آغازهشتمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی در یزد/لزوم جهانیشدن برند صنایعدستی یزد
به گزارش یزد رسا، یزد از امروز 22اردیبهشتماه تا 26 اردیبهشت ماه امسال میزبان هنرمندان استان در هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و نخستین نمایشگاه تخصصی نساجی سنتی استان خواهد بود.
همشهری نوشت:یزد از امروز 22اردیبهشتماه تا 26 اردیبهشت ماه امسال میزبان هنرمندان استان در هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و نخستین نمایشگاه تخصصی نساجی سنتی استان خواهد بود.
استان از دیرباز مهد هنرها و صنایع دستی زیادی بوده که در میان آنها هنر- صنعت نساجی اهمیتی دوچندان برای استان داشته است؛ هرچند این روزها نساجی حال و روز خوشی ندارد. از دیگر صنایع دستی استان نیز میتوان به سفال و سرامیک، کاشیسازی، زرگری، زیلوبافی، شعربافی، ترمهبافی، فرشبافی، داراییبافی، چادرشببافی، گیوهبافی، حصیربافی، خورجینبافی، احرامیبافی، قلمزنی، شیشهگری، موتابی و نمدمالی اشاره کرد.
اما برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی، فرصتی برای نمایش این هنر-صنعتهاست و استان یزد امسال فرصت میزبانی هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی را به دست آورده است.
با توجه به جایگاه هنر نساجی در میان هنرمندان صنایع دستی استان، نخستین نمایشگاه صنعت نساجی سنتی استان نیز همزمان با این نمایشگاه در محل دائمینمایشگاههای استان برگزار میشود و از ساعت 17 تا 22 پذیرای علاقهمندان است.
- یزد، میزبان هنرمندان سراسر کشور
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان میگوید: هنرمندان سراسر کشور از 22 اردیبهشت ماه امسال برای 5 روز هنرهای بومی و سنتی خود را در هشتمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی در معرض نمایش قرار میدهند.
«محمدرضا دهقانی» میافزاید: این نمایشگاه امسال متفاوت با سالهای گذشته برگزار میشود چرا که همزمان با برپایی هشتمین نمایشگاه سراسری، اولین نمایشگاه تخصصی صنعت نساجی سنتی استان نیز برپا میشود.
به گفته وی برپایی این نمایشگاه تخصصی با هنرنمایی هنرمندان در رشتههای مختلف نساجی از قبیل زری بافی، کاربافی، دارایی بافی، رودوزی سنتی، حولهبافی، سرمه دوزی، پارچه قلمکار و غیره همراه خواهد بود.
دهقانی میگوید: در گذشتهای نه چندان دور به علت غلبه سنتها و رسوم در زندگی پیشینیان، تولید صنایع دستی نساجی در اغلب خانوادههای یزدی مرسوم بود.
این مسئول میافزاید: هنوز هم ذوق و هنر صنعتگران یزدی را در تولیداتی به شکل سجاده، روتختی، پتو، احرامی، شال، دستمال ابریشمی و پارچههای ترمه، مخمل و دارایی شاهد هستیم که فرصت عرضه آنها در نمایشگاه فراهم شده است.
وی ادامه میدهد: در این نمایشگاه سایر هنرهای دستی استان از جمله هنر ساخت زیورآلات سنتی، سفال و سرامیک، تراش شیشه و سنگهای قیمتی و مصنوعات چرمی نیز عرضه میشود.
- نمایش آداب و سنن اقوام ایرانی
به گفته دهقانی در این نمایشگاه علاوه بر معرفی صنایع زیبای مناطق و استانهای کشور، لباسهای محلی و آداب و سنن اقوام ایرانی معرفی میشود.
وی افزود: این نمایشگاه با هدف معرفی صنایعدستی و حمایت از هنرمندان استان و کشور هر سال به میزبانی یکی از استانها برگزار میشود و امسال استان یزد میزبان هنرمندان سراسر کشور است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان میگوید: صنایع دستی نشاندهنده خلاقیت هنرمندان ایرانی است و ما برای هنرهای سنتی و صنایع دستی اهمیت ویژهای قائل هستیم و عقیده داریم که برپایی نمایشگاههای سراسری نقش موثری در معرفی صنایع بومی و دستی اقوام مختلف ایرانی دارد.
وی میافزاید: صنایع دستی در حالی شکوفا میشود که با صنعت گردشگری عجین باشد و عرضه صنایع دستی به گردشگران میتواند مبلغ پیام هنرمندان باشد.
- لزوم جهانیشدن برند صنایعدستی یزد
دهقانی میگوید: استان ظرفیتهای بالایی در حوزه صنایعدستی در کشور دارد و هنرهای خاص استان در کشور و حتی دنیا زبانزد است و میتواند به عنوان برند جهانی مطرح باشد.
وی میافزاید: دارایی و ترمه یزدی نهتنها بازارهای داخلی بلکه بازارهای خارجی را هم تصاحب کرده است و یزد دارای برندهای معتبر و مرغوبی در این هنرهاست و البته نباید غافل شد که مصنوعات طلای استان هم در دنیا حرفی برای گفتن دارند.
این مسئول بر ضرورت شناسایی بازارهای هدف و برگزاری آموزشهای کاربردی برای هنرمندان و سرمایه گذاران این صنعت تاکید میکند.
وی برگزاری همایشها و نمایشگاههای تخصصی، ایجاد کارگروههای تخصصی و ثبت برند جهانی را نیز لازمه درخشش صنایع دستی استان میداند و میافزاید: این صنعت در کنار صنعت گردشگری میتواند شکوفایی اقتصادی استان و اشتغالزایی مناسبی را به دنبال داشته باشد.
مکث
ساماندهی صادرات صنایع دستی یزد
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان درباره صادرات صنایعدستی استان میگوید: شرکت مدیریت صادرات صنایع دستی استان به همت بخشخصوصی و با هدف کمک به هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی گشایش یافته است.
«محمدرضا دهقانی» میافزاید: هدف از راهاندازی این دفتر شناسایی تقاضای بازارهای بین المللی و پاسخ صحیح به تقاضای این بازارهاست.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
-
فیلم/ قدمت هشتصد ساله دارایی بافی یزد
-
نمایشگاه صنایع دستی و اقتصاد مقاومتی در خاتم به روایت تصویر
-
صنایع دستی؛ نمادی از هویت فرهنگی غنی گذشته است
-
هنرمندان را به حال خود رها کنید بهتر است!/لزوم همدلی و همراهی در بین هنرمندان یزدی
-
آغاز پرداخت تسهیلات برای احیای صنایع دستی استان یزد/ پرداخت تسهیلات تا سقف 50 میلیون تومان
-
افتتاح کارگاه گلیم بافی در خانه دکتر صالحی هرات