ID : 8878558
معاون پیشگیری دادگستری استان یزد:

خسارات اتباع بیگانه در استان یزد 6 برابر عواید آن هاست


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد عواید بهره‎‎گیری افراد از اتباع بيگانه غيرمجاز در استان را روزانه يك ميليارد و 540 ميليون ريال و در مقابل ميزان خسارت مادي و معنوي این اقدام به جامعه را روزانه شش‌ ميليارد و 300 ميليون ريال ذکر کرد.

به گزارش یزد رسا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد عواید بهره‎‎گیری افراد از اتباع بيگانه غيرمجاز در استان را روزانه يك ميليارد و 540 ميليون ريال و در مقابل ميزان خسارت مادي و معنوي این اقدام به جامعه را روزانه شش‌ ميليارد و 300 ميليون ريال ذکر کرد.

"علی اصغر رفاهی" در گفت‏‏گو با ایسنا، مطلب مذکور را نتایج آخرین بررسی‎‎های صورت گرفته در استان که در جریان نخستین كارگاه‌هاي علمي ‌كاربردي مديريت پيشگيري از جرائم و آسيب‌هاي اجتماعي کشور با موضوع به کارگیری اتباع بیگانه در استان یزد ذکر کرد.

وی با اشاره به برگزاری این کارگاه در سال 1390، تاکید کرد: این کارگاه علمی با حضور اعضاي شوراي پيشگيري از وقوع جرم استان یعنی قریب 21 نفر از مدیران استان و در مدت حدود یک هفته برگزار شد.

رفاهي با بیان این که مهاجرت اتباع بیگانه به ویژه غیرمجاز به استان با هدف اشتغال روی می‎‎دهد، بکارگیری از این افراد از سوی کارفرمایان یکی از مهمترین معظلات استان به دلیل بروز برخی آسیب‎‎ها از سوی این افراد برشمرد.

وی اصلي‌ترين نقاط و كانون‌هاي ارتكاب جرم در مورد اتباع بيگانه را كارگاه‌هاي توليدي، گلخانه‌ها، فخاري‌ها، دامداري‌ها، حناسابي‌ها، كوره‌هاي آهك‌پزي، سنگ‌بري‌ها، كوره‌هاي آجرپزي، كارگاه‌هاي ساختماني، بافندگي‌ها و ريسندگي‌ها، مرغداري‌ها و مزارع و چاه‌هاي كشاورزي ذکر کرد.

این مسئول همچنین براساس آخرین بررسی‎‎ها، اصلي‌ترين مناطق به کارگیری اتباع‌ بیگانه غيرمجاز استان را مستقر در محلات قديمي و حاشيه‎‎ ‌شهرها معرفی کرد و گفت: مهمترين بهره‌برداران جرم بکارگيري اتباع ‌بيگانه غيرمجاز در استان نیز كارگزاران و مدیران كارگاه‌ها، صاحبان توليدي‌ها، كارفرمايان ساختماني، گلخانه‌داران و صاحبان مزارع و باغ‌ها هستند و از این محل تقریباً  60 هزار نفر ارتزاق می‎‎شوند.

رفاهي مهمترين خطرات و آسيب‌هاي ناشي از بكارگيري اتباع ‌بيگانه غيرمجاز از سوی كارفرمايان را ارتكاب برخي از جرائم از سوی اتباع بيگانه خواند و اظهار کرد: قائدتاً مسئوليت و تبعات ناشي از جرائم ارتكاب يافته از سوی این افراد متوجه مباشر و كارفرمايان آنان خواهد بود.

به گفته رفاهی، درصد ورودی اتباع بیگانه به زندان‏‏های یزد در سال 91 حدود 9 درصد بوده که این رقم در سال گذشته به 10 درصد افزایش یافته است که اغلب این افراد نیز افاغنه هستند.

وی همچنین با اشاره به افزایش جرم سرقت در بین اتباع بیگانه استان، اعلام کرد: میزان ورودی اتباع بیگانه مجرم در این رابطه در  سال گذشته 11.5 درصد بوده در حالی که این رقم در سال قبل از آن 9 درصد بوده است.

رفاهي در مورد به کارگیری اتباع غیرمجاز از انجام علت‏‏شناسی جرم، زمينه‌هاي الگوي اين جرم، گروه و جمعيت مسبب جرم و گروه و جمعيت هدف جرم و موقعيت جرم از سوی این معاونت خبر داد.

وی گفت: این معاونت در همین رابطه بر مبناي موازين علم جرم‌شناسي، راهكارهاي پيشگيري فرهنگي و اجتماعي با محوريت آگاهي‌بخشي و اصلاح باورهاي ديني، مديريت نيازها، توانمندسازي فردي و اجتماعي و تقويت مداخلات اجتماعي و فرهنگي را تدوین کرده است.

وی همچنين از ارائه راهكارهاي پيشگيري‌هاي وضعي و انتظامي شامل جلوگيري از گذار جرم از انديشه به عمل، جلوگيري از شناسايي و دسترسي به اهداف، جلوگيري از تأمين ابزارها و تسهيلات ارتكاب جرم، جلوگيري از غلبه‌ بزهكار بر اهداف جرم و جلوگيري از كاميابي بزهكاران خبر داد.

این مقام مسئول در رابطه با اقدامات پيشگيرانه حقوقي و قضايي نيز گفت: در این مورد نیز راهکارهایی بر مبناي محورهاي افزايش نظم حقوقي در جامعه، ارتقاي اثربخشي اقدامات پيشگيرانه توسط دادگستري، ارتقاي اثربخشي قوانين و مقررات و كاهش جمعيت كيفري زندان در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: براساس راهكارهای مذکور نیز در نهایت يك برنامه اجرايي و عملياتي با هدف اصلي پيشگيري از ارتكاب جرم بكارگيري اتباع بيگانه غيرمجاز و ارتقاء سطح امنيت اجتماعي و اقتصادي و افزايش فرصت‌هاي شغلي جهت نيروهاي بومي متقاضي كار و با هدف فرعي كاهش 20 درصدي ورودي پرونده‌هاي مربوط به جرم مذکور طراحي شده ‌است.

رفاهی نهاد مجري اصلي این برنامه‎‎ها را اداره‌ كل تعاون، ‌كار و رفاه ‌اجتماعي و چند نهاد حكومتي همكار شامل جهادكشاورزي، صدا و سيما، اداره ‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، چند نهاد مدني همكار از جمله اتحاديه صنف گلخانه‌داران يزد و سازمان فرهنگي و تفريحي شهرداري يزد و همچنين چند نفر از اشخاص حقيقي جهت عملياتي و اجرايي كردن اين طرح، معرفی کرد.

وي در مورد میزان اثربخشی اهداف برنامه‏‏های مذکور اظهار کرد: در مورد هدف فرعی کاهش 20 درصدي ورودي پرونده‌هاي مربوط به جرم به كارگيري اتباع بيگانه، 70 درصد تحقق هدف وجود داشته است كه عدم تحقق اين هدف می‎‎توانست افزايش ميزان مهاجرين افغاني و افزايش هزينه‌هاي توليد ناشي از حذف يارانه‌ها را به دنبال داشته باشد.

معاون دادگستری استان یکی دیگر از اهداف این برنامه را ارتقاي منزلت و جايگاه كار در گلخانه‌هاي شهر يزد خواند که 60 درصد تحقق هدف داشته است.

وی همچنین با اشاره تحقق 80 درصدی افزایش ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس در نسل جوان، از تحقق 90 درصدی هدف ايجاد فرصت‌هاي شغلي براي كارگران جوياي‌ كار ايراني خبر داد و اذعان کرد: محقق نشدن اين هدف به دليل عدم استقبال كارگران ايراني از كارهاي سخت و زيان‌آور بود.

وی از اقدامات حال حاضر معاونت پیشگیری دادگستری استان در رابطه با اتباع بیگانه را برنامه‎‎های پیشگیری از سرقت، پیشگیری از مهاجرت اتباع به استان و اقدام به آموزش و مشاوره قبل از ازدواج برای اتباع بیگانه، ذکر کرد.

رفاهي در پایان نیز با اشاره به طرح در دست تهیه ساماندهی اتباع بیگانه استان، ابراز امیدواری کرد: با همکاری دستگاه‎‎های مربوطه شاهد تدوین و ارائه طرح متقن، كامل و جامعي در این رابطه در استان باشیم.  

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.