درک شرایط حاکم بر جامعه حداقل انتظار مردم از مسئولین استان
به گزارش یزدرسا، شرایط نامناسب اقتصادی حاکم بر جامعه که ماحصل عملکرد دولت و گره زدن سرنوشت اقتصادی کشور به سیاست خارجی و برجام است، امروز برکسی پوشیده نیست و همگان به این واقعیت تلخ واقف هستند.
البته تردیدی نیست که برای حل معضلات اقتصادی و معیشتی جامعه راهحل وجود دارد و اگر واقعا مسئولین همت کنند بسیاری از این مشکلات قابل حل است و یقینا میتوان شرایط کشور را ارتقا داد. این واقعیتی است که رهبر انقلاب نیز بارها به آن اشاره کردهاند و بر اینکه مشکل لاینحل در کشور وجود ندارد تأکید کردهاند: «ما مشکل غیرقابلحل در کشور نداریم که بگوییم این مشکل غیرقابلحل است، [یا] این گره بازنشدنی است؛ نداریم چنین چیزی؛ این را همه بدانند. همهی این گرهها بازشدنی است، [منتها] یک مقداری باید خودمان را آمادهتر کنیم، پابهرکابتر باشیم، بیشتر کار کنیم، دقیقتر کار کنیم.»
اما یکی از مسائلی که در این شرایط از اهمیت زیادی برخوردار است نوع برخورد مسئولین و دولتمردان با مردم و افکار عمومی است. مدیریت افکار عمومی و تلاش برای نزدیک شدن مسئولین به مردم یکی از نیازهای مهم این روزهای کشور است. البته نزدیکی به مردم و با مردم بودن در همه شرایط مهم است، اما در شرایطی که مشکلات اقتصادی بیشتر نمود دارد این مسئله نیز اهمیت بیشتری پیدا میکند. به عبارتی وقتی مردم تلاشهای مسئولین و همراهی آنها با خودشان را مشاهده کنند احساس بهتری دارند.
این مسئله در موارد مختلف خود را نشان میدهد. یکی از آنها صرفهجویی مسئولین در هزینهها است، چیزی که رئیسجمهور نیز چند روز قبل به آن تأکید کرد. حسن روحانی در همین ارتباط گفت: «همه مدیران دولت از مدیران ارشد تا معاونان و مدیرانکل باید در عمل نشان دهند که شرایط امروز با شرایط دیروز فرق دارد. اگر لازم است صرفهجویی شود، باید اول از دولت شروع شود. از سازمانهای برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی میخواهم که با مسئولیت من، برنامههای جدیدی برای صرفهجویی در هزینهها تدوین کنند.
نمیشود در موضوعات مختلف ازجمله سفرهای خارجی و برنامههای دیگر همانگونه عمل کنیم که در سالهای 95 و 96 عمل کردهایم و مثلا اگر برای موضوعی پنج نفر به سفرهای خارجی میرفتند حالا باید دو نفر همان کار را در سفر انجام دهند و اگر برای انجام کاری در سال 96 یکهفته زمان صرف میشد در حال حاضر باید دوروزه آن کار انجام شود و اگر قبلا با بلیتهای درجه یک و تجاری به سفر میرفتیم حالا باید با بلیتهای اقتصادی سفر کنیم که مردم ببینند صرفهجویی را از خودمان شروع کردهایم.»
این واقعیتی است که توجه مسئولین در ردههای مختلف را میطلبد. در استان نیز انتظار اقشار مردم این است که مسئولین استانی به این مسائل توجه کنند و تلاش کنند به مردم نزدیک شوند که در این راستا نوع عملکردها و رویههای آنها بسیار قابل اهمیت است. مردم از مسئولین انتظار دارند که شرایط کنونی کشور را درک کنند و اقدامات آنها متناسب با شرایط جامعه باشد. این مسئله علاوه بر اینکه کار و تلاش و همت مسئولین برای حل و فصل مشکلات اقتصادی را میطلبد، حساسیت آنها نسبت به بیتالمال و صرفهجویی در اموال عمومی را هم لازم دارد.
برای مردم یزد قابل قبول نیست که مسئولین استان جلسات و همایشهایی را که میتوان در جاهای معمولی برگزار کرد، در مکانهای مجلل و پرخرج برگزار کنند و هزینههای هنگفت بر دوش بیتالمال بگذارند. چه لزومی دارد که یک نهاد دولتی جلسه یا همایش خود را در فلان هتل گرانقیمت برگزار کند، آیا مکان دیگری برای برگزاری چنین جلساتی وجود ندارد؟ یا اینکه برگزاری این جلسات در هتلهای مجلل قرار است چه آوردهای به این جلسات اضافه کند؟!
همچنین برای مردم قابل قبول نیست که برخی از مسئولین استانی که بار مسئولیت شهر و استان بر دوش آنها است و مردم از آنها انتظار همراهی در این شرایط را دارند، برای تفریح و مثلا تماشای فوتبال به فلان هتل یا تالار مجلل بروند!
مسئولین اگر در این شرایط اقتصادی باری از روی دوش مردم برنمیدارند -که البته باید بردارند و در این قبال وظیفه دارند-، حداقل از نظر جو روانی با مردم همراهی کنند و تلاش کنند به مردم نزدیک شده و بیشتر با واقعیتهای زندگی آنها همراه شوند.
انتهای پیام/