ID : 38981360
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد خبرداد؛
تولید ذرت دانه ای در یزد ۷۳ درصد کاهش یافت
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: با پایان فصل برداشت ذرت دانه ای در سال زراعی جاری ، ۲ هزار و ۱۰۰ تن این محصول در استان برداشت شد که این میزان تولید نسبت به سال ماقبل ۷۳ درصد کاهش دارد.
به گزارش یزد رسا ، محمد علی حاتمی زاده در بازدید از مزارع تولید محصولات زراعی ابرکوه افزود: سرمای زودرس پاییزه، تداوم ۲۵ سال خشکسالی ، افت سطح آب های زیرزمینی و پر آبخواه بودن این محصول ، علت کاهش تولید است .
وی بابیان اینکه از مجموع هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی زیرکشت ذرت در استان ، هزار و ۲۰۰ هکتار آن به ذرت دانه ای اختصاص دارد ، اظهارکرد: این میزان سطح زیرکشت نسبت به سال ماقبل ۳۰۰ هکتار کاهش داشت.
حاتمی زاده بابیان اینکه تولید ذرت با سه دستگاه کمباین در شهرستانهای خاتم ، ابرکوه و بهاباد برداشت شد ، ادامه داد: متوسط تولید ذرت دانه ای ۶.۵ تن و در بعضی مزارع استان تا هشت تن در هکتار رسید که محصول تولیدی بیشتر در مرغداری های استان مصرف میشود.
این مسوول با اشاره به تبعات خشکسالی و کمآبی ، توسعه کشت محصول ذرت به روش نشایی و استفاده از نوار « تیپ» را از جمله سیاستها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی در استان یزد برشمرد.
حاتمی زاده تأکید کرد: کشاورزانی که بخواهند در سال آتی نسبت به کاشت ذرت علوفهای و دانهای اقدام کنند ، باید علاوه بر توسعه کاشت نشایی نسبت به تجهیز مزارع به آبیاری نوین (تیپ ) از هماکنون اقدام کنند.
وی با اشاره به تبعات خشکسالی و افت سطح آبهای زیرزمینی تصریح کرد: تلاش داریم در کاشت ذرت دانهای در سالهای آتی علاوه بر استفاده بذر جدید از ارقام زودرس ، کشت محصول کم آبخواه در استان توسعه یابد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان یزد تصریح کرد: ۶۰۰ کشاورز در تولید محصول ذرت در استان فعالیت دارند و سه مرکز ذرت خشک کنی در شهرستان خاتم کار آماده سازی و خشک کردن ذرت را انجام می دهد.
این مسوول ادامه داد: در راستای اهداف طرح ۱۰ ساله اصلاح الگوی کشت در استان و تحقق اقتصاد مقاومتی، پیش بینی می شود عملکرد ذرت دانه ای در مزارع موجود به ۹.۵ تن در هکتار برسد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی یزد همچنین گفت: امسال برای تامین علوفه مورد نیاز دام های استان ۴۲۵ هزار تن علوفه تولید شد که به دلیل جایگزینی محصولات کم آبخواه و اصلاح الگوی کشت ۱۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش دارد.
حاتمی زاده ، افزود: این میزان تولید از ۱۰ هزار و ۷۰ هکتار اراضی کشاورزی تا پایان آبان ماه برداشت شد که کشت آن از اسفند ماه پارسال آغاز و تا اواخر اردیبهشت ماه امسال ادامه داشت.
وی با بیان اینکه ۹ رقم علوفه در استان برای تامین خوراک دام تولید می شود، اضافه کرد که سطح زیرکشت آن شامل سورگوم ۷۰۰ هکتار، ذرت علوفه ای ۴۵۰ هکتار، ارزن ۸۷۰ هکتار، چغندر علوفه ای ۵۰۰ هکتار، منداب علوفه ای هزار و ۹۰۰ هکتار ، شغلم علوفه ای ۹۵۰ هکتار، خسیل علوفه ای هزار و ۵۰۰ هکتار و هویج علوفه ای ۲۸ هکتار است.
summary-address :