رد پاي شيشه در اکثر قتل ها و جنایات/ ناآگاهی و باورهاي نادرست از علل مهم اعتياد به شيشه
به گزارش یزد رسا، "امیر ولی عضدزاده" رييس اداره بهزيستي شهرستان اردكان و پژوهشگر حوزه بهداشت و سلامت مصرف شيشه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کارزار رسانهای پیشگیری از مصرف شیشه از ۱۱ تا ۱۹ دی ماه، هدف از این طرح را آگاهسازی و ارائه اطلاعات به مخاطبان و اصلاح باورهای غلط در مورد مصرف شیشه عنوان کرد.
وي در ادامه ماده مخدر شيشه را به عنوان یک ماده محرک و اعتیادآور، آنچنان که باید و شاید در میان مردم شناخته شده ندانست و اظهار كرد: اغلب مردم به ويزه نسل جوان جامعه به دليل بیاطلاعی و آگاهی نداشتن از میزان اعتیادآوری و عوارض مصرف آن، به دام اعتياد اين ماده مخدر ميافتند.
به گفته وي، متاسفانه دقیقاً مشکل از این جا شروع میشود که مصرف شیشه حتي براي يك بار هم برخلاف سایر مواد مخدر، اعتیادآور است و فرد را معتاد میكند.
ريیس بهزیستی اردکان همچنین برخی تبلیغات و باورهاي نادرست در مورد شیشه را موجب گرایش بخشی از افراد جامعه به ویژه زنان و جوانان به این ماده دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در خیلی از موارد تبلیغاتي، از این ماده مخدر صنعتی به عنوان داروی لاغری، مادهای برای بيخواب مانندن در شبهای امتحان و مواردي از اين قبيل، یاد میشود ولي چنین موضوعاتي به هیچ وجه صحت ندارد.
عضدزاده با اشاره به عوارض جبرانناپذیر اعتیاد به این ماده مخدر، گفت: مصرف شیشه عوارض بسیار شدید و دردناکی دارد که بدون شک اگر افراد از ابتدا با این ماده و عوارض آن آشنایی داشته باشند، هرگز خطر و ریسک مصرف یک بار آن را هم تجربه نخواهند كرد.
وی برخی از عوارض ناشی از مصرف شیشه را اعتماد به نفس کاذب و ماجراجویی خواند و گفت: به نمونه فردي كه شيشه مصرف ميكند، در هنگام رانندگی دست به اقداماتی میزند که هم برای خود و هم برای سایرین خطرساز میشود.
این پژوهشگر در ادامه به بیخوابیهای طولانی، کاهش وزن شدید و لاغری، پرخاشگری، اضطراب و توهمهای شنوایی و بینایی، جنون، بدبینی نسبت به اطرافیان، انواع آسیبهای قلبی، کبدی، گوارشی، پوستی، زایمان زودرس، تشنج، ایست قلبی و سرانجام مرگ را از عوارض ناشی از مصرف این ماده مخدر صنعتی خطرناك نام برد.
این مقام مسئول با اشاره به این که سوء مصرف سایر مواد مخدر بیشترین آسیب را به خود فرد میرساند، خاطر نشان کرد: مصرفکننده شیشه نه تنها خودش در اندک زمانی به عوارض شدید آن مبتلا میكند، بلکه مهمتر از آن این است که فرد شیشهای به دلیل انواع توهمات و حس بدبینی و اعتماد به نفس کاذبی که به آن دچار میشود برای اعضاي خانواده و کل جامعه خطرساز میشود به نحوي كه در اکثر قتلها و جنایات میتوان رد پای شیشه را دید.
وی افزود: فرد معتاد به شیشه بدلیل آن که کنترلی بر حرکات و رفتار خود ندارد، ممکن است در اقدامی جنونآمیز تمام افراد خانواده و زن و فرزند خود را به قتل برساند یا با حرکات جنون آمیز در رانندگی جان عدهای را به خطر بیندازد.
عضدزاده، درمان سوء مصرف شیشه در مقایسه با دیگر انواع مواد اعتیادآور متفاوت خواند و تصريح كرد: نکته مهمي که در سوء مصرف شیشه وجود دارد این است که مصرفکننده شیشه به هیچ وجه خود را مقصر نمیداند و این درمان را سخت میکند.
وي ادامه داد: نكته دوم نيز این است که درمان شیشه بسیار سختتر از انواع دیگر مواد اعتیاد آور است و فرد مبتلا به شیشه اگر چه با پای خود در این باتلاق افتاده، ولی بیرون آوردن و نجات وی از این باتلاق بسیار سخت است.
ريیس اداره بهزیستی اردکان روند اجرای کارزار رسانهای پیشگیری از مصرف شیشه را که از 11 دی ماه در اردکان آغاز شده خوب توصیف کرد و افزود: در اردکان استقبال و همکاری مردم و مسئولان از کارزار بسیار خوب و دلگرم کننده بوده و جو بسیار مثبتی در شهر ایجاد شده تا جایی که امام جمعه محترم نيز در خطبههای نماز جمعه بر اهمیت این موضوع تأکید کردندو.
عضدزاده در پايان نيز حمایت فرماندار و مسئولان ادارات را حاکی از حساس شدن مردم و مسئولان به این مقوله دانست و گفت: خوشبختانه در فضای مجازی هم شاهد مشارکت خوب مردم و مسئولان هستیم و منتظر یاری و همکاری دیگر نهادهای شهرستان نیز هستیم.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- افتتاحیه استانی كارزار رسانهاي پيشگيري از مخدر شيشه در اشکذر به روایت تصویر
- اشکذر میزبان افتتاحیه استانی كارزار رسانهاي پيشگيري از مخدر شيشه
- كاهش معنادار قيمت شيشه/ موادمخدر دغدغه ۶ميليون نفر از افراد جامعه است
- زن جوانی که همسرش را با «آچار لوله» در یزد کُشت
- مرد میبدی زن خود را کشت و مادر زنش را مجروح کرد/ مرثیهای تلخ برای زنان میبدی
- حکم قصاص نفس قاتل اردکانی اجرا شد