ID : 35569743

شیوه جالب یزدی‌ها برای نگهداری انار در فصل زمستان


مردم یزد برای اینکه در فصل زمستان بتوانند از مواهب انار بهره‌مند شوند با حفر گودال این میوه را با روشی جالب ذخیره‌سازی می‌کردند.

به گزارش یزدرسا، فصل پائیز علاوه بر زیبایی‌های فراوانی که در دل خود گنجانده است از رسومات جدیدی در بین مردم شهرهای گوناگون و به‌خصوص مردم استان یزد رونمایی می‌کند.

ابتدای پاییز، آغاز سال نوی زراعی هم محسوب می‌شود به‌طوری‌که از قدیم فصل برداشت محصولاتی چون گردو، انار از باغات شهرستان‌های تفت و صدوق و برداشت پسته از باغ‌های بافق، مهریز و اردکان انجام می‌گرفته است.

زنان روستایی استان یزد از گذشته تا به امروز در طبخ غذاهای زمستانی از محصولاتی چون انار استفاده می‌کردند. پخت رب انار و آش انار، همیشه در یزد مرسوم بوده است.

مردم این سرزمین درگذشته انار را دانه می‌کردند که اصطلاحاً «اناردون» می‌گویند و برای استفاده شخصی یا فروش مورد استفاده قرار می‌دادند و برای اینکه در فصل زمستان بتوانند از مواهب این میوه بهشتی بهره‌مند شوند در کنار باغچه یا باغ خود با حفر گودال، داخل آن را از برگ‌های پاییزی پرکرده و انار مایحتاج خود را ذخیره‌سازی می‌کردند و مجدداً برگها را روی انارها انتقال می‌دادند و این یکی از شیوه‌های ذخیره‌سازی میوه بوده که در نوع خود هوشمندانه و بسیار جذاب بوده که از قدیم تا الآن انجام می‌شود.

انتهای پیام / ا.م




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.