آزادی و نقشآفرینی اقلیتهای دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران مثالزدنی است
اسماعیل حشمتی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: یکی از شعارهای کلیدی که در انقلاب اسلامی مطرح شد، استقلال آزادی جمهوری اسلامی بود یعنی تحقق جمهوریت اسلامی منهای این دو معنی ندارد؛ به طوری که استقلال و آزادی از مولفههای ماهیتی انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه منظور از استقلال، قطع دخالت بیگانگان در امور کشور است، اظهار داشت: منظور از آزادی هم آزادی است که شهید مطهری بیان کرده است یعنی آزادی برای رسیدن به سعات و کمال لذا طبیعی است که این آزادی به معنای بیقانونی و بیچارچوبی نیست؛ بر همین اساس هر جایی که این آزادی در حوزه اجتماعی و فردی مانع پیشرفت و سعادت اجتماعی دیگران شود قاعدتا با آن مقابله صورت خواهد گرفت.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به برخورداری اقلیتهای دینی از آزادی در جمهوری اسلامی همانند دیگر هموطنان، افزود: یک سری ادیان و اقلیتهای مذهبی رسمی در کشور هستند که در قانون اساسی نیز وجود دارد و آنها برای فعالیتهایشان آزاد هستند و حتی در مجلس شورای اسلامی نیز نماینده دارند.
حشمتی خاطرنشان کرد: برخی از اقلیتهای دینی مانند زرتشتیان صاحب روزنامه و رسانه در ایران هستند و آزادنه عقاید و دیدگاههای خودشان را منتشر میکنند. یا مثلا مسیحیان فقط در شهر تهران بیش از 50 کلیسا دارند و به راحتی میروند مناسک دینیشان را انجام میدهند و کسی هم تعرضی به آن ها نمیکند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که اقلیتهای دینی در مجلس شورای اسلامی نیز پنج نماینده دارند و در عرصه سیاسی هم ورود میکنند و نقش آفرین هستند و برای کشور تصمیم گیری و تصمیمسازی میکنند.
حشمتی با بیان اینکه مسیحیان، کلیمیان، آشوریان و زرتشتیان از جمله ادیان آسمانی هستند که در کنار اسلام در جمهوریاسلامی پذیرفته شدهاند، عنوان کرد: البته غربیها مغالطه میکنند و میگویند برخی از فرقهها چرا در ایران آزادی ندارد، این در حالی است که آن فرقههایی که دشمنان ایران به عنوان ادیان از آنها یاد میکنند و معترض عدم آزادی آنها هستند، فرقههای ضالهای هستند که تلاش دارند جامعه را به سمت ضلالت ببرند و فرقه استکبارساخته بهائیت یکی از آنها است.
وی تأکید کرد: طی 42 سال گذشته اقلیتهای دینی در کشور هم در حوزههای سیاسی-اجتماعی و هم در دفاع از کشور نقشآفرین بوده اند و ما شهدایی از اقلیتهای دینی داریم که رهبر معظم انقلاب نیز به دیدار خانوادههای آنها میروند و همه اینها نشان از پیوستگی و همبستگی اقلیتهای دینی و انقلاب و جمهوری اسلامی است که تا کنون وجود داشته و بعد از این در گام دوم انقلاب هم وجود خواهد داشت.
انتهای پیام/