیده شود و بر مبنای قاعده‌ی فقهی «الأهم و المهم» عمل شود. به این معنا که می‌بایست بین کارها و هزینه‌ها اولویت قائل شد. به عنوان مثال نورپردازی میدان قدس که موجب زیباسازی شهر و فضاسازی مناسب می‌گردد لازم و خوب است هرچند 30 میلیون تومان هزینه ببرد، ولی آیا اولویت اصلی شهر تفت این است؟ نصب چراغ‌هایی به رنگ پرچم بر روی  میله‌های چراغ برق زیبا و خوب است، ولی آیا رنگ پرچم مهم‌تر است یا مفاهیم والای آن؟ آیا سرخی پرچم مهم‌تر است یا شهدایی که این رنگ تبلور خون آن‌هاست؟ گذاشتن المان‌های شهری با مضامین مناطق دیدنی شهر مهم تر است یا المان‌هایی از شهدا که بقای این مناطق و جاذبه‌ها به واسطه‌ی خون آن‌هاست؟ گرچه طرح المان شهدای شهرستان که چند سالی مطرح شده است هزینه زیادی می‌طلبد ولی آیا بهتر نیست هرساله بخشی از آن متناسب با بودجه موجود انجام گردد؟

مسلما بودجه فرهنگی قابل توجهی در اختیار شهرداری‌های شهر‌های مختلف وجود دارد که تدبیر مناسب در خصوص آن می‌تواند فرهنگ یک شهر را دگرگون کند ولی نگاه سطحی و به دور از خردورزی به مسئله فرهنگ موجب شده است که در جای جای کشور روز به روز انحطاط هرچه بیشتر این مقوله مشاهده ‌شود که امید است شهرداری شهر تفت با مدیریت کارآمد خود از این امر مستثنی گردد.

پیوست:

  1. إِنَّ اللّه  تَعالى جَميلٌ يُحِبُّ الجَمالَ...(رسول اكرم صلى الله عليه و آله؛ نهج الفصاحه؛ ص 293)
  2. از نشانه‌های عالم، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است (بحارالانوار، ج 75، ص 119)
  3. «بزرگ‏ترین توفیق‏ها پذیرش نصیحت (قبول کردن و عمل کردن آن) است.» (میزان الحکمه، ج 12، ص 220)
  4. بهترین دوستان در نزد من کسانی اند که عیوب و نواقص من را به من هدیه دهند (وسائل الشیعه، ج 8، ص 413)



Your Rating
Average (16 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.