احیای سبک معماری سنتی در خانههای مدرن اشکذر
به گزارش یزد رسا، سیدمحمدجعفر میرجلیلی مسئول نمایندگی اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در شهرستان اشکذر عنوان کرد: معماری هر منطقه برگرفته از شرایط اقلیمی آن منطقه بوده و یزد نیز با توجه به شرایط آب و هوایی کویری، در گذشته، دارای معماری خاص خود بوده است.
وي افزود: از ویژگیهای معماری سنتی یزد میتوان به وجود عناصر بادگیر، تالار، نارنجستان، حوضخانه، اتاقهای سه دری و پنج دری و غيره اشاره کرد که وجود این عناصر در کنار هم علاوه بر ایجاد شرایط مناسب برای تمامی فصول باعث القای حس آرامش و نشاط در بین ساکنین خانه میشود که متاسفانه این سبک معماری تحت تاثیر عوامل متعدد به چالش کشیده شده است.
ميرجليلي اضافه کرد: در این راستا یکی از وظایف ادارات میراث فرهنگی احیای معماری سنتی و بازسازی منازل مسکونی تخریب شده و دارای ارزش سنتی و همچنین ترویج فرهنگ پاسداری از میراث گذشتگان و آثار معماری ایرانی ـ اسلامی است.
وي تصریح کرد: با اجرای برنامههای متعدد فرهنگی و طرح و بیان ویژگیهای معماری سنتی و تعامل و همکاری و همفکری با ساکنین بافت تاریخی میتوان به بازسازی و احیای معماری سنتی همت گمارد به طوری که این روند در شهرستان اشکذر آغاز و از نتایج آن ساخت خانههای مدرن متعدد به سبک سنتی از قبیل خانه علوی نسب، غلامی ، پور رضوی و غيره است.
میرجلیلی با تشکر از احیاء کنندگان معماری سنتی به ویژه معماران و استادکاران این عرصه، آمادگی این نمایندگی را در جهت حمایت بیشتر از اجرای این گونه طرحهای سنتی در بافتهای تاریخی اعلام كرد.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
-
«محله پشت آسیاب»؛ دهکده ای در دل شهر ابرکوه بهسازی می شود
-
احیاء «بافت تاریخی رستاق»، با اعتبار ۹۰۰ میلیون ریالی
-
برنامه دانشکده معماری دانشگاه یزد برای احیای معماری سنتی
-
معماری سنتی به کلی رو به فراموشی است
-
تنها «کتابخانه گردشگر» در بافت تاریخی یزد راهاندازی شد
-
انتقاد نرگس آبیار از تخریب تنها بافت طبقاتی کویر یزد
-
اعطای 5 میلیارد ریال تسهیلات برای 30 واحد تولیدی طرحهای اقتصاد مقاومتی اشکذر
-
بزرگ ترین مجتمع کشتار طیور استان یزد در اشکذر افتتاح شد
-
ضرورت نهادینه کردن نمادهای تاریخی یزد در تار و پود جامعه/حاجیفیروز یزدی نماد پاکیزگی و مهربانی میشود