ID : 13940470
نیم نگاهی به حال وخیم صنعت خاتم؛

صنعت؛ حلقه مفقود شده خاتم/نسل جدید خاتم با«قالی بافی» و«گیوه‌ دوزی» غریبی می کند


صنعت یکی از بخش هایی است که در شهرستان خاتم بیش تر از بخش های دیگر محروم مانده است و از رشد چندانی برخوردار نبوده و صنایع موجود نیز بیشتر از نوع کارگاهی کوچک است و همچنین دو کارخانه در حال بهره برداری که زمینه اشتغال در حد بسیار ناچیز را ایجاد کرده است.

یزد رسا به نقل از طنین خاتم، صنعت یکی از بخش هایی است که در شهرستان خاتم بیش تر از بخش های دیگر محروم مانده است و از رشد چندانی برخوردار نبوده و صنایع موجود نیز بیشتر از نوع کارگاهی کوچک است و همچنین دو کارخانه در حال بهره برداری که زمینه اشتغال در حد بسیار ناچیز را ایجاد کرده است.
این شهرستان به جهت بعد مسافت طولانی از شهر یزد موجب فرار سرمایه گذاران در این منطقه شده است و این نیاز به صنعت و سرمایه گذاری را روز به روز تشدید می کند.
قالی بافی عمده‌ترین صنعت رایج در سطح شهرستان است گیوه‌ دوزی از صنایع دستی قدیمی شهرستان که در معرض نابودی است. همچنین گلیم‌بافی کمابیش در این شهرستان رواج دارد.
در حال حاضر واحد صنعتی تسمه در شهرک صنعتی این شهرستان که با وجود مشکلات موجود در حال بهره برداری است و چند نفر نیروی تمام وقت نیز در آن مشغول به کار می باشد و همچنین یک واحد صنعتی موزائیک سازی که همچنین در حال بهره برداری است.
اما شهرستان به نگاهی بیشتر از این به بخش صنعت نیاز دارد و با نیروی فعال ، جوان و جویای کار که به دلیل عدم اشتغال مجبور به مهاجرت از این شهرستان می شوند و هر روز بر تعداد آنها افزوده می شود.
پتروشیمی خاتم یکی از بخش های مهم و اساسی صنعت این شهرستان است که با کسب مجوز در حال احداث می باشد که چشم اندازی چند ساله را می توان برای آن تعریف کرد.
به طور کلی هم اکنون دو ناحیه صنعتی در بخش هرات و مروست وجود دارد و واحدهای دیگری از جمله کاشی، سرامیک و فولاد نیز که افق چند ساله ای تا مرحله نهایی شدن و بهره برداری پیش رو دارند.
اما در حال حاضر مهمترین و اساسی ترین صنعت این شهرستان کشاورزی و دامداری است که آنها نیز به دلیل خشکسالی های پی در پی و افت شدید منابع آبی رو به کاهش بازدهی هستند.
مسئولین باید نگاه ویژه و جدی را به صنعت این شهرستان داشته باشند اگر چه 6 واحد صنعتی در شهرستان در برنامه قرار دارد اما این نیاز به عزم جدی و سرمایه گذاری قوی تر دارد تا به مرحله بهره برداری و کارایی جدی برسد.
اما گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که با پی‌گیری فرماندار محترم شهرستان مهندس زاده رحمانی و مصوبات اخیر استانی در خصوص حل مشکل تخصیص آب به صنایع به ویژه دو صنعت کاشی در شهرستان و تخصیص زمین به واحد دوم کاشی و سایر مصوبات مناسب، قدم خوبی برای راه‌اندازی صنعت در شهرستان برداشته شده است.

انتهای پیام/ی




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.