رشد 4 درصدی درمان اعتیاد در استان یزد
به گزارش یزدرسا، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: علیرغم دستاوردهای بزرگ بشر در عرصههای مختلف علمی، فناوری، اقتصادی و ... تهدیدات ناشی از مشکلات و آسیبهای اجتماعی رفاه بشر را با خطر مواجه کرده است؛ مهمترین آسیبهای اجتماعی مواد مخدر، قرصهای روانگردان و اعتیاد هستند که پیامدهای سوء آنها آسیبهای اجتماعی دیگر را نیز فعال میکند.
سید مصطفی کرباسی ادامه داد: بر اساس مطالعه اسناد و پروندههای قوه قضائیه، منشأ حدود 65 درصد همسر آزاری، 55 درصد طلاق، 30 درصد کودکآزاری، 25 درصد قتل عمد، 23 درصد نزاع و خشونت، 20 درصد جرائم منکراتی و 10 درصد جرائم مالی مواد مخدر و اعتیاد است.
وی با بیان اینکه مواد مخدر و روانگردانها بعد از سه بحران فقر، محیطزیست و تهدیدات هستهای، بهعنوان تهدید منکراتی هزاره سوم قلمداد میشود، افزود: هفته مبارزه با مواد مخدر یادآور حضور کشورهای مختلف به دلیل نگرانی از تبعات و پیامدهای ناشی از مواد مخدر و روانگردان در وین است که سند جامع مبارزه با اعتیاد مصوب شد و کشورها توافق کردند بر اساس سند 35 مادهای همه اهتمام خود را در راستای مبارزه با مواد مخدر بهکارگیرند.
کرباسی با بیان اینکه ایران با تقدیم بیش از چهار هزار شهید و 12 هزار جانباز ثابت کرده در خط مقدم جبهه مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، عنوان کرد: هرساله در هفته مبارزه با مواد مخدر همه دستاندرکاران، دستگاههای اجرایی و بخش غیردولتی که در حوزه مقابله باعرضه، پیشگیری، کاهش آسیب و توانمندسازی و صیانت از بهبودیافتگان فعالیت میکنند گرد هم میآیند و درواقع ادامه و استمرار تعهد خود را به جهانیان اعلام میکنند.
وی با اشاره به عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پنج سال اخیر اعلام کرد: این ستاد در حوزه مقابله باعرضه مواد و تعداد عملیات مقابله با قاچاقچی 30 درصد افزایش، سلاحهای مکشوفه از قاچاقچیان 24 درصد افزایش، انهدام کارگاههای تولید مواد مخدر شیشه 176 درصد افزایش، انواع مواد مخدر مکشوفه 14 درصد افزایش و کشفیات مواد شیمیایی پیش ساز و مخدرهای صنعتی افزایش 43 درصدی را داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه پنج سال اخیر 54 شهید در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقدیم شدهاند، گفت: در این مدت بیش از هزار و 700 کیلو از افراد توزیعکننده مواد در مراکز آموزشی و عمومی که بسیار اهمیت دارند، کشف شده است.
کرباسی گفت: به غیر از نیروی انتظامی دستگاههای مقابله ای دیگری چون وزارت اطلاعات، بسیج، گمرک، زندان و ... نیز در زمینه مبارزه با مواد مخدر فعالیت دارند که در مجموع سال گذشته نسبت به سال 95 بیش از 30 درصد رشد کشفیات مواد مخدر داشتیم که این افزایش به منزله بالا رفتن مصرف نیست بلکه در نتیجه افزایش تولید مواد مخدر بوده است.
وی با بیان اینکه آمار معتادان نیاز به کار پژوهشی نیاز دارد علاوه بر آن مصرف کنندگان مواد مخدر به دو گروه آشکار و نهان تقسیم میشوند، ادامه داد: آمار مراجعین به مراکزدرمانی اعتیاد در استان در دسترس است که به هر دلیلی مبتلابه هستند که بر این اساس با رشد 4 درصدی درمان اعتیاد در سال گذشته مواجه بودهایم ضمن اینکه در استان 146 مرکز درمان اعتیاد وجود دارد که 23 مرکز دولتی و مابقی غیر دولتی هستند.
این مقام مسئول در خصوص نوع مصرف و سن مصرف مواد مخدر در استان عنوان کرد: براساس پیمایش مالی خانوار در سال 94 که با کمک سازمان بهزیستی کشور انجام شد استان یزد جزء استانهایی بوده که در شیوع مواد مخدر کمتر درگیر است و با ابلاغ سیاستهای رهبری و تاکیدات ایشان با اقداماتی که انجام شده جدا از بحث مبارزه با مواد مخدر، الگوی مصرف از مخدرهای صنعتی به سمت مخدرهای سنتی تغییر پیدا کرده است.
کرباسی تصریح کرد: در آمار مراجعین به مراکز درمانی استان جمعیت زنان مراجعه کننده براساس سامانههای نصب شده 5.4 درصد بوده است که اکثر این زنان نیز بیشتر غیر بومی و مهاجر هستند و همچنین سن اعتیاد در استان براساس پیمایش ملی خانوار در سال 94، برای اولین مصرف در سن 21.6 سال بوده است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- آرامش نسبی جامعه درگرو معرفی سوءاستفاده کنندگان ارزهای دولتی/ علل افزایش طلاق در جامعه
- شناخت آسیب های اجتماعی نقش موثری در پیشگیری از آن ها دارد
- افزایش 28 درصدی کشف مواد مخدر در استان یزد
- کشف بیش از 3هزار کیلو مواد مخدر با همکاری پلیس یزد
- 36 تشکل مردم نهاد استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت دارند
- مواد مخدر سالانه 50 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد می کند
- بروکراسی اداری،کاغذ بازی و دیوان سالاری از مهمترین مشکلات دستگاه های اداری/معضل اعتیاد با تغییر نگاه فرهنگی و قانونی حل می شود
- دستگیری21 معتاد دراجرای طرح پاکسازی درابرکوه