ابوالفضل وکیلی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه توسعه گلخانه های مدرن از اهداف مهم سند تحولی یزد نوین است که در این زمینه طرح های مختلفی برای اجرا در بخش کشاورزی برنامه ریزی شده و در دست اجرا است افزود: این استان با سه هزار و ۷۰۰ واحد گلخانه در سطح ۲ هزار و ۱۱۶ هکتار در زمینه سطح زیرکشت گلخانه ای در رتبه چهارم کشور قرار دارد.
وی اظهار کرد: صنعت گلخانه استان باعث ایجاد اشتغال برای ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر و تولیدی معادل ۶۲۰ هزارتن محصول در سال شده است و با توجه به اهداف پیشبینی شده در برنامه اقتصاد مقاومتی و سند انتظار (اولویتهای تحولی وزارت جهاد کشاورزی) با هدف افزایش تولید سبزی، صیفی و محصولات جالیزی در راستای تحقق پروژههای برنامه تحولی یزد نوین، طرحهای متفاوتی در زیربخش گلخانهها تعریف شده است.
وکیلی گفت: این طرحها شامل اجرای الگوی کشت و انتقال کشتهای پرآبخواه سبزی و صیفی از فضای باز به داخل گلخانه، اصلاح، بازسازی و نوسازی واحدهای گلخانهای مستهلک و قدیمی، ایجاد تنوع محصولی و تولید محصولات جدید گلخانهای از جمله میوههای گرمسیری در این زمینه در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: تلاش برای توسعه تولید علوفه در گلخانه در راستای رفع معضل کمبود علوفه مورد نیاز استان، بهینهسازی و بهرهوری مصرف انرژی در گلخانهها، توسعه گلخانههای مدرن، تولید نشاء پیوندی در راستای کاهش مشکلات استان و کشور در زمینه تغییرات اقلیم و کاهش کیفیت آب و خاک از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
وکیلی افزود: از دیگر برنامه های در دستور کار در این زمینه ایجاد زیرساختهای تولید بذور هیبرید و رفع نیاز استان در زمینه بذر هیبرید سبزی و صیفی خارجی، توسعه سایبانها بهعنوان محیطهای نیمه کنترل شده برای دستیابی به اهداف جلوگیری از سرمازدگی دیررس بهاره و زودرس پاییزه، جلوگیری از آفتاب سوختگی و کاهش کیفیت محصول و جلوگیری از خسارت تگرگ و بادهای تند موسمی است.
وی عنوان کرد: با توجه به استهلاک بیش از یک هزار هکتار از گلخانههای استان که قدمتی ۱۵ ساله دارد و تغییرات فراوانی که در صنعت گلخانهای کشور حادث شده، به منظور کمک به افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی و افزایش بهرهوری مصرف انرژی، طرح جایگزینی گلخانههای مستهلک و قدیمی استان در راستای سند تحولی یزد نوین در دست اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در پایان اظهار کرد:از۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی است.
انتهای پیام/ک