ID : 18856186
ائتلاف اصلاح طلبان به انتخابات نرسیده ترک برداشت

برزخ اختلاف اصلاح طلبان و حامیان دولت در آستانه انتخابات/سخنان هاشمی کار دستش داد


اصلاح طلبان که از خیلی زودتر خود را برای انتخابات و حتی ائتلاف آماده کرده بودند، این روزها حال و روزی خوبی نداشته و به نظر می رسد ائتلاف آن ها ترکی جدی برداشته است.

به گزارش یزدرسا به نقل از عصر سیاست، این روزها تنور انتخابات داغترین روزهای خود را پشت سر می گذارد؛ روزهایی که در آن جریان های سیاسی برای کسب اقبال عمومی، تبلیغات خود را شروع کرده و قصد رایزنی جهت ائتلاف دارند تا بتوانند سهم بیشتری از کرسی های بهارستان را تصلحب کنند.

اما اصلاح طلبان که از خیلی زودتر خود را برای انتخابات و حتی ائتلاف آماده کرده بودند، این روزها حال و روزی خوبی نداشته و به نظر می رسد ائتلاف آن ها ترکی جدی برداشته است. اولین زمزمه های اختلاف میان اصلاح طلبان درباره سرلیستی عارف پیش آمد؛ برخی جریان های نزدیک به کارگزاران سازندگی سرلیستی عارف در فهرست انتخاباتی اصلاح طلبان را قبول نداشتند.

غلامحسین کرباسچی به عنوان دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در میان اصلاح طلبان جریانی را راهبری می کرد که علاقه ای به پررنگ شدن نقش عارف در میان اصلاح طلبان نداشت؛ اما تنش در بین اصلاح طلبان نبود.

با نزدیک شدن به ایام انتخابات جمع کردن اصلاح طلبان با مواضع مختلف به علاوه حامیان دولت به یکی از دردسرهای جدید جریان اصلاحات تبدیل شد؛ در این میان حامیان دولت به دلیل آنچه خود «داشتن محبوبیت به دلیل اقدامات مثبت دولت» می خواندند، تقاضای نقش پررنگ تری در لیست ائتلافی داشتند.

با تشکیل شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در اواخر مهرماه سال جاری، مشخص شد که سهم حامیان دولت آنطور که انتظار می رفت در روند تصمیم گیری اصلاح طلبان برای انتخابات پررنگ نیست و در مقابل چهره های رادیکال اصلاح طلب نقش پررنگ تری در شورای عالی دارند.

همین موضوع زمزمه های جدایی یکی از سه ضلع، حامیان دولت، معتدلین و اصلاح طلبان را کلید زد؛ جدایی ای که نشان می داد ائتلاف اصلاح طلبان و دو جریان دیگر، چندان با دوام نیست.

جدایی اعتدال و مستقل ‌ها از اصلاحات؛ انشقاق عمیق!

«حزب اعتدال و توسعه در انتخابات لیست جداگانه می دهد...»؛ این اظهارات دهقان فعال ترین چهره حزب اعتدال و توسعه است، که از همان ابتدا نشان می داد که حزب نزدیک به حسن روحانی تمایلی به حضور در کنار اصلاح طلبان و ائتلاف با آنها ندارد.

روند جدایی حزب اعتدال و توسعه از اصلاح طلبان خیلی اما با نزدیک شدن به ایام انتخابات سریع تر شد و بعد از برگزاری اولین جلسه شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، نماینده حزب دیگر در جلسات شرکت نکرد.

در استان یزد نیز این انشقاق را می توان در اختلاف لیست اصلاح طلبان و حزب دولتی اعتدال و توسعه یافت به صورتی که بر اساس شنیده ها لیست این حزب در حوزه 5 شهرستان یزد با کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان یزد برای این حوزه انتخابیه متفاوت است.

در این راستا  اصلاح طلبان که سعی می کردند حامیان دولت را به لیست خود اضافه کنند به چهره هایی نظیر علی مطهری نزدیک شده و رایزنی ها برای قرار دادن وی در لیست آغاز شد. در حالی که قرار گرفتن مطهری در لیست اصلاح طلبان قطعی شد، وی رسما لیست مستقل صدای ملت را برای انتخابات مجلس بر روی کانال تلگرامی خود قرار داد؛ لیستی که خبری از حضور محمد رضا عارف، سرلیست اصلاح طلبان در آن نبود.

مطهری هم چندی قبل تاکید کرده بود که «صدای ملت با هیچ گروه اصلاح‌طلب یا اصولگرا ائتلاف نکرده است».

این اختلافات در اردوگاه اصلاح طلبان امروز وارد فاز جدیدی شده و منجر به کنار گذاشتن هاشمی از سرلیستی حامیان دولت شده است. (لینک کامل خبر) تغییر مذبور تحلیل های متفاوتی را در پی داشته است که در موارد زیر به گوشه ای از آن ها اشاره می کنیم:

1- عده ای کنار گذاشتن هاشمی از سرلیستی جبهه حامیان دولت را به صحبت های روز گذشته هاشمی رفسنجانی مربوط می دانند؛ صحبت هایی که هاشمی طی آن رأی روحانی در انتخابات 92 را سه در صد اعلام کرده و تاکید کرده بود که به واسطه حمایت های او، روحانی به خیابان پاستر رسیده است. بر همین اساس این عده کنار گذاشتن هاشمی از سرلیستی را واکنش روحانی به سخنان اخیر هاشمی تعبیر می کنند، واکنشی که به نظر می رسد روحانی قصد دارد خود را از سایه هاشمی دور کرده و تا حدودی خود را مستقل نشان دهد.

2- برخی دیگر از تحلیل گران این تغییر راناشی از حمایت رسمی و علنی شبکه های بیگانه از هاشمی و لیست نمایندگان مورد حمایت وی می دانند. به صورتی که ترس این جریان از افکار عمومی سبب حذف هاشمی از سرلیستی این لیست شده است.

3- از دیگر تحلیل هایی که در این خصوص مطرح شده است می توان به تحلیلی اشاره کرد که در آن بر این نکته تاکید شده است که حذف هاشمی از سرلیستی لیست حامیان دولت و جایگزینی روحانی را ادامه تلاش ها برای کمک به روحانی برای رأی آوری بیشتر می دانند به صورتی سرلیستی روحانی را باید در راستای وجهه دهی به روحانی تفسیر کرد که در این لیست فردی توانمدتر و اصلح تر نبوده است.

4- برخی دیگر نیز این موضوع و حاشیه های آن را ناشی از اختلافات درون جریان حامی دولت می دانند که همزمان با بالارفتن تب انتخابات این اختلافات وارد فازجدیدی شده است 

انتهای پیام/آ




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.