ترامپ و بایدن با هدف حفظ دیکتاتورهای متحد آمریکا، دموکراسی را لجنمال کردند
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: آنچه که در مناظره ترامپ و جو بایدن صورت گرفت در واقع برخلاف تصور بسیاری از دانشآموختگان رشتههای مختلف دانشگاهی و برخلاف انتظار بسیاری از مردم جهان بود که تبلیغات در مورد دموکراسی و لیبرالیسم شنیده بودند و بر این اساس انتظار داشتند بایدن و ترامپ بیش از هر چیز راجع به برنامههای آیندهشان صحبت کنند و اشکالات برنامههای رقیب برای حل وفصل مشکلات آمریکا را بیان کنند.
وی افزود: ارائه برنامه برای حل معضلات آمریکا به ویژه در برهه کنونی که به گفته رسانههای آمریکا در حال حاضر این کشور درگیر ابربحرانها است، بیش از گذشته ضرورت داشت؛ در واقع امروز ایالات متحده درگیر تنشهای اجتماعی ناشی از نژادپرستی، بحران کرونا، بحرانهای اقتصادی، مسائل مربوط به آتشسوزی و محیط زیست، موقعیت شکننده آمریکا در جهان از نظر سیاسی و مسائلی از این قبیل دارند دست وپنجه نرم میکنند و گفته میشود این وضعیت در طول تاریخ آمریکا بیسابقه است و حتی ممکن است آمریکا از هم فروبپاشد.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: اما آنچه در مناظره اول دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا صورت گرفت مسائل شخصی بود به طوری که رسانههای آمریکا میگویند این مناظره موجب شد تا وجه آمریکا در جهان بیش از پیش دچار خدشه شود و دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا با الفاظی یکدیگر را خطاب کردند که این نوع ادبیات معمولا در بین پستترین طبقات اجتماعی آن هم در شرایط خاص به کار میرود.
قنادباشی اضافه کرد: اما اینکه چرا دو نامزد ریاست جمهوری امریکا چنین شیوهای را در مناظرات اتخاذ کردند دلایلی دارد که یکی از دلایلش این است که چون آنها میدانند راهحل جدی برای مشکلات امریکا وجود ندارد سعی کردند افکار عمومی کشورشان را به سمت دیگری هدایت کنند و توجه آمریکاییها که در چه شرایط دشواری قرار دارند و مشکلاتشان قرار نیست به این زودی حل شود و چه دموکراتها و چه جمهوریخواهان ناتوان از حل وفصل مشکلات آمریکا هستند، را به مسائل دیگر منحرف کنند.
وی عنوان کرد: اما هدف دیگر آمریکاییها این است که دموکراسی را به لجن بکشند، در واقع میخواهند دموکراسی از توجه جهانی و صدر برنامههای کشورها خارج شود به دلیل اینکه دنیای سرمایهداری و قدرتهای غربی در حال حاضر از طریق دموکراسی نمیتوانند اهدافشان را تحقق ببخشند.
کارشناس مسائل بینالملل بیان کرد: به عنوان نمونه، امروز اگر در کشورهای مختلف الگوی دموکراسی واقعی اجرا شود، یقینا پادشاهان و حکام منطقه که متحدین آمریکا هستند، حکومتهایشان فرومیپاشد، همچنین دیکتاتوریهای دیگری که در آفریقا و آمریکای لاتین و حتی در آسیای جنوب شرقی متکی به آمریکا هستند و دموکراسی را پایمال کردهاند با اجرای دموکراسی فرومیپاشند.
قنادباشی تأکید کرد: به همین جهت است که در حال حاضر دنیای سرمایهداری به هیچ عنوان از دموکراسی نفع نمیبرد و در صدد است که شعار دموکراسی را از شعارهای جهانی خارج کند که البته این شیوه از پایان جنگ سرد کلید خورد.
وی تصریح کرد: قبل از این و در دوران جنگ سرد دو ابرقدرت بودند که مقابل هم ایستاده بودند، سوسیالیسم شعار حکومتهای مسلحانه شرق و دیکتاتوری چپ بود و شعار غربیها که شرقیها را شکست دادند دموکراسی بود یعنی غربیها با شعار دموکراسی وارد عرصه میشدند و رقبای شرقیشان را شکست میدادند، بهطوریکه در ابتدای اجرای دموکراسی در جهان سوم این تحصیلکردههای معتقد به غرب بودند که برنده انتخابات میشدند.
قنادباشی خاطرنشان کرد: در واقع اگر به 50 سال قبل برگردیم میبینیم که در آن زمان کسانی برنده انتخابات بودند که غربزده و یا تحصیلکرده غرب بودند. اما امروز دیگر اینگونه نیست و اگر دموکراسی در آفریقا، در منطقه غرب آسیا و در دیگر کشورهای جهان سوم به معنای واقعی اجرا شود این مردم هستند که پیروز میشوند و حکومتهای مردمی ضداستعمار روی کار خواهند آمد.
وی گفت: امروز اگر دموکراسی واقعی در کشورها اجرا شود، تمام پایههای غرب در جهان فرومیپاشد، به همین جهت غربیها دارند دموکراسی را لجنمال میکنند و الگو ارائه میکنند تا در دیگر کشورها دموکراسی و مناظره انتخاباتی تبدیل به مقولهای مسخره و مضحک شود و بدین شکل میخواهند دموکراسی را از شعار و دغدغه اصلی ملتها خارج کنند.
انتهای پیام/