محتوا
ریشه کنی مگس مدیترانه ای نیازمند مشارکت و دغدغه همه کشاورزان است
به گزارش خبرنگار صبح تفت، هرگاه کار به دست مردم افتاده و کار به مردم سپرده شد، بهترین وعالی ترین نوع و خروجی در آن کار خواهیم دید.
اما داستان آفت عجیب و تابوی مگس مدیترانه ای که امسال گریبان گیر کشاورزان تفت شده است راهکاری عملی تر از حضور و ورود مردم ندارد.
اگر مردم پای کار مبارزه با افت مگس مدیترانه ای بیایند و ضرورت دفع این آفت را بفهمند، سال های آینده دیگر خسارتی از مگس مدیترانه ای به انار تفت وارد نخواهد شد.
محمدرضا فلاح تفتی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی و دارای مقالات علمی در حوزه کشاورزی است که خود از کشاورزان زخم دیده آفت مگس مدیترانه ای، مصداق همان مردم است که پای کارآمده تا شر این آفت را کم کند.
وی در گفتگو با خبرنگار صبح تفت، در روندکاری و فعالیت خود اینگونه گفت: چندی پیش به جهاد کشاورزی به عنوان یک کشاورز شاکی به جهادکشاورزی تفت رفتم که چرا هیچگونه اقدامی برای مبارزه با این آفت نمی شود که از کمبود نیروی انسانی و مشکلات دیگر مطلع شدم و بنا را بر همکاری با جهاد تفت برای ریشه کنی این آفت گذاشتم.
فلاح اضافه کرد: لذا از همان ابتدا بنا بر تلاش آگاهی مردم و ضرورت مشارکت مردم گذاشتیم که ستادی به این منظور تنشکیل شد تا در محلات مختلف جلسات را با مردم برگزار و اطلاع رسانی لازم را انجام دهد که تاکنون 9 جلسه در محلات مختلف برگزار شد.
وی در مورد وضعیت انار تفت اذعان داشت: امسال محصول انار تفت اوج خسارت را دید و اگر با این آفت جدید مقابله نشود سال آینده نیز خسارت سنگینی در انتظار انار تفت خواهد بود.
این دانشجوی فوق لیسانس در مورد راهکارهای مبارزه این آفت و جلوگیری از خسارت های سال آینده، اضافه کرد: راهکار اصلی، مهم و قطعی، مشارکت و دلسوزی مردم است، خود مردم باید دغدغه مند شود و اهمیت این موضوع برای آن ها مشخص شود؛ متاسفانه مردم از کمک دولت و مسئولان ناامید شدند که باید برای این موضوع هم فکری کرد.
فلاح با اشاره به نمونه برداری از یک باغ در تفت، تصریح کرد: متاسفانه عدم سرد شدن هوا باعث شده تا شفیره و لار مگس مدیترانه ای به داخل زمین نرود و درسطح درختان فعالیت کند؛ کشاورزان باید نسبت به آبیاری درختان در شب و هوای سرد و همچنین جمع آوری انارهای خشکیده اقدام کنند.
فلاح در پایان گفت: چنین آفاتی تنها زمانی ریشه کن خواهند شد که همه مردم مشارکت و فعالیت کنند، اگر کشاورزی نسبت به ریشه کنی آفت بی تفاوت باشد نه تنها باغ خود را دچار خسارت خواهد کرد بلکه زحمات دیگر کشاورزان را ضایع و آن ها را هم متحمل ضرر خواهد کرد.
انتهای پیام/م*
Related Assets:
-
«مگس مدیترانهای» آفت جدید انار تفت/ امسال حاصل تفریق کاشت و برداشت کشاورزان تفتی هیچ است؟!
-
سرنوشت نامعلوم یاقوت های تفت/خشکسالی گلوی انار تفت را می فشارد
-
چرا همه کشاورزان تفتی نتوانند حداکثر تولید را انجام دهند؟/ تفت باید به «برند» تولیدات تبدیلی انار تبدیل شود
-
«انار تفت» را از دست ندهید!
-
نگاهی به انار چینی در تفت
-
نفس های تنگ روستای توران پشت تفت در زیر چنگال معادن
-
تفت فاقد صنایع فراوری انار/ خسارت میلیاردی مگس مدیترانه ای به ستاد بحران کشور رسید
-
«مگس مدیترانه ای» نابود کننده بنیان کشاورزی / قرارداد 2 میلیارد تومانی برای مبارزه با آفت در تفت/کشاورزان تفتی همراهی نکنند، تلاش های شبانه روزی به نتیجه نخواهد رسید
اخبار شهرستان
-
احداث جایگاه ویژه بافت زیلوی بزرگ میبد با هزینه ۴ میلیاردی (Opens New Window)
-
دوقطبی سازی جامعه هدف دشمن از تحریم سپاه است (Opens New Window)
-
انجمن عکاسان شهرستان تفت فعالیت رسمی خود را آغاز کرد (Opens New Window)
-
توزیع ۴۰۰ بسته کمک معیشتی در چهاردهمین رزمایش همدلی بسیج تفت (Opens New Window)
-
تعاونی دامداران تفت در محدودیتهای دو هفتهای تعطیل نیست/عدم کمبودی در تخصیص نهاد به دامداران تفت (Opens New Window)
-
اجراي طرح پاکسازي و دستگيري 36 نفر معتاد تابلو در يزد (Opens New Window)
-
دام دامداران تفتی با ۶ روز تعطیلی گرسنه خواهند ماند؟! (Opens New Window)
-
زنگ خطر محیط زیست تفت با انتصاب سرپرستی بی تجربه و نابلد! (Opens New Window)
-
«اتوبوس های تفت» تعطیل نمی شوند/مناقصه اتوبوسرانی روی سایت شهرداری تفت (Opens New Window)
-
بومی یا غیربومی ، مسئله این است!!! (Opens New Window)